Evo, sem testiral. 3.5 deci vode gre ven na dan, enkrat je bilo pa 4 deci.
DR. Sad !! bravo !! samo tako naprej pa boš odkril to kar mi že vemo 40 let.
Evo, sem testiral. 3.5 deci vode gre ven na dan, enkrat je bilo pa 4 deci.
Hvala. A potem je dovolj 1 l espanzijska posoda ?
PS: Na začetku sem postavil nekaj vprašanj (ja, priznam sem butelj, kar se tiče vodovoda), pa žal nekako nisem dobil tvojega odgovora na ta vprašanja, razen da daj ekspanzijsko med bojler in nepovratni ventil. Kar še vedno lahko dam, bi pa rad zaradi estetskih razlogov jo dal drugam in zato iščem alternative. Morda bom pa na koncu res napeljal cevko do ekspanzijez raven mojega TVja, da bo znalcem zadoščeno.
[/QUHvala. A potem je dovolj 1 l espanzijska posoda ;
ne ni dovolj 10% od volumna bojljerja. To ti je to .!
estetika je pa za tebe to da imaš sedaj pod varnostnega pisker postavljeni in z štrikom zvezanega ??
lp
Trenutno imam spodaj lavor. Začasno se preživi, stalno pa ne .
Tudi sam imam eno vprašanje glede raztezne posode, in sicer: pri sanitarni vodi, ali se montira na dovod (mrzlo) ali odvod (toplo)?
Imamo TČ mitsubishi z vgrajenim 170l bojlerjem in nam je vodovodar montiral raztezno posodo na odvod (na vročo vejo) in nam pri tuširanju večkrat priteče nek hladen tok in imam na sumu ravno raztezno posodo, da povzroča to.
Sicer sem na enem drugem forumu že dobil mnenje od Hanzi , ki je rekel, da se raztezna posoda vedno montira na dovod (hladno vejo) med povratno-varnostnim ventilom in bojlerjem, ampak bi prosil še za kakšno mnenje...
ja točno tam jo zmontirajTorej bi morala biti zartezna posoda v našem primeru zmontirana tam, ko je na spodnji sliki označeno z zeleno elipso, kajne?
Poglej priponko 42754
Tale zadnji odstavek, je edina dolgoročna rešitev. Reducirni ventili crknejo po par letih in je potrebna stalna kontrola in menjava.
Torej bi morala biti zartezna posoda v našem primeru zmontirana tam, ko je na spodnji sliki označeno z zeleno elipso, kajne?
Poglej priponko 42754
Ekspanzija 8l (največja, ki je šla v tisti prostor) je bila vgrajena na začetku veje, izven kopalnice. Zaenkrat stvar deluje. Tlak je sicer nastavljen na 3 bare.
Praksa torej kaže, da varnostni ventil ne zapre popolnoma, temveč spušča tlak nazaj v cevi.