Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Kdaj bodo končno ljudje razumeli (ah ja... že tu je problem), da so vera in njena posledica - vzpon religij, največji sovražniki miru in napredka.
Raje se vprašaj, kdaj bomo ljudje razumeli, da je posploševanje pogosto vsaj takoj nevarno kot religija. To je ravno tako, kot da jaz zapišem, da farmacija prinaša zgolj in samo smrt, ker je nekdo vsipal vase pretirano dozo tablet in seveda umrl?
In isto je z religijo - kdor ve in razume, kakšna je njena funkcija, tistemu kaj takega ne pade na pamet. Problem so ekstremisti in to povsod, ne samo v religiji! In gostilniška posploševanja, kako je zaradi nekaj izrojenih osebkov celotna država/rasa/religija sprevržena in nevarnost čemurkoli že, je precej otročje.
Je torej zaradi domnevne malomarnosti pediatrinje celotno zdravstvo slabo in nastrojeno proti pacientom? Dajte no...

I

Izbrisan uporabnik #488

Pomen religij nam pokaže bogata zgodovina človeštva, tako da posploševanje je tukaj na mestu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.568
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Sprašujem se, kako to, da je bil tako dobro izurjen. 80 ljudi ni preprosto ubiti. Raniti še, ampak ubiti s strelnim orožjem? To moraš biti izreden strelec. Ali pa je veliko teh nesrečnikov umrlo od česa drugega? So se utopili v vodi med begom? So Norvežani pretežno neplavalci? Ali pa pomoč ni prišla več ur?
Adrian Pracon je povedal:

"He was shooting people at close range and starting to shoot at us. He stood first 10 metres from me and shooting at people in the water.

"He had an M16, it did look like a machine gun. When I saw him from the side yelling that he was about to kill us, he looked like he was taken from a Nazi movie or something.

"He started shooting at these people, so I laid down and acted as if I was dead. He stood maybe two metres away from me. I could hear him breathing. I could feel the heat of the machine gun.

"He tried everyone, he kicked them to see if they were alive, or he just shot them."

Dejmo še kakšne humane objekte in kraje prilepit. Jaz tebi ti meni wtf.

Pa ne mešat svetovnih vojn z verskimi masakri prosim. Za samo vojno so take stvari skoraj razumljive, ker je do or die, tukaj in pri podobnih zadevah pa ni nič drugega kot vsiljevanje svojih verskih prepričanj. Sej če ver nebi bilo bi bilo pa kaj drugega mogoče on ima pa boljša jabolka kot jaz, ga bom njega in njemu podobne postrelil, da bom imel najboljša jabolka.

Vemo ne kako bi bilo je pa to nekaj česar še nismo sprobali in na žalost tudi nikoli ne bomo (sveta brez ver namreč).

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Žalostno. Večina vas je najbrž mladih tukaj, obračunavate pa med sabo o preteklih dogodkih, katere vam na pladnju servirajo naše bolane stranke in njihovi še bolj bolani veljaki.
Raje se obrnite za 180°poglejte v prihodnost in se zamislite kakšna bo, če nas bodo vodili ti bedniki. S tem prepiranjem o rdeče, belih, črnih, rjavih, veri ... ne bomo prišli nikamor.

Človek ki je tole naredil na Utoyi je bolan. Al je krščan al musliman, bel ali rdeč, gledati mladega človeka v oči in ga ubiti je bolano.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gre tudi za to, kakšna bi bila reakcija, če bi pokol storil musliman. To bi začele padati obtožbe proti islamu, proti džamiji ipd...

Sedaj pa ko je to storil verski skrajnež druge sekte, ki izvira iz krščanstva pa se želi to zamegliti, narediti kot nepomembno ipd.

Vseeno pa mi je uganka kaj je bilo človeku, da je na takšen način klal.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pomen religij nam pokaže bogata zgodovina človeštva, tako da posploševanje je tukaj na mestu.
Motiš se, tudi tukaj ni posploševanje na mestu. Govorim o dejanski funkciji in pomenu religij, ne njihovi zlorabi.
Je torej zaradi "hudičevih advokatov" (gledano skozi zgodovino) na mestu posplošitev, da je celotni koncept prava že v osnovi sprevržen?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
biti konservativni kristjan je slabo in nevarno. tako kot biti konservativni musliman. ali kateri koli drug vernik. najslabsa vrsta ljudi, ki jih vodi bog (imaginarna oseba, v katero verjamejo v njihovem zablodelem umu) in so v prepricanju, da so nad ostalimi in je samo njihova prav. ti ljudje so vsi potencialni morilci, teroristi, izdajalci. rak cloveske vrste.

