Mojstra sem naročil in tudi plačal. Če si slučajno spregledal.V tej temi je preveč nerazumevanja, osnovnih stvari.
Mi je škoda časa razlagat, ker nisem šola.
Naročite si mojstre
Mojstra sem naročil in tudi plačal. Če si slučajno spregledal.V tej temi je preveč nerazumevanja, osnovnih stvari.
Mi je škoda časa razlagat, ker nisem šola.
Naročite si mojstre
Verjetno sem spregledal, se opravičujem. Saj je bolje tako, škoda da narediš poplavo, če ne veš kaj delašMojstra sem naročil in tudi plačal. Če si slučajno spregledal.
Mogoče, želel bi samo opozoriti, da se ne lotevajte stvari, o katerih nimate pojma Brez zamere.Mogoče je škoda časa že, da si bral.
Kaj šele da si odgovoril.
Ni samo to.Verjetno sem spregledal, se opravičujem. Saj je bolje tako, škoda da narediš poplavo, če ne veš kaj delaš
Se strinjam. Škoda pa, da nočeš podati svojega mnenja, saj je to le smisel forumov.Mogoče, želel bi samo opozoriti, da se ne lotevajte stvari, o katerih nimate pojma Brez zamere.
Ti forumski nasveti so ponavadi taki, da od 10 uporabnikov mogoče eden približno ve o čem piše. Ostalo je neuporabno.
Uporabnik raners je napisal:
Torej bi morala biti zartezna posoda v našem primeru zmontirana tam, ko je na spodnji sliki označeno z zeleno elipso, kajne?
Poglej priponko 42754
No, pač hočem povedati, da marsikdo od nas plača majstre in ker ne moreš vedet vse o vsem, nas tudi majstri dostikrat zajebejo in ne naredijo pravilno..
, nas tudi majstri dostikrat zajebejo in ne naredijo pravilno..----- tisto dostikrat pa črtaj !! @ casarJa, z mojstri je res velik križ. Sicer mislim, da se v vsaki branži najdejo dobri mojstri, ampak zelo težko jih je najti. Če tudi sam ne veš dosti o tistem področju, dejansko sploh ne moreš oceniti ali nek mojster je dober ali ne. In tudi, ko veš, ni ravno preprosto tega oceniti, ne da bi ga najprej pustil nekaj delati in potem videl, kako dela.
Pa še en problem je zelo pogost. Človek bi si marsikaj sam naredil, ampak tudi če o danem področju veliko veš, se hitro zgodi, da ti pa recimo 5 % potrebnega znanja vseeno manjka. Sploh znanje, ki se pridobi s prakso, je topogledno problematično. Ter seveda - pogosto, da ne rečem kar navadno, nimaš vsega potrebnega orodja. In potem najdeš mojstra z vsem potrebnim orodjem, z veliko prakse in z dobrim obvladovanjem tistih 5 %, ki jih sam ne znaš, ter si misliš, če pa kaj od ostalega slučajno ne bo znal, boš mu pa tisto že sam razložil, kako in kaj. Ampak je potem hitro ogenj v strehi, če naposled res pride do tega, ker praviloma se vsi imajo za veliko pametnejše od tebe in jim je približno nemogoče karkoli dopovedati. Izjeme so hudo redke.
Aleš
... ja ja kar butajte po mojstrih !! delajte si sami če več znake kot oni !! vidim tu na forumu kak ste eni pametni v teoriji v praksi čista nula . Še strokovno se izrazit ne znate . ne mislim zdaj vseh tu na forumu so izjeme ,kot pri majstrih . !!Ja veliko "mojstrov" je pac mnenja, zakaj ne narediš sam, če znaš več kot jaz.
kaj če bi se tebi kdo mešal v tvoje deli in ti bi govoril kaj je prav in kaj ni . Lepo je srat po drugih in pametovati za poklic ki ga ne obvladaš .Ja, z mojstri je res velik križ. Sicer mislim, da se v vsaki branži najdejo dobri mojstri, ampak zelo težko jih je najti. Če tudi sam ne veš dosti o tistem področju, dejansko sploh ne moreš oceniti ali nek mojster je dober ali ne. In tudi, ko veš, ni ravno preprosto tega oceniti, ne da bi ga najprej pustil nekaj delati in potem videl, kako dela.
