Električni kamin

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Lep pozdrav

Zadnjič sem v Bauhausu videl električni kamin, vendar nisem imel časa, da bi si zadevo podrobneje ogledal.

Ali kdo pozna zadevo, kamin bi bil samo zaradi občutka in izgleda, ne bi bil za gretje?

Na netu sem jih našel kar nekaj, kakšni so zelo lepi na pogled, sicer bi imel pravega samo v Lj in bloku je to neizvedljivo...

Ima morda kdo od vas kakšne izkušnje z elektro kamini?

Nekaj slik iz neta: https://www.google.com/search?...ff&tbm=isch

Black

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Ponavadi imajo ti kamini 2kw grelce in kar konkretno grejejo in kurijo elektriko,boljse izvedbe imajo tudi ventilator da zadeva piha.kolega ga ima na vikendu.kaj naj recem?ne pricara nekega kamin vzdusja.je pac drag radiator z lepsim izgledom.se mi zdi da ce bi dal na tv screensaver v obliki kamina da bi blo isto sranje.rahlo boljsa zadeva so kamini na gel.tam dejansko ogenj gori ni pa ucinka gretja

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Saj na daleč je ok izgledalo, nisem si ogledal od blizu.

Kamin bi bil samo zaradi izgleda, ker mislim, da lahko imitira plamene, brez da greje???

No malo bom še spremljal zadevo, se ne kupuje za letos, ampak drugo leto-mogoče

Black

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa ne mores ognja ponarejat. kaksno vzdusje dobis z elektriko? fejk? a ni topota ognja iz drv najboljsa?

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
pa ne mores ognja ponarejat. kaksno vzdusje dobis z elektriko? fejk? a ni topota ognja iz drv najboljsa?

Seveda je fejk, vendar drugačne opcije v bloku nimam...

Imam stanovanje na "perfektni" lokaciji in ni nikakršne možnosti ali opcije za postavitev pravega kamina, žal...

nahrung002.gif

Black

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Pa je fora v BIO? Na navadnga ne bi slo? Vonjave?

Ker 1l v baubau je 4.40 eur
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
in tudi poraba zna bit 1l/1h, če je mal večji kot ena svečka.

Sem tudi sam imel to zamisel, da bi imel okrasni kamin. Ko sem našel ta podatek cena/poraba je tudi plamen v meni ugasnil:))

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
in tudi poraba zna bit 1l/1h, če je mal večji kot ena svečka.

Sem tudi sam imel to zamisel, da bi imel okrasni kamin. Ko sem našel ta podatek cena/poraba je tudi plamen v meni ugasnil:))

Drago kot pes...
bonk.gif

5€ na uro ni poceni, še posebej, če bi zadevo rad prižgal vsak dan...
uf-1.gif

Električni se zdijo boljša opcija, ne vem pa kako izgleda "ogenj"

Black

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
če želiš ogenj potempoglej kaj takege.tukaj zadeva dejansko gori in ne rabi dimnika.rabiš edino bio etanol
http://www.ebay.de/itm/NEU-DES...=item3f29392e51

Bio ali ne bio, pri gorenju nastaja veliko vode, ki ti potem nekje v stanovanju kondenzira.

gorenje potrebuje kisik in če ni dovoda zraka počasi zmanjka tudi za dihanje. ( pa bio etanol je tudi brez holesterola...
hysterical-1.gif
)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Boljši modeli takih peči imajo senzorje za kisik in CO2, tako da prej ugasne, preden bi se zadušil.
cool-1.gif