Ekonomisti ???

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
http://www.24ur.com/novice/slovenija/ekonomista-ki-peceta-hamburgerje.html#

A se samo meni zdi čudno da EKONOMISTA nimata pojma kako narest biznis, da bi vsaj za prispevke mela ????

WTF ?
bonk.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
če pečesta hamburgerje a ni to nek biznis?
na 24 kur pa ne klikam ker sem jih moral 2 leti podjebavat, da so mi potem končno račun blokirali...

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
to prodajajo v ameriških filmih?

1. nekako je treba preživet
2. lahko je to samo vmesna postaja in morasta zbrati kapital za naskok na milijone
3. lahko prerposto nimasta nobenih idej
4. lahko so ti burgerji nekaj super ekstra novega
5. lahko sta hotela biti kuharja pa so ju straši v ekonomijo poslali
.
.
.
x-1. članka ne bom prebral zato ne morem vsega razsodno komentirati
x. tudi če bi ga prebral ni rečeno, da bi vrjel... gotovo ga bi jemal z rezervo kar pa je članke iz 24 kur obvezno

B81

22. jul 2007
37.921
11.118
113
Meni se pa zdita kul. Mešanica šole, realnega pogleda na lastno stanje in malce "americam dream" pridiha. Vsekakor bolje kot s šolo sedet doma in jamrat.

Večina njima podobnih je preveč arogantnih, da bi začeli burgerje pečt, če so neki hudi ekonomisti
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Hvala bogu, cvimvec takih, ker to da imamo po vogalih sam siptarje in njihove lepinje ze ornk preseda, kot da nebi imeli svoje kulture.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Meni se pa zdita kul. Mešanica šole, realnega pogleda na lastno stanje in malce "americam dream" pridiha. Vsekakor bolje kot s šolo sedet doma in jamrat.

Večina njima podobnih je preveč arogantnih, da bi začeli burgerje pečt, če so neki hudi ekonomisti
grin1.gif

Ne narobe zastopit..super da sta se lotila..... in se strinjam z napisanim.. .mene bolj zgroža dejstvo da ekonomista nimata pojma kako zaštartat posel....

B81

22. jul 2007
37.921
11.118
113
Ravno to... pa se človek težko nauči v šoli...je bolje kakega izkušenega mačka poslušat, kako se posel zažene.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Pa kaj jih pol 4-5 let pumpajo samo kako zafurat zadeve al kaj ? Pač nisem hodil na ekonomski fax in nevem. Pač domneval sem da ven pridejo ljudje z znanjem o ekonomiji (poslu ) - silly me
jezen.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Mejduš da se take kaže kot nek uspeh, pa kam smo prišli.

Drugače pa svaka jima čast, glavno da ju veseli kar delata, znanje ekonomije jima bo pa tudi malo prav prišlo.

@whitecell in kako bi ga ti, ker očitno misliš da ta način ni pravi?

B81

22. jul 2007
37.921
11.118
113
Sicer se sam nimam kaj vtikovat v to, ampak v šoli se naučijo, kako poslovati, ko je posel zagnan, papirno bo v podjetju štimalo vse, saj je menda to to, kar se učijo. Šola pa ne da ideje za zagon, niti ne ustvari pristnih partnerskih odnosov pri ljudeh, kar je (verjetno) najbolj pomembno.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Mejduš da se take kaže kot nek uspeh, pa kam smo prišli.

Drugače pa svaka jima čast, glavno da ju veseli kar delata, znanje ekonomije jima bo pa tudi malo prav prišlo.

@whitecell in kako bi ga ti, ker očitno misliš da ta način ni pravi?

tako kot sem ga...prej prislužil dovolj kapitala, da sem začel posel in imel za pruispevke
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na kratko eno je teorija drugo pa praksa.
Lep primer je Max iz EFja.
evil.gif

drugače pa bravo za idejo. Če ne poizkusiš ne moreš vedet kako bo izpadlo
zmaga.gif

Stavim da jima uspe
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Bravo, tudi jaz ubiram tako pot.

Pa vseeno - če ne dobiš šihta, študent nisi več, kaj boš jamral doma al kaj?! HARD MODE ON in gremo.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Bravo, tudi jaz ubiram tako pot.

Pa vseeno - če ne dobiš šihta, študent nisi več, kaj boš jamral doma al kaj?! HARD MODE ON in gremo.

Se strinjam...ampak še vedno...a niso to neke osnove....da se pove kako od 0 it naprej... mater nemoreš kar preskočit začetnih, težkih, dolgočasnih zadev... hehe še vedno ....super za fanta, ki sta se lotila...fail za ekonomsko fakulteto, ki jim je pozabila kako se začenja zadeve...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Pa kaj jih pol 4-5 let pumpajo samo kako zafurat zadeve al kaj ? Pač nisem hodil na ekonomski fax in nevem. Pač domneval sem da ven pridejo ljudje z znanjem o ekonomiji (poslu ) - silly me
jezen.gif

Ekonomija ima veliko vej. eni gredo v bančništvo, eni podjetništvo, trženje itd... Ekonomist ima neka splošna znanja in malo boljše znanje z enega področja. To pa ne pomeni, da te tam naučijo kako narest podjetje. Profesor za podjetništvo je med predavanjem vprašal, kdo bo podjetnik? ene par jih je dvignilo roke. Jim je rekel, ne vem kaj še delate tukaj. Pejte ven.

Sicer pa če bi bilo tako lahko uspešno odpreti podjetje (in to v času recesije, ko ne moreš dobiti začetnega kapitala in je vse še bolj tvegano), bi jih to več počelo. Večina novonastalih podjetij propade pred enim letom.

Vsaj sociale ne vlečeta.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Po prispevku sodeč lahko rečem, da ta dva ekonomista obvladata edino trženje. Priti v "prime time" zastonj s tako klasično idejo pač ni mačji kašelj. Žalostno pa je, da sta to zelo slabo izkoristila. Mene je najbolj zmotilo, da sploh nista povedala, kje je možno njihove izdelke kupiti. Ali gre za catering? Ali pa jih mogoče pečeta in prodajata kar iz domačega vrta... Skratka precej žalostno vse skupaj.