Ej Mahoni

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
. Že dvakrat je tak [censored] skor zbou mojo na prehodu. Dobr da ga nism vidu.

Jaz se pa večkrat sprašujem (vsakič ko vidim) kje je fora teh mamic.......gre po pločniku z otrokom v vozičku ...pride do prehoda.....in ti bum porine voziček na prehod čš sej boš etak ustavu k mam otroka not
13.gif

Je že kdo opazu ta FENOMEN
stupid-1.gif

Glede na to da imajo prednost, sklepam da je nekje drugje vzrok nevarnih situacij.
Imajo pa dolžnost pogledati po cesti, predno se vržejo pod kolesa
bonk.gif
Samo kot kaže jim ni potrebno...

je dolžnost voznika da predvidi, če se kdo približuje prehodu in gre preko. A ti se tud pri vsakem dovozu ustavljaš ko se voziš po prednostni cesti ?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Ko se ti pelješ po prednosti se tudi verjetno pelješ tako ali ?
Ali se pri vsakem dovozu ustavljaš
smile-1.gif

Kakorkoli obrneš......dolžnost pešča....Milfe z vozičkom je da nakaže da bo cesto dejansko prečkal...ne da sledi obrat za 90 stopinj iiiiiiiiin gremo....
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.413
5.658
113
Seveda policaj bo pa raj teb napisu kazen za škripanje gum.....koker da bi se šel pa z žensko prerekat k ga pokosi z besedami
wink-1.gif

Po možnosti da je dan popolnejši te pa doleti še štrihanje zadnjega odbijača.....

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Fantje,pešca ne moreš predvidet,če bo stopil na cesto ali ne.
Bi vas rad videl heroje kako sredi mesta stojite 1 uro pred prehodom za pešce in čakate,če bo kdo dejansko šel preko.
Po poti po kateri se vsakodnevno vozin v službo in iz nje vidim podobne stvari.
Pešec namesto po pločniku namenjene njim hodi po kolesarski stezi.
Se pravi za vse tiste,ki trdite da moreš predvidet kaj bo naredil.
Po logiki če hodi po kolesarski stezi bo prečkal cesto,a lej ga zlomka,jaz stojim pri prehodu on pa gre naprej po kolesarski stezi.
Naslednjič isto kolesarska steza in kar naenkrat brez da bi kam pogledal stopi na cesto,ker je prehod v lepo preglednem ovinku in sem se pripeljal počasi sem ga skoraj zbil,saj je stopli na cesto manj kot 2 metra pred avtom.
Potem kaka dva dni mir in zopet en pacient isto.
Ker sem imel slučajno jabolke v avtu in ko mi je z roko vdaril po avtu sem seveda naciljal in glej ga zlomka še celo zadel sem ga z levo roko pa čeprav sem desničar.Je tako poskočil čez prehod da je bilo kar veselje.
Potem vse skupaj povem kolegu,ki je policist in ki je bil za akcijo in je postavil zasedo na omenjenem prehodu med 13 in 17 uro.
Ne boste verjeli,da so spisali kazni za več kot 60 ljudi,ki so se kar zagnali na cesto ne da bi pogledali levo in desno in ki so hodili po kolesarski stezi.Od teh 60 jih je bilo več kot 40 mamic z vozičkom,ki so voziček kar porinile pred avto.
Po prerekanju,da mora voznik predvidet,da bodo one prečkale cesto in da mora voznik počakat pred prehodom je bil odgovor policista,ki ni bil moj kolega sledeč:

Vsi pešci,ki hodijo proti prehodu še ne pomeni da bodo cesto res prečkali in če bi to delali sredi mesta bi vsi vozniki stali v koloni,ker ne bi vedeli če bo kdo cesto res prečkal.
Nadalje je rekel da ima tudi vsak pešec svoje dolžnosti in ne samo voznik.
Tudi pešec more predvidet kaj bo naredil voznik,pešec mora vedeti vsaj približno zavorno pot avtomobila in ne sme prečkat ceste,če mu je avto bližje kot 10 metrov,ker mora voznik nato silovito zavirat in zaradi tega lahko povzroči prometno nezgodo.
Skoraj vsak dan so policisti prisotni na omenjenem prehodu in je že opazna razlika pri nespametnem prečkanju ceste,očitni je bilo potrebno pešce samo vdariti po žepu.
Najdejo se tudi vozniki,ki izsiljujejo in tudi te kaznujejo vendar še vedno prevladujejo kazni pešcem.
Če bi to naredili po vseh večjih mestih in prometnih cestah,bi bilo manj nesreč saj bi se vsi udeleženci v prometu,kar so seveda tudi pešci začeli lepše obnašat.
Zaenkrat je pa mentaliteta vsakega pešca,da je on kralj in da če bo stopil na cesto tik pred avtomobil,da se bo le ta ustavil pa čeprav na strehi ali pa nekaj centimetrov vstran od njegovih nog.
Za take bisere bi,če bi bil v parlamentu pedlagal kazen 1000€,pol bi pa bil mir,ne pa da je za vse kriv voznik.
Nekateri so shodili pred enim letom ampak jim je očitno pamet ko prečkajo prehod za pešce ostala na tej stopnji.