Pa še en problem je zelo pogost. Človek bi si marsikaj sam naredil, ampak tudi če o danem področju veliko veš, se hitro zgodi, da ti pa recimo 5 % potrebnega znanja vseeno manjka. Sploh znanje, ki se pridobi s prakso, je topogledno problematično. Ter seveda - pogosto, da ne rečem kar navadno, nimaš vsega potrebnega orodja. In potem najdeš mojstra z vsem potrebnim orodjem, z veliko prakse in z dobrim obvladovanjem tistih 5 %, ki jih sam ne znaš, ter si misliš, če pa kaj od ostalega slučajno ne bo znal, boš mu pa tisto že sam razložil, kako in kaj. Ampak je potem hitro ogenj v strehi, če naposled res pride do tega, ker praviloma se vsi imajo za veliko pametnejše od tebe in jim je približno nemogoče karkoli dopovedati. Izjeme so hudo redke.
Aleš
, nas tudi majstri dostikrat zajebejo in ne naredijo pravilno..----- tisto dostikrat pa črtaj !! @ casar
... ja ja kar butajte po mojstrih !! delajte si sami če več znake kot oni !! vidim tu na forumu kak ste eni pametni v teoriji v praksi čista nula . Še strokovno se izrazit ne znate . ne mislim zdaj vseh tu na forumu so izjeme ,kot pri majstrih . !!
lp in lep dan želim
kaj če bi se tebi kdo mešal v tvoje deli in ti bi govoril kaj je prav in kaj ni . Lepo je srat po drugih in pametovati za poklic ki ga ne obvladaš .
peki , kuharji , doktorji , tekstilci , direktorji ,moderatorji , seratorji ....... vi ste stručnjaki za strojne instalacije !!Jaz sem tole samo citiral, kar je napisal raners, tako da se na napačnega obračaš.
Ko smo že pri vodovodu, si tukaj sam sicer ne bi upal reči, da je napak mojstrov, ki sem jih videl, ravno dosti. Ampak, če se pomaknemo zgolj malo stran na sorodno področje toplovodnih instalacij (mnogo je takih, ki delajo oboje, zato pravim sorodno), sem pa tam takih stvari na žalost že dosti videl.
Stvari navadno niso tako črno-bele, da bi eden bil nadvse pameten in vedel vse, drugi pa popolni kreten, ki ne bi znal ničesar. In to velja v obe smeri. Tudi, če eden zna več kot drugi, če vedno ne zna vsega in še vedno obstaja zelo realistična možnost, da bo določene elemente ta drugi boljše obvladal od prvega. Tudi to velja v obe smeri. Ne vsi, ampak žal vse preveč mojstrov teh temeljnih načel nekako noče sprejeti. Če prav posebej ne oni, kjer je to dejansko največji problem - tisti, ki so se zadeve tako ali drugače priučili brez poglobljenega razumevanja svojega področja.
Da bi bili vsi naročniki v praksi čista nula, je vseeno malo prehuda opazka. Da so pa praviloma slabši prav v praksi, je pa vendar pričakovano, mar ne? Ampak da ima en mojster dostojne praktične veščine, mu to še ne daje pravice, da mu kot profesionalcu ne bi bilo potrebno poznati teoretičnih osnov svojega področja. Ravno na teoriji jih namreč veliko pade. In če nekemu laiku lahko oprostimo, da nima prakse iz področja, s katerim se itak ne ukvarja, je profesionalcu težko oprostiti, če ne pozna teorije svojega področja, s katerim se redno ukvarja in to celo profesionalno.
Namesto tega, da bi vse naredili sami, ljudje naročajo mojstre iz različnih razlogov, nikakor ne zgolj zato, ker o danem področju ne bi imeli pojma. Dva od pogostejših sem že omenil:
- se zavedajo, da vsega potrebnega vseeno ne vedo;
- nimajo orodja.
Nihče ni govoril o nikakršnem sranju in pametovanju. Temveč o opozorilih na napake, predlogih za boljšo izvedbo ter razlagah tistega, česar mojster morebiti ne ve.
In ja, jaz si nadvse želim, da me drugi čim prej opozorijo na napake, ki jih pri svojem delu naredim, da mi predlagajo boljše rešitve, kot jih sam delam ter z veseljem prisluhnem vsaki razlagi nečesa novega, meni neznanega, iz svojega področja. Na žalost pa vsega tega doživljam veliko premalo.
Aleš