ena hitra o cementu

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če špara že na cementu, - misliš da bo imel za laser ?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz sem sicer kar laks potegnil, ima najmanj pobesa.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
hvala vsem za komentarje, in ne, Demz, ne gre za šparanje, žakle cementa moram na hrib spravit, pa bi rad pri delu optimiral :)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sej vem da ne, samo Alko je dal malce dražjo rešitev - ki pa danes sploh ni tako draga in jo v bistvu vsi prakticiramo. Malce sem se pohecal, no! :cheer:

I

Izbrisan uporabnik #9334

Na soncu ni zdravo preveč delat ... :fredi: (še laser noče)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
Hanzi ja odlično ga vidiš. Sonce ni nobena težava. Ker a ves imaš sprejemnik... Tako da ti lepo zapiska ko si na pravi višini. Tukaj si ga pa mal mimo pihnil;)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sicer pa resno, ravno zato je uporaba laserja v amaterske namene - milo rečeno, "smotana". Moč laserja je omejena na tiste milivate, zaradi varnosti. To pomeni da je zadeva že ob prvem sončnem žarku neuporabna.

Sedaj - ali delaš ponoči, ali pa po tastarem, torej s špago in šlaufvago. :jok:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
Tukaj ste pametni pa še videli niate zadeve... V rokii imaš sprejemnik pa ti lepo zapiska ko si na pravi višini...

Mimogrede za križ/profil rabiš vsaj 2 clovela... Z laserskim nivelirjem lahko višine loviš sam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
to je za vas profije, alteraši še betona ne znamo mešat, ga kupujemo v žakljih.
In ja tistih par metrov robnikov se položi tudi s spago.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, Alko, ampak za par robnikov položit ne bo noben alterjevec šel kupovat laserja - če mu je že dva žaklja cementa veliko in mora vprašat za mnenje ( :evil: ). S tem da sem šele kasneje pogruntal, da v bistvu govorite o 25 kilskih žakljih ... :valjamse:.

In - ja, tisti sprejemnik bi pa tudi jaz imel. Imam laser ki mi v prostoru nariše kpl. koordinatni sistem, za iskanje žarka ob povišani svetlobi pa samo neko odsevno plastično ploščico .

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Lanos, vrvica na dolžino ima poveš. Robniki se visinsko polagajo s krizem in profilom
Vrvica ki stane 1 evro zidarska nima povesa ce jo lepo napnes. Cvrsto. Ce kolicke zabijes da jih skupaj vlece, nima vec smisla govoriti o polaganju robnikov. Avtor clanka pa naj zacne ze polagat robnike. Ko mu bo zmanjkalo betona, bo sel pa se kupit.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
avtor bo najbrž za vikend polagal robnike. malo mešanice, malo piva, za ziher še vrvico in količke, pa bo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Sem pred časom imel tudi sam za slabih 10m robnikov za položit. Pa me je prišlo ceneje in enostavneje "najeti" 2 šiptarja, ki sta zadevo zrihtala za porcijo čevapov in dva piva. S seboj sta pripeljala celo mešalec za beton in vreče cementa, pesek pa sem imel na zalogi še od prejšnje zidarije.

"Traso" sta začrtala s špago, vsak robnik vertikalno in horizontalno preverjala z vaservago in robniki še danes stojijo... :)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Sem pred časom imel tudi sam za slabih 10m robnikov za položit. Pa me je prišlo ceneje in enostavneje "najeti" 2 šiptarja, ki sta zadevo zrihtala za porcijo čevapov in dva piva. S seboj sta pripeljala celo mešalec za beton in vreče cementa, pesek pa sem imel na zalogi še od prejšnje zidarije.

"Traso" sta začrtala s špago, vsak robnik vertikalno in horizontalno preverjala z vaservago in robniki še danes stojijo... :)
Ona dva sta še živa? Ker za porcijo čevapov in 2 piva na dan hitro crkneš ...