Fora/štos/joke..(vstavi poljubno), za nas navadne smrtnike, je v tem, da vožnja z električnim avtomobilom za nas ne bo nič cenejša.
Dražja? Verjetno ja.
In to je cca vse kar moraš navaden smrtnik vedeti oz. upoštevati.
Če te pride mesečni strošek za energijo 100 EUR a je to za bencin, nafto, plin, eklektriko...ne igra nikakršnega vpliva.
Bo pa problem drugje, o čemer itak debatiramo in to je (prisiljen) prehod zgolj na eno vrsto energije, kar bo prineslo proizvodnji, distribuciji,... ogromne probleme, ki pa ne vem, če jih bojo sposobni hendlat. Posledice bomo občutili spet mi - navadni smrtniki, ki nam je primarnega pomena zgolj to da pridemo iz točke A v točko B s čim manj stroška.
Tole prcanje okoli porabe enega in drugega je itak BV...poraba je zelo raztegljiv pojem in si lahko varčen s fosilcem kot z električarjem ali pa ne.
Tudi jaz z mojo 2 tonsko kravo in 3.0 motorjem lahko peljem s 5,5 litri/100 km porabe pri 120 km/h
Lahko imam pa z lahkoto 15 če ga naganjam. Je z električarjem kaj drugače? Ni.
Tudi ne bo.
Če bomo za nakup morali odšteti 50% več kot za primerljivega fosilca, imeli pa enake stroške uporabe...zakaj torej prehajat (z nasmeškom) na električarja?
In ja, glavnina folka bo itak prisiljena 'tankat' po črpalkah ker doma (pred bloki) enostavno ne bo izvedljivo.