E-Thorex.com - problem z izplačili

kusprkuc1

Zelenc'
28. avg 2013
5
0
1
Da ne bo pomote in za vse tiste, ki trdite, da so na Luxurisu samo zelo slabo trgovali in bili kao transparentni: 99.99% sem, da na Luxurisu niso trgovali, pač pa je šlo za golo Ponzijevo shemo. (Tudi če so slučajno kaj trgovali, je bila še vedno Ponzijeva shema.)

Sicer so "vlagateljem" dali dostop do MT4 in si lahko preko myfxbook spremljal transakcije (ki so se napol ujemale z nekimi izpiski v PDF-ju, ki so jih dnevno pošiljali), ampak na tistem računu so bili samo dvigi in pologi denarja, nobenega trgovanja. En pravi Forex vlagatelj je pozelenel, ko je videl tisti račun. Problemi se pa tu ne nehajo.

Vsak petek so bile na računu naključne transakcije v plus ali minus, ki niso bile podkrepljene z nobenim trgovanjem, niti z navideznim ne. Moj občutek je bil, da se je to ujemalo z vstopi in izstopi ostalih vlagateljev, ko so morali prerazporediti sredstva po vseh računih.

Zaračunavali so drakonske provizije in penale, provizije so računali glede na imaginarno višjo cifro (equity namesto balance). Ven so izplačevali equity namesto balance, kar ne matematično ne logično dolgoročno ni vzdržno, saj tudi v primeru, da bi dejansko trgovali, to pomeni, da so prvim, ki so izstopili iz sheme, razliko krili tisti, ki so ostali (beri: Ponzi).

Zavezali so se, da garandirajo 70%, ampak ko je balance padel, niso zaprli štacune, kar bi mogli (= če predpostavljamo, da so sploh trgovali; pa tudi če so se delali, da so, bi lahko to naredili, samo potem ne bi več mogli nategovati strank naprej ...).

Teoretično je imel vsak vlagatelj odprt račun pri LMAX-u v svojem imenu, ampak de facto vlagatelji niso mogli razpolagati s sredstvi na tistem računu, dokler ni Luxuris odobril izplačila. Tako da je bil to le lažen občutek "varnosti" in nadzora.

Izpiske so delali v Excelu. Vsake toliko je bila tam kakšna kapitalna napaka (ali je recimo bilo premalo decimalnih mest v zapisu). Če si jih recimo čez štirinajst dni ali čez mesec prosil, da ti dajo nov izpisek, ker stari ni bil ok, ti tega izpiska niso več znali narediti. Dobil si ga, ujemala se pa ni več nobena cifra v primerjavi s starim izpiskom (s premalo decimalnimi mesti ali s kakšnim manjkajočim stolpcem).

A ni bilo že leta in leta nazaj jasno, da je e-Thorex nateg?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
No, bravo!
zmaga.gif

Kot si napisal...

Saj tudi tukaj smo že pred leti pisarli da obstaja mega velika šansa, da je nateg. Ampak vsake toliko se pojavi kak nategnjenec in ko mu napišeš "ej, stari, sori, ampak so te naplahtali" dobiš v odgovor zanikanje in žaljenje, da on je ja ful bogat in izobražen in da temu ni tako.

Pač očitno neka samoobramba, čeprav te nihče ne napada al neki
smirk-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
To ne bo drzalo. Luxuris je trgoval 100%. Edino zamrznili so pregled v mt4, da nisi videl v zivo pozicij, da jih ne bi kopiral. In zato ti je v myfxbooku to kazalo kot depozit, so pa to bile pozicije. Vsak dan si tudi prejel od brokerja izpisek, ki ti je kazal floating odprtih pozicij. Lmax je reguliran od FCA in ce bi goljufali, bi jih regulatorji odstranili nabili penale in kazensko ovadili...

Ob petkih so pa kot si sam rekel, priklapljali oz. odklapljali stranke. MAMM je taka tehnologija, da se to da in so vsi v istem košu, torej pozicije ki so v minusu so dobili tudi tisti ki so vstopili kasneje.