Kamele0N

23. jul 2008
42.413
5.658
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ker sem imel slučajno jabolke v avtu in ko mi je z roko vdaril po avtu sem seveda naciljal in glej ga zlomka še celo zadel sem ga z levo roko pa čeprav sem desničar.Je tako poskočil čez prehod da je bilo kar veselje.

Duuuude......priceless
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
...nas so enkrat zahaklali na poti iz Francija domov takoj po izvozu s parkirisca na Vodnikovo (na prvi avtobusni), vozila je edina trezna v avtu, ki pa ni imela vozniske v torbici ... ker ni nameravala voziti vse dokler nismo nastudirali, da je boljse za vse, ce kar ona pelje. In ker ni nic napihala ter je peljala lepo po predpisih, je sledila kazen za voznisko
frown-1.gif
Upam da ste potem vsaj zbrali denar in ji plačali kazen.
V enaki situaciji smo bili mi nekoč od policaja celo pohvaljeni, da smo pametno naredili, da ni vozil pijan lastnik avta. Ampak to je blo davno, ko so policaji še skrbeli za varnost in ne zgolj za proračun.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Vsi pešci,ki hodijo proti prehodu še ne pomeni da bodo cesto res prečkali in če bi to delali sredi mesta bi vsi vozniki stali v koloni,ker ne bi vedeli če bo kdo cesto res prečkal.
Nadalje je rekel da ima tudi vsak pešec svoje dolžnosti in ne samo voznik.
Tudi pešec more predvidet kaj bo naredil voznik,pešec mora vedeti vsaj približno zavorno pot avtomobila in ne sme prečkat ceste,če mu je avto bližje kot 10 metrov,ker mora voznik nato silovito zavirat in zaradi tega lahko povzroči prometno nezgodo.

zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
je dolžnost voznika da predvidi, če se kdo približuje prehodu in gre preko. A ti se tud pri vsakem dovozu ustavljaš ko se voziš po prednostni cesti ?
Dolžnost pešca pa da predvidi, al bo avto ustavil pred prehodom ali ne.
Pešec sme prečkati prehod šele ko se prepriča, da to lahko stori varno.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.422
113
Pomurje
Jaki đek.

Če bi vam potegnilo, zakaj mora mama nakazati, da bo potisnila voziček na cesto, bi bilo prelepo.

Le zakaj, tega ne rabim počenjat, pri severnih sosedih.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.422
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Dolžnost pešca pa da predvidi, al bo avto ustavil pred prehodom ali ne.
Pešec sme prečkati prehod šele ko se prepriča, da to lahko stori varno.

Avto pred prehodom mora ustavit, vsaj kulturno je tako, če že po zakonu ni.

Kot pešec se držim načela, če se peljeta samo en ali dva avta, da odstopim nazaj in počakam da odpeljeta mimo. Pač počakam sekundo.
Če pa je kolona, pa si v Sloveniji lahko tudi par minut pred prehodom in nihče ne ustavi. Takrat pa stopim na cesto z rezervo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@jonny77

Svaka ti čast,takih je malo kot si ti,da odstopi nazaj na prehodu za pešce,ko greta samo dva avta mimo.
Za vse tiste,ki ne veste kaj to pomeni:
Če pešec odstopi nazaj pomeni,da vozniku da prednost in ta lahko odpelje mimo brez ustavljanja.
Sam se takim pešcem zahvalim z pokimanjem glave ali pa mu dvignem roko (z vsemi petimi prsti v zrak,da ne bo pomote).
Tudi če vidite pešca,ki pogleda levo in desno in ga je strah kaj boste naredili vi ki ste še naprimer 20 metrov od prehodoa mu lahko poblendate z lučmi in mu daste z tem vedet,da se boste ustavili in da lahko on varno prečka cesto ne da bi se morali vi ustavit točno pred prehodom in mu šele s tem dali vedet da ste ga opazili.
Tudi ko sem sam pešec ne pristopim k prehodu,če vidim,da je avtomobil preblizu prehoda ampak počakam,da je avto na neki varnostni razdalji za oba in šele nato pristopim k prehodu in počakam da se voznik ustavi.
Če je pa kolona pa počakam,da se ta giblje počasi in pristopim k prehodu ko je en avto na prehodu za pešce,tako da s tem nakažem vozniku za njim da bom prečkal in da se ta lahko ustavi.
Vsi vedno govorijo da imamo veliko nekulturnih voznikov,nihče pa ne opazi,da je še več nekulturnih pešcev.

