Energetska preskrba gospodinjstev

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
Evo jih ...
Novi-tarifni-razredi-za-omreznino-pri-obracunu-elektrike-od-2024 (1).jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
A prav vidim, da so pri omrežnini za priključno moč iz obračunske spremenili na priključno? :fredi:
A ni bilo po starem pri 3x20A priključna 14kW, ampak obračunska 7kW?
Torej lepo/zajetno 100% povišanje, nič več ''odpustka''?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
ja kaj to pomeni? dejansko in dobesedno?
Jaz si razlagam to takp da ce ti bo indukcija pralnii stroj in TC zvecer vlekli 10kw, bos za cel mesec/zimo?/leto? Placal za ta časovni blok (CB) 36€. Potem pristej se za ostale 3 CB pa bos dobil prikljucno moc okoli 50€. Zato bo po mojem.mnenju marsikdo zacel bremzat porabo v 1.CB ler razlika do 2. ČB je ogromna (8x).
So si izmislili neko foro, da obstaja nek minimum ki ti ga bodo zaracunal glede na ostale bloke. Al nekaj takega. Se se nisem spistil v.podrobnosti.
Jaz sem prj hisi se vedno brez.merjenja in me bodo obrisal nekih 22€ se mi zdi.
Zdaj je pa ta znesek okoli 8e

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.254
736
113
Jaz si razlagam to takp da ce ti bo indukcija pralnii stroj in TC zvecer vlekli 10kw, bos za cel mesec/zimo?/leto? Placal za ta časovni blok (CB) 36€. Potem pristej se za ostale 3 CB pa bos dobil prikljucno moc okoli 50€. Zato bo po mojem.mnenju marsikdo zacel bremzat porabo v 1.CB ler razlika do 2. ČB je ogromna (8x).
So si izmislili neko foro, da obstaja nek minimum ki ti ga bodo zaracunal glede na ostale bloke. Al nekaj takega. Se se nisem spistil v.podrobnosti.
Jaz sem prj hisi se vedno brez.merjenja in me bodo obrisal nekih 22€ se mi zdi.
Zdaj je pa ta znesek okoli 8e
V glavnem bo tole "zelo zanimivo" za ljudi ki sploh ne bodo vedeli kaj bo pomenil obračun po ta novem! Računi bodo za nekatere astronomski na začetku ko pa bodo stvar malo premislili se bo začelo pa varčevati. V glavnem razne stare zamrzovalne skrinje in hladilniki bodo hitro odšli na odpad........

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.709
1.062
113
V glavnem bo tole "zelo zanimivo" za ljudi ki sploh ne bodo vedeli kaj bo pomenil obračun po ta novem! Računi bodo za nekatere astronomski na začetku ko pa bodo stvar malo premislili se bo začelo pa varčevati. V glavnem razne stare zamrzovalne skrinje in hladilniki bodo hitro odšli na odpad........
Pa ravno skrinjo je najlažje priklopiti preko tajmerja....

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Skrinje niso problem s tistimi 100w moci.
Problem bodo indukcije, TC, grelci (bojler, pralni stroj...) ..
Tukaj pa zna kdo hitro pošteno prebit sedanji strosek obracunske moci(to bo itak vecina, ampak ne za nekajkrat..)
Sploh pozimi ker prvo CB je ubijalski.
Kdor se greje s talnim gretjem z elo blockom bo definitivno smotrno izkplajat ali pa vsaj omejevat v 1. ČB.
Jaz bi skrinje pa vsaj poleti nastavil na tajmerje , da bi delale od 11-14(visek iz elektrarne)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.709
1.062
113
Skrinje niso problem s tistimi 100w moci.
Problem bodo indukcije, TC, grelci (bojler, pralni stroj...) ..
Tukaj pa zna kdo hitro pošteno prebit sedanji strosek obracunske moci(to bo itak vecina, ampak ne za nekajkrat..)
Sploh pozimi ker prvo CB je ubijalski.
Kdor se greje s talnim gretjem z elo blockom bo definitivno smotrno izkplajat ali pa vsaj omejevat v 1. ČB.
Takrat, ko so preko dneva najugodnejše razmere za TČ zrak vodo bodo le te počivale....

• Žalosti me
Reactions: Robert

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Od 2-4 se bodo omrezja sesula ce se bodo ljudje na tajmerje spravili.
Ker takrat je pa res najtopleje, brez.megle, da nagonis tlake za vecer., ker do 10h zvecer bo spet off

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
Takrat, ko so preko dneva najugodnejše razmere za TČ zrak vodo bodo le te počivale....
Isto, kot mnoga leta nazaj. Ko se je pojavilo kurilno olje, je bil to bum in vsi so šli na olje, pol so nabili trošarine in ni bilo več fajn. Folk je šel na plin, ker to je bilo pa res dobro. In so spet nabili trošarine in spet ni bilo fajn. Pol se je pa pojavila toplotna in vsi so drli na toplotne, ker tole bo pa svet rešilo. No in so vam spet kajlo v tazadno nabili in spet ne bo fajn.
Občudujem ljudi, kateri vsakih 10 let menjajo sistem ogrevanja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Isto, kot mnoga leta nazaj. Ko se je pojavilo kurilno olje, je bil to bum in vsi so šli na olje, pol so nabili trošarine in ni bilo več fajn. Folk je šel na plin, ker to je bilo pa res dobro. In so spet nabili trošarine in spet ni bilo fajn. Pol se je pa pojavila toplotna in vsi so drli na toplotne, ker tole bo pa svet rešilo. No in so vam spet kajlo v tazadno nabili in spet ne bo fajn.
E, zato sem jaz kar lepo na drveh in soncu (ce ga je kaj, oktobra in marca ga je ob lepem vremenu dovolj tudi za ogrevanje hise)

• Všeč mi je
Reactions: nemenabijat

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Sam če gledaš kak luksuz je bil takrat kurilc proti premogu in to z zelo majhno investicijo niti ni blo neumno. Sam pr nas bi mogl pol eni čustveno navezanost na cisterno prebolet in že 12 let kurit drva, tko je pa mal trajal.