Citat:
Uporabnik markomb pravi:
kje si našel te nastavke?
ravno iščem ali obstajajo pretvorniki kakšni. tiste palčke so vmesniki izbereš tisto prave velikosti, da se dotakne tiste "palčke" na ventilu
sam imam 6 honeywell glav, 2 programski uri in eno stikalo za peč.
torej sem kupil 2 komlpleta (3 ventili + ura) in dodatno stikalo. 2 uri mi omogočata da imam 2 zoni. dnevna soba, otroška, spalnica, kopalnica.
sedaj mi deluje tako da vsak ventil deluje zase, ko je na katerem prenizka temperatura pošlje signal na uro, le ta pa na stikalo ki prižge peč. torej 6 različnih termostatov
dnevna soba in ostale nepotrebne ponoči zaprejo radiatorje, le v otroški sobi dogrevam.
vsako sobo nastavim poljubno za različne čase (npr kopalnico zakurim zjutraj in zvečer na zelo toplo
drugače na podpovprečno)
stvar mi deluje že 1 leto. baterije so še prve.
imam težave z temi raznoraznimi navoji. sploh nevem katerega uporablja ta honeywell HR20. zraven so 3 plastični nastavki.
na večini radiatorjev sem jih lahko uporabil ( a ne paše ravno 100% dela pa!) na kopalnikem radiatorju pa imam neke ARMALove stvari pa nič ne paše. nekaj sem improviziral in deluje nekaj časa. sedaj grem po trgovinah če je kak nastavek ali kaj podobnega. in iščem po netu kakšen nastavek sploh rabim (ne ljubi se mi honeywella nest v trgovino zraven
)
moram reči da je edino moteče pri vsem skupaj hrup ki ga te glave oddajajo. namreč notri se vrti motorček ki potiska ventil na radiatorju not in ven. in se vsake toliko sliši. še huje je ker ventil deluje malo drugače ne odpira in zapira radiatorja ON/OFF do konca ampak ga odpira po majhnih korakih, in včasih se ustavi na nepravi poziciji
tako da radiatorji "cvilijo"
no grem kar v trgovino povprašat za tele vmesnike.