To je delno res, vendar je sistem nastavljen destimulativno.
Zajebal sem ker nisem šel v štartu za netmetering. POletni viški mi bodo preklemansko prav prišli na vikendu kjer je večina porabe poleti. Tako da ne skrbi preveč za premog.To je meni tudi kar nekaj... Deu si clovek daje dodaten, da nima nic od tega
Bi vi prevzeli mojo presežno elektriko, če vam povem, da je pridobljena v sistemu netmeteringa ali bi jo raje iz kakega drugega vira in seveda katerega?
Net metering je bil zamišljen kot oblika subvencije (poleg finančne). Ker je bilo (in je še) treba doseči določene cilje na podrčju OVE. In je deloval in dosegel cilj. Teh par 10 tisoč SE ni nobena groza. Se ga je pa pač ukinilo, ker se je ocenilo, da bi nadaljnja rast števila SE, ki imajo tak način obračuna (in so posledično npr brez hranilnika ipd) pa preveč vplivala na omrežje.Butasti in napačno regulirani in nadzorovani sistemi zmeraj dajo slabe rezultate.
Zakaj pa v prometu ne uporabimo koncepta: pelji se, kolikor misliš, da je primerno in s toliko alkohola v krvi kot misliš, da je primerno?
Letni net metering je butast in škodljiv za energetski sistem. Stvari morajo imeti fizikalno in ekonomsko osnovo. Dobro vemo, da fizika ne omogoča, da bi električno energijo poceni hranili dolgo obdobje, zakaj si potem zamisliti sistem, ki deluje kot da imamo to rešeno? Skregano z vsako logiko, ampak nekomu je bilo v interesu, da to zlobira.
Nisi mi rabila replicirat, ker je bilo moje pisanje namenjeno tistim, ki kritizirajo netmetering in ga obsojajo za kot hudo motnjo v omrežju in neko nefer zadevo.Kaj ima to veze s čimerkoli, kar se zdaj pogovarjaml.
Ti pa vseeno lahko dam odgovor, ker sem se to v preteklosti ze odlocala, torej ni zgolj teoretični... Elektriko vzamem, kjer je najcenejsa in mi je vseeno od kod pride in ker mi to ne povzroca dodatnega dela. Ne v smislu, kdaj naj jo kurim (vt/mt), ce je res treba in ne v smislu, da se zmisljujem in delam kar nekaj za BV, da se jo pokuri. avto sploh zmaga, ker zahteva ves cas mojo pozornost in cas. bi človek prej razumel, da kalorifer decembra na tretoar postavim pa tacas delam kaj drucga. Pa ze to mi je odvec. Zakaj zaboga bi delala karkoli, ce nimam od tega nic?
v imenu nas vseh in nam potem razložila.Ne vem, kaj se še lahko zmislijo, da človek ne ve, kdo pije in kdo plača, ampak jaz se bom prebila čez ta račun, pa če se svet na glavo postav...