Ena za Kranjčane annnnnn :)

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Da se nisi peljal od Radovljice do Moby Dicka nikjer več kot 70 ti ne verjamem. Drugače pa je od Radovljice do Kranja samo nekje 4 km take ceste da lahko brez prekrška pelješ 90..

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Ne bom odpiral nove teme, pa bom kar tukaj napisal...

Kranjska policija je očitno tudi za en k***c. Se peljem po AC od Jesenic proti LJ, pa se jodlaraj folk (avstrijci) nonstop vozi po prehitevalnem... Očitno jodlarji sploh ne vedo, zakaj sploh je prehitevalni pas.
V glavnem prehitim nekaj avtomobilov, grem na voznega, dohitim jodlarja na prehitevalnem, grem na prehitevalnega, ker je bil pred mano še en prikoličar. Z jodlarjem prehitima prikoličarja, vozni pas prazen, jodlar pa kar lepo 120km/h na prehitevalnem. Mu blendam, trobim, nič... Spet poblendam. Nič. Prižgem dolge luči, držim trobljo, se le spomni in umakne na voznega. Ga prehitim, grem na voznega, on pa takoj spet na prehitevalnega, vozni pa za mano prazen. Sem se kar hitro oddaljil od njega, on pa še kar na prehitevalnem.
Dohitim policijsko kontrolo z radarjem, policaj pa samo meri z radarjem in nič drugega. Če bi Kranjski policiji bilo v interesu še kaj drugega kot radar, bi tega jodlarja MORALI zaustavit in ga s kakšno kaznijo naučit prometnih predpisov. Policaj pa niti trznil ni, da bi kakorkoli ukrepal...
Ker takega cepca na AC drugače skoraj ne moreš prehitet kot pa po desni. Ampak to je vse prej kot varno, pa še v nasprotju s predpisi je tovrstno početje.

Skratka, Mahoney, zakaj policija ne počne na cestah drugega kot meri z radarji??? Sploh Kranjska, kolikor sem videl...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mu blendam, trobim, nič... Spet poblendam. Nič. Prižgem dolge luči, držim trobljo....
Skratka, Mahoney, zakaj policija ne počne na cestah drugega kot meri z radarji??? Sploh Kranjska, kolikor sem videl...

Ma jodlarju bi jest še odpustil, je pač tako navajen v svoji državi, skoz slovenijo pa pelje samo 2x na leto. Pa tud nevarno ni.
Skratka Mahoney, kdaj bo policija ukrepala proti takim, ki nepravilno uporabljajo trobljo in luči?
Pa proti živčnim voznikom, zaradi teh se zgodi pomoje kar največ nesreč.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Največ nesreč se zgodi zaradi počasnel in presranih pizdunov, ki v strahu pred radarji raje vozijo 10 pod omejitvijo, sam da je zihr (itak ne ve, da je omejitev 90, ne več 80, kot so jih učili v časih dinozavrov po avtošolah... neee, še deset pod je treba pelat
bonk.gif
).
In potem normalni vozniki postanejo živčni in blendajo in trobijo.
Jaz bi uvedel pod obvezno opremo bazuko in bi lahko enega mesečno odkljukal... brez pravnih posledic.
cool-1.gif

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Na avtocesti pri zamašku na pred Peračico res pretiravajo z radarjem. Zadnjič je z motorjem stal tam 5 ur. Še sam sem komaj verjel kaj vidim. Upam da je šel vmes vsaj na malico.

Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Skratka Mahoney, kdaj bo policija ukrepala proti takim, ki nepravilno uporabljajo trobljo in luči?