Ti je že Pepe lepo odgovoril.

Biti prepričan, da imaš ti edino prav in da je treba vse druge, tudi na silo, če je treba, spreobrniti, pa četudi v ateizem, je pa nevarno.

kje mi je kaj pepe odgovarjal? tisto o budalah se ni name nanasalo
smirk-1.gif

osebe, ki slepo verjamejo v imaginarne bozanske sile in pravljice o nebesih in ostale bedarije, ne morejo bit relevantni sogovorniki, saj to niso zdravorazumske osebe. kako naj tako osebo clovek jemlje resno in ji da kaj prav?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Motiš se, tudi tukaj ni posploševanje na mestu. Govorim o dejanski funkciji in pomenu religij, ne njihovi zlorabi.
Je torej zaradi "hudičevih advokatov" (gledano skozi zgodovino) na mestu posplošitev, da je celotni koncept prava že v osnovi sprevržen?

Dejanska funkcija in pomen religije pa sta samo v teoriji... tega v praksi ni, gre samo za zlorabo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Vseeno pa mi je uganka kaj je bilo človeku, da je na takšen način klal.
Spulilo se mu je, ampak na bolj ekstremen način. Saj takih strelcev je po svetu vsako leto polno, tukaj pa je imel praktično idealno okolje za napraviti čimvečjo škodo (majhen otok stran od urbanega okolja, dostopen le z ladjo)

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Gre tudi za to, kakšna bi bila reakcija, če bi pokol storil musliman. To bi začele padati obtožbe proti islamu, proti džamiji ipd...

Sedaj pa ko je to storil verski skrajnež druge sekte, ki izvira iz krščanstva pa se želi to zamegliti, narediti kot nepomembno ipd.
In kdo žene takšno propagando? Kolikor sem opazil zgolj in samo eden, ki (vsaj po svojih komentarjih sodeč) sam spada med skrajneže - katoliške v tem primeru. A sem kje napisal, da zanj velja kakšna amnestija, ker je pač slovenski fanatik? Njegove poslošitve in neumestni komentarji so več kot zaskrbljujoči - toliko bolj, ker se očitno ne zaveda, v kakšno luč s tem spravlja 99,9% ostalih, ki z njim ne delijo istega mnenja, so pa vseeno del iste religije.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
osebe, ki slepo verjamejo v imaginarne bozanske sile in pravljice o nebesih in ostale bedarije, ne morejo bit relevantni sogovorniki, saj to niso zdravorazumske osebe. kako naj tako osebo clovek jemlje resno in ji da kaj prav?
Te osebe imajo s tabo več skupnega, kot si ti upaš priznati - oboji gojite prepričanje, da je to, kar razmišljate in počnete, edino pravilno in da so vsi ostali, ki razmišljajo drugače, neumni brezvezniki.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dejanska funkcija in pomen religije pa sta samo v teoriji... tega v praksi ni, gre samo za zlorabo.
In pravo ter medicina obstajata samo v teoriji - v praksi tega ni, so samo zlorabe.

I

Izbrisan uporabnik #488

S takšno primerjavo se ne bi strinjal.
Enačiti pravljico o "Rdeči kapici" s predpisi in medicinsko stroko, ni ravno na mestu. O tem lahko drugje debatiramo. Razmisli, ko boš šel v bolnico kdaj (tega ti seveda ne želim) ali medicina obstaja
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
Te osebe imajo s tabo več skupnega, kot si ti upaš priznati - oboji gojite prepričanje, da je to, kar razmišljate in počnete, edino pravilno in da so vsi ostali, ki razmišljajo drugače, neumni brezvezniki.

na prvi pogled se ti morda to res zdi, pa vendar ni cisto tako. in mislim da ves, kaj hocem povedat, kje ticijo te razlike v kredibilnosti
smirk-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.