V bistvu bi bilo ceneje če bi namesto 9,5kW dal na streho 50kW SE in bi potem moral z baterijo premostiti samo par res oblačnih dni...Moj primer... Ogrevanje hiše s TČ:
Poglej priponko 71497
Novembra in decembra smo porabili cca 1MWh več energije kot smo jo pridelali.
Realno bi rabil cca 3MWh baterijo če bi hotel it povsem offgrid...
20kWh baterija je cca 13,000€ torej bi bil strošek offgrida okoli 2MIO € ...
Pomeni da energija ni šla v omrežje ampak smo jo sproti porabili...kaj je self consuption?
pol moraš naredit tako streho, oziroma palačo, kar je pa več od 2 mio hahaV bistvu bi bilo ceneje če bi namesto 9,5kW dal na streho 50kW SE in bi potem moral z baterijo premostiti samo par res oblačnih dni...
Trafo postaja bi te bila zelo veselaV bistvu bi bilo ceneje če bi namesto 9,5kW dal na streho 50kW SE in bi potem moral z baterijo premostiti samo par res oblačnih dni...
Že kar vnaprej napovem rezultate požarnega pregleda.... Sončna elektrarna NI kriva za požar!!!
V bistvu bi bilo ceneje če bi namesto 9,5kW dal na streho 50kW SE in bi potem moral z baterijo premostiti samo par res oblačnih dni...
A ni to pri Mis-u?
Sem za hec naredil precej realno projekcijo, ker imam dnevne podatke za eno leto nazaj. Skupna pridelava, import, export, self consumption.50 kW ne spraviš na streho pa vseeno bi moral prej še eno ničlo zraven napisat ker če je megla ali pa dež se pač proizvodnja meriv W in ne kW. Še vedno pa je to neprimerljivo manj kot pa tak baterijski zalogovnik. V bistvu je še bolje podreti bajto in narediti nič energijsko z 50 kW elektrarno ker je še vedno ceneje kot pa biti samozadosten z baterijo
Za jurja kupis toplovodni stedilnik/kamin in za 500 evrov drva pa bos pozimi porabo ekektrike prepolovil najbrz.Sem za hec naredil precej realno projekcijo, ker imam dnevne podatke za eno leto nazaj. Skupna pridelava, import, export, self consumption.
S 9,5kW SE bi rabil dobrih 3MWh baterije, da bi prišel čez zimo.
Če bi SE bila 4x večja torej 38kW, bi pa rabil "samo" 760kWh baterijo za offgrid...