Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Nikjer nisem napisal, da sprejemalo mlade, ampak da si naredijo določen ožji krog ljudi oz potencialne kandidate. Bemu miša, da bo doma pobrskal za knjigo.

Če dobro vem te mora nekdo tudi priporočiti kot člana in ne samo, da sam zaprosiš.

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne ves dobro.
smile-1.gif

Dolznosti/Pravila/Konstitucija, stran 82, cleni 88-104.
evil.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Norvežani so se zadeve lotili čisto napačno. Za tipa bi morali samo napisati da je šlo za neuravnovešeno osebo in narediti sojenje tajno. Tip bi se pomoje požrl od besa, saj bi bilo vse skupaj zaman. Njegove ideje namreč ne bi prišle v javnost, sporočilo ne bi bilo preneseno in takšne pozornossti kot jo je hotel je gotovo ne bi dobil.

Tako pa vse teče po njegovem planu, njegov "nauk" se je razširilil po celem svetu, zapovrh vsega mu pa zaradi pretiano popustljive levičarske kaznovalne politike niti ne preti kakšna hujša kazen (20 le je hitro mimo).

Nasploh bi morali teroriste in razne skrjaneže čimbolj ignorirati in čim manj poročati o tem kar so storili, saj bi jih tako najbolj prizadeli.Njihov glavni cilj je pozornost in če tega ni je vse skupaj zaman. OK, saj ne rečem, v takih primerih kot je ta je prav, da se poroča o samem dogodku, ne bi pa smeli poročati o njem ali o razlogih zakaj je to naredil.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Saj z izrazom manipulacija uma si kar dobro opisal nenormalno stanje.
Kolikor vem so bili "poskusni zajčki" tudi izolirani od zunanjega sveta, kar je dodaten faktor nenormalnosti.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne ves dobro.
smile-1.gif

Dopuščam to možnost, mi je pa tako ostalo v spominu. Je pa res, da ne poznam nobenega člana, lahko da poznam pa tega ni nikoli razkril.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Norvežani so se zadeve lotili čisto napačno. Za tipa bi morali samo napisati da je šlo za neuravnovešeno osebo in narediti sojenje tajno. Tip bi se pomoje požrl od besa, saj bi bilo vse skupaj zaman. Njegove ideje namreč ne bi prišle v javnost, sporočilo ne bi bilo preneseno in takšne pozornossti kot jo je hotel je gotovo ne bi dobil.

To bi bilo najbolje.
zmaga.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.244
11.275
113
deda na injekcijo ker je moten ...sicer bi se prvi teden malo bunli hanžki, potem pa bi bilo rešeno.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Saj z izrazom manipulacija uma si kar dobro opisal nenormalno stanje.
Kolikor vem so bili "poskusni zajčki" tudi izolirani od zunanjega sveta, kar je dodaten faktor nenormalnosti.
Nobene izolacije ni bilo.

Če pa že ravno želiš vsakdanje, po vseh kriterijih normalno okolje, pa preberi tole:

Ker so nekateri kritizirali Milgramov eksperiment, češ da je bil izveden v preveč umetnem okolju, je Hofling s sodelavci leta 1966 (v Atkinson 1993, str. 766) izvedel podoben eksperiment v naravni situaciji. Raziskovalci so si zastavili vprašanje, ali bi medicinske sestre v bolnišnici ubogale navodilo, ki krši osnovna pravila.

Med delovnim časom je sestro poklical po telefonu nepoznani zdravnik (sodelavec eksperimentatorja): 'Kliče dr. Smith iz psihiatrije. Zjutraj sem pregledal gospoda Jonesa in spet ga bom lahko šele danes zvečer. Dobro bi bilo, da bi v tem času že jemal svoja zdravila. Bi prosim pogledali, če imate kaj Astrotena? ' Sestra pogleda v omaro in najde tablete, na katerih piše Astroten, 5 mg kapsule, običajni odmerek 5 mg, maksimalni dnevni odmerek 10 mg. To sporoči zdravniku. Ta nadaljuje: 'Bi, prosim, dali gospodu Jonesu odmerek 20 mg? Čim pridem, bom podpisal to svoje navodilo, a rad bi, da bi v tem času zdravilo že začelo delovati. '

Navodilo je kršilo več pravil: prevelik odmerek, po telefonu se ne sme dajati oz. sprejemati medicinskih navodil, zdravilo ni bilo na seznamu na oddelku uporabljanih zdravil, navodilo je dala nepoznana oseba. Kljub temu se je 21 od 22 sester odločilo dati zdravilo (ustavili so jih pred vstopom v paciantovo sobo).

