En dokaz kakšno je stanje v zdravstvu

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
ksz...

če bi robot bil v KC ljubljana, bi ga operirali tam. Ljubljancani so prevec nevoscljivi robota celjanom, pa so ga poslali v avstrijo.

sam to drži veš..

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Toæno tko sem si jaz mislil, ko sem videl, da ma Turčin raka. Mi je kr dalo mislit, če za njega ni dobro pri nas, za koga pa je?
Itak Slovenija katastrofa!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
ksz...

če bi robot bil v KC ljubljana, bi ga operirali tam. Ljubljancani so prevec nevoscljivi robota celjanom, pa so ga poslali v avstrijo.

sam to drži veš..
hysterical-1.gif

ob takih biserih me res ne bi smelo čuditi, da je slovenija tam kjer je...ja, ja zavist je zihr za vse kriva...mislim...
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Zakaj je umrl Nekrep? Ker Ljubljančani pa že ne bodo pametni, ane?

ON: če sem danes prav poslušal, je v Sloveniji ca. 700 operativnih odstranitev prostate v Sloveniji na leto. To pomeni, da en robot zadošča za vse potrebe, usposobiti bi bilo treba samo nekaj več ekip.

@Stieber: poseg sam je z robotom dražji, je pa celoten proces (priprava, operacija, hospitalizacija, morebitne komblikacije) cenejši.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če sem prav razumel je pri vsaki operaciji 525€ prihranka? Se mi ni dalo poglabljat v izračun, samo je bil nek tak prihranek.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Jaz nočem imeti predsednika, ki eno govori, drugo pa dela, če pa tebi dvoličnež ustreza...

Upam, da ga enkrat dočakamo.

Dosedaj smo imeli samo take, ki so bili proti samostojni Sloveniji oz. za jugoslovansko opcijo...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Bogsigavedi, če niso Celjani robota kaj "poštimali", tako kot ponavadi pri njih poštimajo števce pri avtomobilih. Namesto 88 operacij jih ima za sabo 880 ali kaj podobnega. Präsident je gotovo ozaveščen v tej smeri in jo je raje mahnil k poštenim Jodlarjem, kjer jih ima stroj za sabo samo 300.

Tukaj ga malo mimo tolčeš.

Upravicen razlog (v medicini) je to da se gre k operaterju ki ima vec tovrsnih operacij za sabo, da je to pretehtalo je povedal tudi predsednikov urolog.

Druga stvar pa je, da bi v celju ravnotako lahko zadevo komot uredil.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Koliko takih primerkov je v tej sloveniji ki uzivajo privilegije zdravljenja v tujini ?

Kakšne privilegije. Človek je odšel na samoplačniški poseg.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Včeraj sem zasledil podatek, da se je večina naših vodilteljev, dala operirat v tujini. Kako, pa anj potem mi navadni smrtniki zaupamo našemu zdravstvu, če še oni ne.
stupid-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
No, Janša se je operiral v Sloveniji in to celo v Mariboru, pa Drenovšek se je tudi pri nas, pa celo Tito je zaupal našemu zdrastvu, turčin je pa preveč fin za to. Saj ne bi nič rekel če bi šlo za neko operacijo z katero naši nimajo izkušenj, ne pa tole ki se izvaja dnevno (oziroma tedensko z robotom). En strokovnjak (kirurg za te zadeve) je rekel da bi se moral operirati pri nas in jaz se popolnoma strinjam s tem.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Janša se je operiral v Sloveniji in to celo v Mariboru

Operacija ki jo je imel janša je težka rutina, ki bi jo lahko opravil v vsaki bolnici,tudi tisti najmanjsi z 101% uspešnostjo. Sicer pa se je lepo zahvalil, bolnici brez vseh pogojev je dodelil naziv Klinicni center. Politika pač.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Človek je odšel na samoplačniški poseg.

tega ne veš...., dejstvo naš drugorazredni predsednik ni skromen človek, verjetno so ga gor peljali v službenem avtomobilu in tudi kakšno varovanje je imel...

za javne finance bi blo bolje, da bi vegetiral nekje v kotu..
Tiste osladne pripovedke pa bi lako zadržal za svojo staro, saj nikomur nič ne koristijo....

Še enkrat glede nato, kako lakomen je, dvomim da si ji je to financiral sam......

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Janša se je operiral v Sloveniji in to celo v Mariboru

Operacija ki jo je imel janša je težka rutina, ki bi jo lahko opravil v vsaki bolnici,tudi tisti najmanjsi z 101% uspešnostjo. Sicer pa se je lepo zahvalil, bolnici brez vseh pogojev je dodelil naziv Klinicni center. Politika pač.

medtem ko maligni tumor prostate v Sloveniji ne zna nihče? pa tudi na robotu ne bi simeli bit tolk slabi v celju, da je treba v tujino hodit ane...konec koncev naj bi vsaj dr. V. to obvladal ane

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
medtem ko maligni tumor prostate v Sloveniji ne zna nihče? pa tudi na robotu ne bi simeli bit tolk slabi v celju, da je treba v tujino hodit ane...konec koncev naj bi vsaj dr. V. to obvladal ane

Človek je izbral robotski poseg, ima navoljo SB CE, kjer so s tem posegom šele na začetku, ali pa Kliniko v Innsbrucku(ali katerakoli strokovno sorodna ustanova), kjer so v to utečeni, seveda pa je Innsbruck samoplačniški.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Daj ga no srat, predsedniku to pac pripada?! Sicer pa, lepo vas prosim, Skodo Superb smo mu kupili za sluzbeni avto :S A nas ni niti malo sram?

Pac ga ne volit naslednjic, ane? :S