Nad regulirano ne sme, navzdol pa po želji.Saj pod regulirano ceno ni prepovedano prodajati ali???
To je isto sranje kot e-fuel. Namesto, da se postavi ena nuklearka in roka, bodo sedaj nabijali o nekih mini reaktorjih in čas bo letel. Čez 10 let se bomo pa gledali, kako ni elektrike. Ali pa je x10.Namesto NEK 2 mali modularni reaktorji?
Z namenom doseganja ciljev razogličenja slovenske energetike v družbi GEN energija in Skupini GEN podrobno spremljamo razvoj novih nizkoogličih tehnologij. Sestavljamo ekipo inženirjev za male modularne reaktorje (SMR) in vabimo k sodelovanju sodelavca za male modularne reaktorje.
Od Lokacije Triga v Brinju do največje RTP v Sloveniji v Beričevem je manj kot kilometer zračne linije.. Brinje in Beričevo sta sosednji vasi...pol sem pa Jaz...Sicer en SMR bi lahko pogojno stlačili poleg tiste triga igračke.
Ampak en je premalo za odrešitev.
Brez NEK 2 nimamo pogojev za samooskrbo in "razogličenje"
Nekoč je bila Lokacija za Drugo Nuklearko mišljena v Dolskem... cca 6-7 k stran od Reaktorja.Ta lokacija se mi zdi problematična:
-objekt Beričevo je mnogo prepomemben, da bi zraven delali en večji jerdski objekt (gledano z druge plati je pa prednost bližina RTP)
-Lj se zdi preblizu (po drugi strani je spet prednost veliko porabe elektrike; podobno je z Zagrebom in NEK1)
-verjetno pa ne bo nič iz tega, ker so zemljišča tam predraga, pa še s Šerifom se ne da normalno delati...
Ravno danes je novica glede 56 vetrnic na Pohorju.Bomo pač zidali 200 m visoke vetrnice, ker se njihova zlagana moč lepo vpiše v Bruseljske excele...
Opozoriti je treba vsaj 2 stvari:Ravno danes je novica glede 56 vetrnic na Pohorju.
Maribor, 6. junij 2023 - Vetrne elektrarne Slovenska Bistrica, 56 vetrnic na treh lokacijah, je po petih letih priprav tik pred izdajo gradbenega dovoljenja. Projekt temelji na treh stebrih odgovornosti, do ljudi, okolja in zadostnih količin elektrike iz obnovljivih virov. Občina in njeni prebivalci bodo deležni ne le pri delu ustvarjene dodane ekonomske vrednosti, ampak tudi prek zagotovljene nižje cene energije. Ob upoštevanju zadostne oddaljenosti polja od domov ter spoštovanju naravnega okolja, bodo lahko prebivalci in obiskovalci enako kot prej uživali gostoljubje Pohorja. Slovenija pa bo korak bližje zagotavljanju zadostnih količin elektrike iz obnovljivih virov in s tem uresničevanju svoje zaveze do ljudi in okolja.
Po zagonu projekta je z veljavno zakonodajo predvideno, da občina v proračun prejeme okoli 2,7 milijona EUR letno, občani pa se bodo lahko posamezno ali skupinsko vključevali v različne oblike sodelovanja.
Kot berem se aktivno upirajo vetrnicamJih ne bo premamil denar?
Čemu, pa se slovenci ne upiramo? Mi bi vse imeli, samo ne pred svojim pragom.Kot berem se aktivno upirajo vetrnicam