Ej Mahoni

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Jah, zanimivo branje glede pešcev.
No, sam sem bil totalno šokiran nad Madžari. Sem parkrat šel čez cesto izven prehoda za pešce in je bila kolona z obeh strani. Seveda gledam v levo in potem še desno, da bi videl, kje bo kakšen ''luft'' in VSAKIČ mi je najkasneje drugi avto ustavil in pokazal, da naj grem čez. Mi je bilo vsakič nerodno, ker seveda nisem opazil, da je ustavil, saj sem gledal v drugo smer in iskal ''luft'', pač izkušnje iz Balkana
grin1.gif
. Isto glede vključevanja z neprednostne ceste, menjavanja prometnih trakov, itd. Daš smernik, bum najkasneje drugi ti že naredi luft. Pa ne samo turistom, ker isto delajo tudi z domačimi (sam nalašč gledal).
Eeee, se vidi, da smo globoko na Balkanu, človek si misli, da so Madžari eni zabiti, nevzgojeni Vzhodnjaki, potem pa vidiš, da je fajn, če malo plašnice odpreš in realno pogledaš zadevo. Da niti ne začnem z elektronsko vinjeto in elektronskim nadzorom le te
rolleyes-1.gif
.

PS: Ni vse lepo, namreč varnostna jim nije baš jaka strana.
grin1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ja Madžari so res zakon kar se tiče vinjet in njihove kontrole
Med vožnjo po AC sem opazil pri vsakem izhodu nekakšne kamere pa tudi kontrolorji samo sedijo v avtu in na strehi imajo montirano nekakšno kamero, za razliko od naših, ki čakajo v zasedi z daljnogledom kot v kakšnem partizanskem filmu.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Pri Madžarih je še ena dobra lastnost. Če se pelješ po Budimpešti jo sploh lepo vidiš. V mestu vsi, ki vidijo semafor speljejo naenkrat, tudi deset avtomobilov, hkrati. Ne pa kot pri nas, kjer najprej spelje prvi, potem drugi vidi, da je prvi speljal in še sam spelje.... itd. Če bi tole delovalo kje pri nas, bi promet skozi križišča šel... aja, ne bi šel, ker se pri nas najdejo kreteni, ki rinejo v križišče čeprav vejo, da bodo ostali v njem in zaprli pot za tiste z leve in desne.
uf-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz zase vem, da vedno pogledam ce se je promet z obeh strani cisto zares ustavil. Ce torej ti zacnes upocasnjevati, ne bom stopil na cesto dokler ne vidim da ti stojis pri miru in da z druge smeri ni nikogar ali pa da tudi on stoji pri miru. Zakaj ? Ker sem ze dozivel, da je voznik uporcasnil, a ne zaradi prehoda, tako da je potem peljal naprej in je bilo treba odskociti s ceste. Ce se pa vidi da gre samo en avto in za njim dalec ni nic, mu pa raje z roko pokazem da naj pelje dalje in grem tistih pet sekund kasneje cez cesto, njemu ni treba prestavljat in bremzat, meni se pa tisti cas tudi toliko ne pozna da bi odtehtal boljsi obcutek ker ves, da gres pri prazni cesti bolj varno cez (nikoli ne mores predvideti kdaj bo kaksen stari ata zahodil gas namesto bremze, tako kot tisti ki je v ZDA pluzil med publiko in jih nevemkoliko zgazil)..

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Sovražim ljudi ki samo stojijo ob zebri in nimajo niti namena it čez.. že xy-krat sem ustavil ( ker se je treba odkupiti za kak kmh+ po avtocesti :D ) pa se je zgodilo da omenjeni stoječi pešec ni šel čez niti ni nakazal da ne bo šel čez....
Mi je pa dostikrat zoprno na aškerčevi ko študenteraj skače čez cesto kot žabe...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Brez skrbi, vsaj včasih so tudi policaji tam kasirali kot žabe.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ponoč pa itak skoz samo gasa, ponavadi z najbolj tečnimi izpuhi.

Sedaj pa pojdi ene 10 let nazaj, bo kaj znano?
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Pa ne tkole čez spalno naselje :D Sej sm mel glasn avto ampak so bile večino vpadnice pa čisti center :D
Pa ubistvu me motijo samo motorji in mopedi ponoči.