Je podprto glasovno ukazovanje, Aleksa, Google.....Hja, preberi kaj več kot le ta del, pa te ne bo več strah
Je podprto glasovno ukazovanje, Aleksa, Google.....Hja, preberi kaj več kot le ta del, pa te ne bo več strah
Dojemanje...tam 3-4 kW dnevno porabi za gretje SV. To je bolj nic, kot da bi clovek sploh omenjal.
Zo verjetno bomo v prihodnosti sli na mesecni obracun, kjer bomo placevali porabo in poleti dobivali nazaj, s tem da bo poleti spet veliko lufta za razne prispevke, ki jih bomo placevali
seveda se pozna, to sta dve škatli čikov na mesec manj.In če kdo misli, da se ljudem na minimalcu, min. penziji,... ne pozna 10 € na mesečni ravni je popolnoma izgubil empatijo in stik z realnostjo!
No vidiš, tukaj imaš težavo. Vsi trije ste socialci neveedni Alterja, zato pa podrażitev, ker premalo porabite. Povprečno gospodinjstvo ima savno, ev, toplotno in bo porabilo ohoho elektrike in njim bo račun ostal enak oz. celo šel dol.Ker sem ti "dolprsteka" stisnil ga bom še utemeljil, ker imam vpogled v tri normalna gospodinjstva in njihove račune:
1.: Oktober 28€ za skupaj 127 kWh, November 50€ za skupaj 125 kWh poraba VT/MT približno enaka v % 6kW določena moč v vseh ČB. PODRAŽITEV + 79%!!!
2.: drugi račun brez porabe oktober 3,90 €, november 12,70€ - 2 kW določena moč v vseh ČB! PODRAŽITEV + 230%!!!
3. skupne garaže 3X20 A dvižna vrata in cca 10 LED sijalk, poraba mesečno čez dve leti cca 10 kWh (torej nič) računi do oktobra 24 med 9 in 10€, oktobra slabih 8€ in november švoh 25€, določena moč 3,8 (mislim da je to minimum) PODRAŽITEV dobrih + 200%!!!
Pa tu sploh ne omenjam "samooskrbnih" SE, kjer je podražitev + 300% in več za povsem normalne določene moči.
In če kdo misli, da se ljudem na minimalcu, min. penziji,... ne pozna 10 € na mesečni ravni je popolnoma izgubil empatijo in stik z realnostjo!
Svoj čas sem obiskoval stranke (Triglav) na terenu od Celja do Kuzme, do avstrijske in hrvaške meje, videl svašta...bla najboljša služba...seveda se pozna, to sta dve škatli čikov na mesec manj.
Brez skrbi - jaz sem tam kjer piše: pa sploh ne omenjam,....No vidiš, tukaj imaš težavo. Vsi trije ste socialci neveedni Alterja, zato pa podrażitev, ker premalo porabite. Povprečno gospodinjstvo ima savno, ev, toplotno in bo porabilo ohoho elektrike in njim bo račun ostal enak oz. celo šel dol.
Saj si pa videl, kako je šlo. Ob prvi uvedbi naj bi baje denar šel za nadgradnjo omrežja. Potem smo kar naenkrat prišli, da pa saj za večino ne bo več za plačat. Sam te večine nikjer ni.
tisti ker res res res nimajo jim država pomaga in skupnost, ker drugače bi tak že spali na klopci.Svoj čas sem obiskoval stranke (Triglav) na terenu od Celja do Kuzme, do avstrijske in hrvaške meje, videl svašta...bla najboljša služba...
Problem niso toliko familije, kot stari penzionisti na nizkih dohodkih. Sem videl od bogih, ki so imeli poln predal BOSS štek čikov in smo veselo kadili noter zraven kafeja, do takih, ki dejansko niso imeli nič. Enega primera se spomnim v živo in še vedno me malo premakne v slabo voljo... hočem povedat, da čeprav je veliko takih, ki se izmikajo, nimajo visokih ciljev in v bistvu čist ok in nestresno živijo, obstajajo tudi taki ki jim je dejansko sila pri dnarju. Itak to vidiš v očeh, ne more skrit.
Tak da tvoj zgornji stavek ne drži za vse, niti ne upam pomislit, kako je še danes...
Koliko elektrike in denarja porabiš za ogrevanje vode?
Z mini kalkulatorjem boš v minuti preveril/a oboje.www.porabimanj.info
Tukaj si izračunaj. Dobil boš potrebno energijo za pripravo sanitarne vode z električnim grelnikom. Za stroške boš moral zdelit s faktorjem tvoje TČ. Mislim da te bo tudi če zdeliš z idealnim faktorjem še vedno zabolela glava. Pa recimo da grejo toplotne izgube itak v ogrevanje hiše.
Brez zamere, ampak upam si trdit, da sem videl več iz prve roke kot marsikdo in vem, kaj govorim. In napisal sem te, ki se izmikajo in imajo predale čikov - ti ok živijo.tisti ker res res res nimajo jim država pomaga in skupnost, ker drugače bi tak že spali na klopci.
tisti ki pa nimajo pa vseeno imajo za čike, je pa lep primer v trgovinah.. S-budget košarica noter stvari v skupni vrednosr 3,12 €, potem pa 2 škatli čikov na blagajni - to so stari mladi vse sorte, odpri oke mal, v trgovini je vedno zanimivo in gledat kaj folk kupuje posledično kako živi. Dober soc. experiment.
Tak se mi nič ne smili.
tisti starejši, ki si jih ti videl, ne kadijo.Brez zamere, ampak upam si trdit, da sem videl več iz prve roke kot marsikdo in vem, kaj govorim. In napisal sem te, ki se izmikajo in imajo predale čikov - ti ok živijo.
Težava so starejši. Nebroj primerov, že v hiši vidiš, "da ni".
Kalkulator ni lih nekaj? A pol se v tvoji hiši drugač voda greje?Gledam na mojelektro. SV greje med 2 in 3. Danes je npr. grela 53 minut in porabila 2,87 kWh presneta opica morm servis klicat. Potem naprej je TČ v normalnem režimu in ogreva bajto. Ta kalkulator ni lih nekaj...
voda v zalogovniku ni nikoli 8 st, ker je noter še vedno voda zvišjo temp. Ker pri 30 st. nehaš tankat vodo iz pip, ostane noter in se zmeša s tisto, ki ima 8 st. Ne začne pa je ogrevat prej, kot imaš naslavljeno po urniku (če imaš).Seveda ne. In COP sem tudi omenil. Ne greje pa zadeve usput, tko kot on misli. Toliko kot vode porabiš, toliko je moraš segret iz T vodovoda na toliko kot imaš naštimano. In ta energija bi bila prihranjena, če ne bi bilo SV, ne pa da to dela TČ usput, kot je on govoril.
Ne grem dobrega ven metat, ko pa crkne, bom pa pozoren na take opcije grelcev.V M Tehniki imajo Electrolux bojler s tremi grelci po cca 700W, nastavljaš po želji preko app in wifi. Trenutna cena 200€.