Če bi vsi udeleženci v prometu (vozniki,pešci,kolesarji,mamice z vozički)dvignili kulturo v prometu bi bilo za vse lepše
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
. Že dvakrat je tak [censored] skor zbou mojo na prehodu. Dobr da ga nism vidu.

Jaz se pa večkrat sprašujem (vsakič ko vidim) kje je fora teh mamic.......gre po pločniku z otrokom v vozičku ...pride do prehoda.....in ti bum porine voziček na prehod čš sej boš etak ustavu k mam otroka not
13.gif

Je že kdo opazu ta FENOMEN
stupid-1.gif

Glede na to da imajo prednost, sklepam da je nekje drugje vzrok nevarnih situacij.
Imajo pa dolžnost pogledati po cesti, predno se vržejo pod kolesa
bonk.gif
Samo kot kaže jim ni potrebno...

Pogledam, če se kdo približuje. Če je bolj hecen po potrebi zmanjšam hitrost. A ti ne?
confused-1.gif

Dolžnost pešca je, da preveri situacijo, predno se vrže na cesto

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kdaj so pa plavci izvajal kontrole? oni iščejo 55 na 50.....teh 100 na 50/60 očigledno niso sposobni ujeti.....

Delajo v blizini; nas so enkrat zahaklali na poti iz Francija domov takoj po izvozu s parkirisca na Vodnikovo (na prvi avtobusni), vozila je edina trezna v avtu, ki pa ni imela vozniske v torbici ... ker ni nameravala voziti vse dokler nismo nastudirali, da je boljse za vse, ce kar ona pelje. In ker ni nic napihala ter je peljala lepo po predpisih, je sledila kazen za voznisko
frown-1.gif

strela jasna sam tale sintič resnično dobro zadane. Če to ni eno samo polnjenje, pol pa res ne vem. Dejansko je bila situacija za pohvalit, NE, če je bilo ostalo ok, bomo pa za vozniško pofukal. Tale punca nikoli, ampak NIKOLI, ne bo za volanom, če ne bo imela piltka pri sebi. Jebe se policajem za varnost, on je končno nekaj dobil, da je lahko pocolal in tič je stal potem še celo noč. Ja no, vsaj žena je imela nekaj od tega.
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Žena od tega ni imela nič, ker je prišel šele po šesti zjutraj domov (konec izmene)
evil.gif
.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne štekam tega obnašanja pri pešcih:
- stopi do prehoda
- pogleda
- jaz upočasnjujem avto, s katerim se približujem
- on še vedno gleda
- ustavim pred prehodom
- on še vedno gleda
- pomaham mu, da lahko prečka prehod, zraven s simboli nakažem, da stojim, in da sem še ročno za vsak primer potegnil
- potem se opogumi in prečka cesto

U čemu je štos?

A pogosto pešce povozijo na prehodih?
Pa to je v mestu, ko se vozi 50 ali pa 40, odvisno od ulice. Zunaj naselja, ko se vozi 70 ali 90 še razumem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Štos je v tem,da ko so oni za volanom tega ne bi naredili (se ustavili) ampak bi obvozili pešca.
Zato pomoje mislijo da so vsi taki kot oni in zato ne upajo čez prehod,dokler voznik ne ugasne avta da so potem prepričani,da lahko prečkajo cesto
hysterical-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
ksz
Meni grejo najbolj na živce starejše ženske (no tudi moški se dobijo) ko se ravno pri prehodu za pešce pogovarjajo pa prestopajo gor pa dol. Zdaj pa vedi ali se bodo pogovarjale naprej ali bodo šle čez cesto kot...
Tudi jaz spustim kakšen avto mimo, če je potem "luft" oz. včasih tudi kar stečem (seveda se prej prepričam da je varno) čez prehod, da avtom največkrat še ustavljat ni treba. O tem koliko jih ustavi ko čakaš pri prehodu pa niti ne bi...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz eno nogo dam na vozišče (lahko le napol, oziroma v zraku držim, odvisno od situacije).
Če mu to ni jasno, pol pa....

Sicer prav pride, če imaš kaj v roki (kako nakupovalno vrečko, voziček z dojenčkom glih ne) in zamahneš naprej nad vozišče. 99% jih takoj ustavi
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: