Električni prekopalnik

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Tudi sam imam dobre iskušnje z Lidlovim.
Obratno je pa Bauhausov 1000 W za 99 eur, precej, precej slabše narejen in odsvetujem nakup. Sem imel oba priložnost primerjati, Baubavov deljuje tako nestabilno in "švoh" narejen da sem ga kar nazaj zapakiral.
Lidlov je dosti bolj robusten, z njim sem tudi zelenico premlel.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Piše da je manj kot 10 kvadratov. Za to preštihat rabim manj energije kot da jajca od kultivatorja vžgem in po 1m okrog obrnem. Za lažjo predstavo je manj kot 10 kvadratov lahko vrtiček 3x3m. Kako bi to obdeloval s kultivatorjem mi ni jasno.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zakaj to ne bi bilo jasno?
Zadeva gre počasi, to ni tisti kultivator, ki melje pol metra v globino in ga komaj dohajaš.
Premikaš se morda manj kakor meter na minuto (nisem meril, le tako 'na oko') in ker ima širino obdelovanja relativno ozko, sem ga 'peljal' na klasični gredici kakšnih petkrat sem in tja.. Potem pa je tukaj nekaj gredic, recimo za takšno kvadraturo, ki je omenjena lahko tudi štiri ali pet.
Pri nas imamo gredice 3 x 0,7 m, pa je solate, fižola, paprike, paradižnika in jagod dovolj za vse. In še ostaja kaj za žlahto
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ala,si pameten,svaka ti čast .Nič si nebi kupil samo sposojal ko pa crkne ti nič kriv.Zato je bolje imeti svoje orodje če si kak vrtičkar.Tudi posojajo te mašine plačaš in si doma narediš,drugače pa štihaj na roko.
bonk.gif

pozdrav.gif

Zakaj bi pa crknil? Če je tak pofl, se ga tudi kupi ne potemtakem.

A zdaj se bo pa stroje kupovalo za njivico v velikosti dveh zakonskih postelj?

Potem je bolj optimalno kupiti že pridelano zelenjavo.

Aja pozabil, profesionalni pridelovalci je ne zastrupljajo tako zelo, kot nekdo, ki šprica po tistih 10m2 brez vsakega znanja. Ampak slednje je 'domače'.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Glede špricov pa tega: je "domače" vseeno, ker se vse prideluje brez fitofarmacevtskih sredstev. Vrt, jabke, slive, brajde, vse so čisto natur
evil.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ala,si pameten,svaka ti čast .Nič si nebi kupil samo sposojal ko pa crkne ti nič kriv.Zato je bolje imeti svoje orodje če si kak vrtičkar.Tudi posojajo te mašine plačaš in si doma narediš,drugače pa štihaj na roko.
bonk.gif

pozdrav.gif

Zakaj bi pa crknil? Če je tak pofl, se ga tudi kupi ne potemtakem.

A zdaj se bo pa stroje kupovalo za njivico v velikosti dveh zakonskih postelj?

Potem je bolj optimalno kupiti že pridelano zelenjavo.

Aja pozabil, profesionalni pridelovalci je ne zastrupljajo tako zelo, kot nekdo, ki šprica po tistih 10m2 brez vsakega znanja. Ampak slednje je 'domače'.

ti samo kupuj zelenjavo v supermatketih tam je vse natur
bonk.gif

glade mašin pa tole :ne posojaj nič ker ti vse skupaj pokvarijo . KMET PA TI ZA 15 € NE BO PRIŠEL NIČ NAREDIT ŠE MAŠINE NE BO VŽGAL
ne-ne-1.gif

pozdrav.gif

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Piše da je manj kot 10 kvadratov. Za to preštihat rabim manj energije kot da jajca od kultivatorja vžgem in po 1m okrog obrnem. Za lažjo predstavo je manj kot 10 kvadratov lahko vrtiček 3x3m. Kako bi to obdeloval s kultivatorjem mi ni jasno.

ZAKAJ bi se človek mučil z lopato če pa gre z mašino lažje -nič več štihanja samo mašine delajo.
grin1.gif

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Zakaj to ne bi bilo jasno?
Zadeva gre počasi, to ni tisti kultivator, ki melje pol metra v globino in ga komaj dohajaš.
Premikaš se morda manj kakor meter na minuto (nisem meril, le tako 'na oko') in ker ima širino obdelovanja relativno ozko, sem ga 'peljal' na klasični gredici kakšnih petkrat sem in tja.. Potem pa je tukaj nekaj gredic, recimo za takšno kvadraturo, ki je omenjena lahko tudi štiri ali pet.
Pri nas imamo gredice 3 x 0,7 m, pa je solate, fižola, paprike, paradižnika in jagod dovolj za vse. In še ostaja kaj za žlahto
wink-1.gif

no vidiš pa brez skoraj vsakega napora obdelaš svoj vrtek
aplauz.gif

pozdrav.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Verjetno pa vsi, ki imamo vsaj nekaj malega svojega vrta, (ki se ga mimogrede že nekaj let ne sme več zalivati s pesticidi, ker moraš imeti dovoljenje in izpit), poznamo veselje, ko prideš domov, na gredici je nekaj svežih jagod ali pa redkvic, morda solate ali radiča, lahko tudi paradižnik in tak pridelek utrgaš, ga neseš v hišo, opereš in poješ.
Mnjam.
wink-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Ko imajo nekateri toliko za komentirati a mar tisti svojo tratico 10m2 potem kosijo s klasično koso ali travo kar z zobmi potrgajo?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Travo kosiš vsak teden, štihaš pa kako pogosto že?
In če kdo misli, da bo po štihanju vse samo zraslo in se še zapakiralo v gajbice - ne gre to tko.

BTW: a za 60 kilsko babo obdelat tud rabte "mašino"?
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.962
113
v lokalni ostariji
jurga: Kmet ti bo za 15€ komot priletel sfrezat! samo takrat ko ima zapeto in prileti mimo... seveda pa samo zate ne bo zapenjal in se premikal k tebi...

jello

Guru
22. sep 2008
10.180
3.891
113
To je nekako tako kot za pozimi kupovat snežno frezo ker moraš pred blokom svoj parkplac odkidat. Drugače so to bolj grablje kot freza. Pomešajo zgornjih 5 cm kar je isto kot če bi na roke dobro pregrabil. Po treh letih boš pa s krampom na roke obračal, ker zgornjih 5 cm (ki si jih tri leta grabil namesto frezal) bo ok, spodaj bo pa beton.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Super, prihranil si eno uro s tisto snežno frezo (ker ravno ni bil južen sneg). Zanjo si pa delal koliko časa, da si jo zaslužil, 7 dni? 14 dni?
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Aja jaz sem freze privlekel v temo. Jaz imam boljšo rešitev, sploh kidam ne, ga samo pobere.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.638
10.831
113
aja, kajpa novi trendi, štihanje ni več potrebno, samo luknje moraš naredit
wink-1.gif
tako bom jaz pol vrta namestil.. brez štihanja, alefakingluja.