Električni prekopalnik

Ohrovt

Zelenc'
26. feb 2008
17
0
1
ma vem, na začetku je bila res zbita ilovica, sedaj pa je že veliko boljše.
Dodajam kompost, pesek,... in je že precej bolj rahla.
Najbolje se res obnese če jo pred zimo preštiham, da pomrzne in lepo kepe razpadejo.
samo tele naše zime
smirk-1.gif

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
183
103
43
Meni zemljo štihajo deževniki. Hranim jih z zastirko. Zemljo pa obdelam samo nekaj cm v globino.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.621
113
EU
Električni prekopalnik je bol rahljalnik. Zakaj? Razvidno je iz spodnjih slik.

7qq-IMG-71.jpg

Koliko globoko je prekopalnik v zemlji ko dela...

vj8-IMG-71.jpg

Še ena slika na prostem, da je bolj razločna globina v kateri dela prekopalnik...

7r-IMG-71.jpg

Za to dimenzije grede (pet krat pet metrov) sem potreboval dobro uro s prekopalnikom. Premika se pa res po polžje
evil.gif

Z električnim bi potreboval....eeeem... celi popoldan
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.782
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Kaksen pesek dajete med zemljo in v kaksni kolicini?
Lani sem nametal nekaj apna, letos pa mivko. Pa najbrž bom mivko še vrgel (običajno savsko), čeprav pravijo da naj bi kremenčeva bila boljša. Ampak savsko mi otroc naberejo (kao za peskovnik, no saj naberejo jo za peskovnik, samo potem jo počasi zmanjkuje v peskovniku), samo do save jih peljem , kremenčevo bi moral pa kupit.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.782
113
pri taščici
Meni se pa "ne ljubi"stihat,pa bi mogoce kaj elektricnega nabavil. Sicer vem da s twm unicujem dezevnike v zemlji, ampak.....ima kak hofer lidl kaj takega se v prodaji?
S traktorjem odpade.

Baho

Zelenc'
12. okt 2010
17
1
3
V lidlu za bežigradom sem videl par kultivatorjev ...ravno iskanje o tem me je priperljalo v to temo. 1400W ima ... se pravi še enkrat močnejši kot zadnja verzija?

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Pri nas ne prekopavamo zadnih 6 let in uspeva odlično, zemlja ostane mehka in plodna. Ključ je v zastiranju tal čez zimo (ter začetku poletja).