Za to so me pa ustavili enkrat. 5 km od doma sem popravljal staro katro, da jo pripeljem domov. Za.j.ebavala me je v tri krasne, črn sem bil do komolcev... Ko jo končno usposobim se odpeljem domov. 100 metrov pred hišo je gostilna, kjer sem na kavi videl 3 prijateljice. Seveda še ves navdušen nad popravilom in jim potrobim. In takoj ko sem mimo gostilne zagledam v ogledalu policijsko škodo, ki štarta iz dvorišča gostilne za mano. Spusti lučke in sireno in me hoče ustaviti na desni strani tik pred mojo hišo. Jaz seveda jezen kot ris zavijem levo na svoje dvorišče. Policaja za mano in naenkrat smo bili zunaj vsi trije. Vprašam kaj hočeta pa sta začela kako ne smem trobiti če ni nobene nevarnosti in ne vem kaj. Takrat se mi je pa malček odpelo... Zvedela sta vse kar mi je šlo narobe v avtu, vse o njuni nesposobnosti in še marsikaj. Kasneje sem se zavedel, da sem jih dejansko spodil... Vseskozi pa sta se držala za pištole
stupid-1.gif
Bila pa sta okrepitve iz Novega mesta ob edinem ciganskem prazniku na Gorenjskem. Tako, da če tako deluje na Dolenjskem ni čudno, da je toliko problemov.
No ja, sicer pa če pomislim, bil sem s staro kripo, ves umazan pa še gobcal sem na veliko... Mogoče sta pa mislila da sta doma
evil.gif

... aja.. point je bil, da izgleda so vsaj enkrat koga ustavili zaradi troblje
bonk.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Če sta bila dolenca za okrepitve, bodi vesel, da na katri nisi imel prtljažnika in 3m Cu žleba...
grims-1.gif
ker nisi dost zapečen, bi bil naslednji dan v cajtngih.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.528
5.696
113
Aia pa ravnikar prišel domov čez te "vaše" konce.......še 1x 3/4 avtov je :

A) Al jim ena luč spredaj ne gori

B) Dela vse.....sam je ena narobe u parabolo not dana in slepi nasproti vozeče

bonk.gif
:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
A ti tudi nonstop voziš 120 po prehitevalnem in hkrati sploh ne veš, čemu služi prehitevalni pas? Se mi je zdelo...

P.S.: Tu živčnost ne igra nobene vloge, ker živčnosti ni, ampak samo jeza, skratka le mimo počasneta na prehitevalnem bi rad prišel...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
A ti tudi nonstop voziš 120 po prehitevalnem in hkrati sploh ne veš, čemu služi prehitevalni pas? Se mi je zdelo...

P.S.: Tu živčnost ne igra nobene vloge, ker živčnosti ni, ampak samo jeza, skratka le mimo počasneta na prehitevalnem bi rad prišel...
Ja, tud jest vozim 120-130 po prehitevalnem, in se tud slučajno ne mislim umikat desno in vrivat med kamione zaradi živčnih divjakov z ofenzivno vožnjo in jim omogočat vožnje nad 130km/h. Hitrost ubija. Kar naj vozijo za mano po predpisih.
Ko pa je na desni prosto, potem se pa umaknem.
Pa kaj misliš da si, da bi se ti morali vsi umikat in puščat naprej?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Ja, tud jest vozim 120-130 po prehitevalnem, in se tud slučajno ne mislim umikat desno in vrivat med kamione zaradi živčnih divjakov z ofenzivno vožnjo in jim omogočat vožnje nad 130km/h.
A si ti malo
stupid-1.gif
? A sem kje napisal, da se je potrebno vrivat med kamione?

Preberi še enkrat, če pa ne gre, pa ti še enkrat napišem: desni pas prazen, pa vozi 120km/h po prehitevalnem. Kapiraš sedaj? Ker po voznem pasu pa iz varnostnih razlogov ne nameravam prehitevat cepcev...

Če pa še vedno ne bo šlo, pa poskusi še enkrat prebrat napisano...

Citat:
Hitrost ubija. Kar naj vozijo za mano po predpisih.
Ko pa je na desni prosto, potem se pa umaknem.
Pa kaj misliš da si, da bi se ti morali vsi umikat in puščat naprej?
Tako govori kar nekaj starejših, ki jih poznam, pa zato vozijo 30 po naseljih in 50 izven naselja... Pa seveda na rondojih po zunanji špuri okrog in okrog.

Pišuka, je po tej ogiki KameleON konkreten živčni divjak na relaciji Ljubljana - Kranj.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
KSZ

Meni nič jasno zakaj se nekaj bunite! Krajn in vozniki.....saj je vse jasno!

KR = KAZENSKA REGISTRACIJA

upam, da je sedj vse jasno!

