Jah, v drugem pa kakšen menjalnik zamenjat.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Je kar problem če si navajen ene skrajnosti ... recimo nek japonec letnik 95 ali pa VW istega letnika, prvi se ne zmakne dokler ga ne zavrtiš do 4k vrtljajev, drugi pa od 2k vrtljajev dalje ne da občutnega povečanja moči. Če oba voziš tako kot jima ustreza (prvega na 4k drugega pa na 2k rpm) bo pa poraba podobna, no edino olje bo v prvem primeru potrebno dolivat!
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Jah, v drugem pa kakšen menjalnik zamenjat.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Je kar problem če si navajen ene skrajnosti ... recimo nek japonec letnik 95 ali pa VW istega letnika, prvi se ne zmakne dokler ga ne zavrtiš do 4k vrtljajev, drugi pa od 2k vrtljajev dalje ne da občutnega povečanja moči. Če oba voziš tako kot jima ustreza (prvega na 4k drugega pa na 2k rpm) bo pa poraba podobna, no edino olje bo v prvem primeru potrebno dolivat!
Verjetno odvisno od voznika.Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Ne razumem kako lahko pričakuješ od 60KM majhno porabo sploh pa mestne vožnje oz. kombinirane
Sam sem mel 1.6 16v in mestne mi je pila 10+ pa sm istočasno pelu 2.0 16v pa 9+ poraba , tko da v večini primerov majhen avto ne pomeni majhne porabe
Verjetno v tovarni že stavijo pravega noter, kali? Torej SAE 70-90 ali kakorkoli že je predpisano. Tako da, to bo bolj švoh izgovor.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ne....sam v štartu ne daš 10w40olja v menjalnik not pa je....
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
75w90 je po SAE lestvici enak 10w40....edin SAE za menjalniška pa Sae za motorna ma drugačno lestvico.....
!
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kakorkoli, lahko spišeš dva romana, dejstvo je, da pri 1.4 60KM VW-ju zna spreč menjalnik. Pika.
Sam pol bo žajfa znoru, ker ne bo popravljal in bo kupil drug avto, pa bo moral spet vinjeto kupit. Oz. bo nastlal cel slo net z anketami ali kupit letno, dve polletni ali 12 mesečnih... Tako da, držimo pesti, da je bil na njegovi kanti pred kratkim menjan.
Ob 16:45?Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Na malco, iz službe ...
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Maribor, center.
Gneča je zadnje čase non-stop.
(Kam folk rine ob 11:00? Ali 16:45 ???)
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ob 16:45?Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Na malco, iz službe ...
Ob 17:15 bi razumel. Delali so nine-to-five.
No ja, skrivnosti mestnega življenja...
(Tisto 11:00 sem tak na blef napisal. Na rondoju pru glavnem trgu je ves dopoldan gužva, kdarakoli greš. Verjetno tudi popoldan, edino pozno zvečer ni.)
Vw polo l96 z motorjem 1.4 60KM gre zaradi kratke 5 prestave lepo pri 50km/h...Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pri prejšnjem vozilu sem s 1.5 90 km imel porabo med 6.5-7.5l, avto je imel dovolj moči, da sem ga lahko brez težav pri 50km/h vozil s peto prestavo, kar pa je s vw motorjem 1.4 60KM mal težje, mene sedaj zanima, kje bo najbolj nižja poraba pri 60 km različici.