Ti v Kosar z jabolki nakladas se hruške.To si sedaj malo zmešal hruške in jabolka.
Seveda lahko dajo paneli ven samo toliko kot je njihova nazivna moč +- par %.
Vrtimo se okoli tega ali lahko inverter brez e-metra nastaviš na nižjo izhodno vrednost kot je njegova nazivna vrednost in tu nima načelno nobene veze ali to oddajaš ali sam trošiš.
Namreč pri predimenzionirani elektrarni glede na odjem je seveda idealno, da pri tistih par špicah preko dovoljene oddaje, le-to pokuriš v hiši, oz. ti pač nekaj zabremza da ti števec ven ne vrže - nujen "ročni" poseg on site. Je pa stvar v tem ali imaš presežek ves čas in tudi lastno porabo visoko (kar je precej nelogično, da tako predimenzioniraš SE) in bi ti omejevanje na inverterju pač pobralo preveč oddaje v sistem (kar pa je spet precej nezaželjeno). Če lahko omejiš na inverterju BREZ E-metra pač prišparaš v osnovi 200-500€ pač odvisno koliko ti kdo pokasira za dobavo in priklop škatlice vredne cca 100€.
In za konec še precej dobeseden citat SolarEdge, ki ga lahko smiselno izluščiš tudi iz zgoraj pripetih navodil: omejitev oddajne moči inverterja je možna izključno v povezavi z E-metrom.
Dopuščam možnost, da je na kakšnih malo starejšim modelih S-Edge inverterjem še bil mogoč dostop v ta del nastavitev, sedaj tega dostopa z SetApp ni več - vidiš omejitev, ne moreš pa je spreminjat.
Bom po tvoje: pa dobro no, ti sploh razumeš napisano? Če E-meter izgubi komunikacijo z inverterjem je moč omejena na tisto nastavljeno v inverterju.
To nima veze z osnovnim vprašanjem.
Sem na brzino malo prečital komentarje pod tem člankom. Večina je itak brez veze kot vedno. Eden je pa res dober, napisal je da sedaj ko je zimska tarifa bo po "novem", ko pa pride ugodnih osem mesecev se bo pa vrnilo na staro in bomo celo leto plačevali dražjo varijanto. Gospod Golob je res vrhunski Manager!Vlada za vrnitev starega sistema omrežnine, Golob pozval svet agencije k odstopu | 24ur.com
Robert Golob je na novinarski konferenci vlade pozval Agencijo Republike Slovenije za energijo, da s 1. februarjem uvede stari sistem omrežnine in sprejme odgovornost za nastale zaplete pri obračunavanju. "Ne moremo si več zatiskati oči, da je metodologija kakor koli ustrezna. Ljudje, ki so za...www.24ur.com
Ne morejo, razen če ti števec ven vrže in si totalno brez štroma.Seveda se ne krmili SE - nerodno sem napisal - lahko pa izklopijo/omejijo prevzem, tako mi je rekel. Pač števec se krmili.
Podlaga za to je zapisana v Uradnem listu.Prosim za informacijo oziroma podlago za zgornjo trditev. Če je kaj logike, potem meritve ČBx ne morejo vplivati na ČBy. Torej je povsem možna situacija ČB1 5kW in ČB2 4kW.
Ja, ampak če ti na števcu odklopi, ti odklopi vse, tudi dovod. Si ve temi. Potem malo počakaš, pritisneš na gumb, števec nazaj priklopi, dobiš elektriko in na tos e potem sinhronizira SE.SE imam od sredine 2021. Lahko odklopijo SE, če oddajaš preveliko moč, večjo od tiste v soglasju. Kolikor je meni jaso, to števec ali avtomatika v omarici s števcem naredi avtomatsko. Ista omejitev je nastavljena tudi v inverterju. Imam pa na omarici s števcem tipko za ponovni vklop.