Nazadnje urejeno:

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
A pa to velja tudi za enega Ratečana, ki je bil manjkrat v Kranju kot vsak Ljubljančan zraven pa predela ves Trbiž ipd. ?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja vprašanje je, če kdo sploh vozi po omejitvah ...

Tam, kjer sem jaz doma, je ena cesta, ki vodi do ormoža ali ljutomera - do obeh je razdalja 11km- in povsod je omejitev 50kmh, četudi so hiše nastrelane ... v enem naselju je po par hiš skupaj, v drugem pa ena ali dve, ampak omejitev je 50kmh ... Tam se noben ne vozi po omejitvah, ker bi komot lahko bila 90 ali pa 70 kmh omejitev ...
Ni retardiran samo Kranj, kot praviš, ampak kar cela Slovenija ...

Polno je takih cest po Sloveniji, kjer bi se lahko komot peljal 70 ali 90, pa kar 50 pribijejo .. potem pa so same ravne ceste pa hišice tu pa tam kakšne ... in vprašanje je, kdo bo zares vozil 50., če 70kmh lahko brez kakšnih težav voziš ...

Sicer pa ... če si potrpežljiv voznik, te nobena omejitev ne razpizdi ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ja vprašanje je, če kdo sploh vozi po omejitvah ...

Tam, kjer sem jaz doma, je ena cesta, ki vodi do ormoža ali ljutomera - do obeh je razdalja 11km- in povsod je omejitev 50kmh, četudi so hiše nastrelane ... v enem naselju je po par hiš skupaj, v drugem pa ena ali dve, ampak omejitev je 50kmh ... Tam se noben ne vozi po omejitvah, ker bi komot lahko bila 90 ali pa 70 kmh omejitev ...
Ni retardiran samo Kranj, kot praviš, ampak kar cela Slovenija ...

Polno je takih cest po Sloveniji, kjer bi se lahko komot peljal 70 ali 90, pa kar 50 pribijejo .. potem pa so same ravne ceste pa hišice tu pa tam kakšne ... in vprašanje je, kdo bo zares vozil 50., če 70kmh lahko brez kakšnih težav voziš ...

Sicer pa ... če si potrpežljiv voznik, te nobena omejitev ne razpizdi ...
Tempomat in imaš zadevo rešeno. Pol si moraš pa samo še vse tri špegle pobarvat s črno, da ne vidiš, kako te zadaj vozeči naskakujejo
grin1.gif
.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Evo.. preklicujem vse, kar sem povedal v bran kranjcanom.. Sem bil ta teden 2x v Kranju in sem bil malo bolj pozoren na vse skupaj.. Zmigovc.. WTF je to? Rdeca luc? Eh, kaj bom cakal na zeleno.. Oh, krozisce.. Sicer je pa tako.. nikjer ni nic boljse. Niso samo kranjcani taki.
bonk.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Kje je Mahoney? Še vedno čakam na odgovor, kdaj bo začela policija zraven radarjev "delat" še kaj drugega. Npr. učit (zlepa ali zgrda) voznike, kako se pravilno vozi po AC, pa v krožiščih itd. Da ne bodo samo sedeli v avtu in merili hitrost.
Na AC so od tistih, ki vozijo 140 večja nevarnost loleki, ki ne poznajo osnovnih predpisov...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
DJ beat ... ti priporočam, da vsaj en dan greš do BTCja v LJ, pa sa postaviš med 2. in 4. uro tam pred krožnim in pred semaforji ... pa opazuj kaj ti avtomobili z LJ registerskimi in grbi, delajo po krožiščih in ob semaforjih ... toliko o kulturi ...

Se pelješ pri BTCju v krožnem križišču, pa ti en izsili prednost, oni pa ti trobi in mahne, kot da bi te pozdravil in nič kriv ... ob semaforjih pa ljudje z luksoznimi avti delajo nemogoče ... En s ferrarijem z lj registersko je mel rdečo luč, ravno tisti hip ni bilo nobenega avta mimo, pa je kar potegnil ... Drugi z mercedezom pa prileti po kolesarski stezi, pa ti trobi, da ga spustiš predse ... mislim ej ...

Začnite razumeti, da je po celi sloveniji tako ... ne samo v kranju, lj in še kje ... kar povsod ...