Predivo se še vedno uporablja, vendar samo na kovinskih ceveh (pocinkanih), ki so dovolj trdne. Predivo se namreč napije in ustvari izredno močno zaporo, veliko boljšo, kot naprimer teflon. Teflon sem uporabljal na mesing spojih, kjer je možnost, da predivo fizično poškoduje navoj. V zadnjem času pa uporbaljam izključno posebna lepila, ki se nanesejo v navoje, zategneš lahko kar z roko in drži. Precej bolj kot predivo ali teflon. Je pa res, da potrebuje poponoma suh navoj in nekaj ur, da se posuši,,,
Včasih so bili termostatski ventili zelooo dragi (govorim 20 let nazaj) in zato v večini "starejših" stanovanj najdemo klasične ventile. Dandanes pa so ti ventili smešno poceni, jaz sem za Danfosse, ki so v špici, odštel 11€ po komadu. Sem pa tudi sam montiral daljinski sistem od Conrada in sem moral na vseh radiatorjih zamenjat ventile. Hkrati sem menjal tudi ventilčke za odzračevanje (za avtomatske).
Zaenkrat moram reči, da se je preko zime (menjaval sem oktobra) poraba kar nekaj zmanjšala, rekel bi za več kot 10%, tako da se bo moja investicija (vse skupaj okrog 350€) hitro povrnila...