To seveda nikakor ne opravičuje tega, kar je bilo storjeno, kaže pa na to, da je nemogoče takoj iz rokava potegniti razlago, kaj točno stoji zadaj.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Za tipa bi morali samo napisati da je šlo za neuravnovešeno osebo in narediti sojenje tajno. Tip bi se pomoje požrl od besa, saj bi bilo vse skupaj zaman.
Tu se ne strinjam - je že nekdo nalepil njegove zapise, kjer se je predhodno zavedal, da ga čaka točno to, da se ga označi za neuravnovešenega. Zato pa je delal v smeri, da je njegovo sporočilo že v osnovi tako veliko in zgovorno, da ne bo ostalo spregledano.
Kar zdaj dodatno zahteva, je le še dodaten bonus vsemu skupaj, kar je želel storiti.
Meni osebno ta tip deluje realno utelešenje Hannibala Lectorja - prekleto inteligenten, le z grozljivo sprevrženimi cilji.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Bom doma pobrskal, mislim, da sem jo dobil celo za darilo.

Hvala za link, vidim, da je moje znanje ne tem področju pomanjkljivo oz napačno.

Se pa spraušjem, kako je ta osebek dobil odvetnika in kakšna vrsta človek moraš biti, da braniš takšno moteno osebnost?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
To je tipični primer manipulacije.
Medicinska sestra seveda mora popolnoma zaupati strokovnosti zdravnika in v njegove odločitve ne sme niti podvomiti.
Kaj se naj z njim skrega, saj on ja bolje ve, kot ona.
Večina je pa itak kur in niti ne pomislijo, kaj delajo.

Že upokojena sorodnica, ki je bila celo delovno dobo medicinska sestra, je večkrat pripovedovala tudi o takih (nenamernih) primerih in kako se je večkrat z zdravniki tudi skoraj stepla, ker so ji dali očitno napačno navodilo.
K sreči je bila sama toliko prisebna, da ni slepo podlegla sugestiji strokovno bolj usposobljenega kadra.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.618
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Bom doma pobrskal, mislim, da sem jo dobil celo za darilo.

Hvala za link, vidim, da je moje znanje ne tem področju pomanjkljivo oz napačno.

Se pa spraušjem, kako je ta osebek dobil odvetnika in kakšna vrsta človek moraš biti, da braniš takšno moteno osebnost?
Vloga odvetnika je, da zavaruje njegove pravice v postopku in mu pomaga doseci njegove interese. Interes Breivika je da ga ne obsodijo.

V bistvu je tako osebo precej lahko zastopati saj nihce ne bo rekel da v svojem poslu nisi dober tudi ce ga obsodijo
wink-1.gif

Kake vrste človek pa si da zagovarjaš silva pluta? A ves, ni point odvetnika da je prijatelj obtozenega

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Citat:
je že nekdo nalepil njegove zapise, kjer se je predhodno zavedal, da ga čaka točno to, da se ga označi za neuravnovešenega.

Pa kaj, če je napovedal. Če je neuravnovešen, je pač neuravnovešen in ga je treba tako obravnavati. Na zaprtem oddelku.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vloga odvetnika mi je povsem jasna, ni mi pa jasno kako ga je dobil, ker bi vsak normalne odvetnik dal roke proč, se mi zdi, da je negativna publiciteta prevelika, razen, če ga je dobil po uradni dolžnosti. Ljudje bodo odvetnika raztrgali, če bodo dobili to možnost, je s tem osebkom preveč bolečine povezane.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Pa kaj, če je napovedal. Če je neuravnovešen, je pač neuravnovešen in ga je treba tako obravnavati. Na zaprtem oddelku.
Seveda. Ampak če se je tega vnaprej zavedal, je najbrž tudi planiral vse skupaj tako, da bo že do točke prijetja dosežen maksimum. Ne pa da ga stlačijo v norišnico, njemu pa šele takrat kapne Šit, glavno štalo sem nameraval šele narediti, zdaj pa me nihče ne bo videl.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Breivika so iz sodišča zdajle odpeljali nazaj v pripor.

Policija je sporočila, da se utegne število mrtvih znižati, saj so nekatere žrtve šteli dvakrat.

Poljska policija je obiskala trgovca, ki je prodal kemikalije. Šlo naj bi za običajno poslovno sodelovanje, zato proti prodajalcu ne bodo ukrepali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.618
113
Ja kako pa mislis da ga je dobil? Itak po uradni dolznosti. Tudi jaz dvomim da si ga je sam izbral in je izbranec od veselja do stropa skocil =)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Sej to, če je tip sam pristal, da ga zastopa, potem ga ne razumem. Če je pa po uradni dolžnosti, mu pa žreb ni bil naklonjen.
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah dej no. to je zdele trenutno. čez 1-2 meseca, ko bo sojenje, se bojo čustva že pomirila, in takrat bo za odvetnika to samo dobra reklama. Če doseže najnižjo kazen, je pa itak zmagal.

Pa zakaj bi takemu sploh kakorkoli sodili??? nobena kazen ne bo nič spremenila. Tip je naredil načrt, ga izpolnil, zdej mu je pa vseeno tud če ga jutri pospravijo za vedno. Mogoče bo probal itak samomor narest prej... čeprav, če bi imel to željo, bi ga naredil takoj po "akciji"...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.