Od trgovanja si pa lahko kadarkoli odstopil, le poklical si na Lmax in preklical LPOA. Dobil si takoj izplacilo equity minus penale, ki jih je Luxuris uveljavljal.

Luxuris je celo prve investorje v celoti pokril, torej razliko med balance in equity. Ko so pa iztrosili to rezervo so pa sli v stecaj. Zakaj niso zaprli pri -30% to pa ne vem. To bi morali imeti equity protection, mas ogromno programov ki ti zapre vse pozicije ce pride do nastavljene izgube.

Glede izpiskov, v 24h imas cas prijaviti napako in ti jo pregledajo. To ti tudi pise na izpisku. Poleg tega si prejel se mesecni izpisek, kjer si lahko se enkrat pregledal vse pozicije. To da je v exelu je pri vsakem brokerju tako. Mozno, da so kaksna neujemanja pri Luxurisu prav zaradi petkov, ko se je % izpostavljenosti povecal ali zmanjsal, ker so priklopili ali odklopili stranke.

Je pa Luxuris ogromno zavajal in se pretvarjal da je vse v najlepsem redu. Se tik pred stecajem so obljubljali da je vse OK le da bodo prestrukturirali in nato izplacevali in raznorazne prazne obljube...

Nazadnje urejeno:

Eric

Pripravnik
21. mar 2016
106
0
16
dzipo mi je sedaj dal kontakt in se bom jutri z njim povezal. Upam da uspešno in dobim vse odgovore. Seveda bom tudi tukaj poročal.

Jaz sem tudi slišal iz neuradnih informacij, da naj bi v štartu Luxuris pomagal Thorexu premagati finančna bremena. Samo očitno ni temu tako. Ni mi pa jasno zakaj se je ugledni Pušnik spravljal v takšne posle?
Verjetno je bila začetna ideja dobronamerna katera pa se je kasneje izkazala za slabo načrtovano idejo.

Ni mi pa jasno, naprimer da je moja investicija 100.000k € zakaj moram na novo brokersko hišo nakazati 1.000 EUR. Nameravajo z 1.000 EUR pokriti mojo začetno investicijo kar se mi sliši totalno nemogoče.
Pioneer ti kateri imaš izkušnje na teh trgih, mi lahko poveš ali je to izvedljivo? Jaz bi rekel da to 100% ni izvedljivo, vem pa ne.

Vse pa bo pokazal čas.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ja, luxuris ki je obstajal od 2013 je v startu pomagal thorexu ki je delal leta 2007, res bravo.

Povezava je seveda bila.

Eric

Pripravnik
21. mar 2016
106
0
16
Čakam na odgovor vednežev ...

Če bi bil vsaj pol toliko pameten kot se delaš, premetal datume bi lahko razbral, da je šel thorex 2013 v franže ter istega leta je pričel ravno Luxuris. Bučko

zajevci

Zelenc'
11. maj 2016
3
0
1
Že nekaj časa spremljam te vaše debatu tu, in se enostavno brigam zase. Bom pa tako napisal.
Eric, tudi meni negre v glavo zakaj je bilo potrebno nakazati 1000E oz. kaj nameravajo z tem. Samo čas bo pokazal kako in kaj bo.
Se pa strinjam z Dzipo-jem in tudi sam vem da se trudijo rešiti probleme.
Lp

Eric

Pripravnik
21. mar 2016
106
0
16
Oprosti, ampak primer dam, če je moja investicija 100.000€ prmjduš da moje investicije ne bodo rešili z 1.000€
Žal je moja investicija veliko manjša in sem skoraj siguren da tistega jurja ne bodo videli. Kot sem rekel jutri se naročim na sestanek oziroma zelo izčrpen sestanek.

zajevci

Zelenc'
11. maj 2016
3
0
1
Nikoli neveš kaj lahko pričakuješ. Je pa res vse odvisno od velikosti tvoje investicije in koliko ti teh 1000E pomeni.
Lahko noč
smile-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Z 1000€ ti ne bodo pokrili izgube 100k. Lahko pa trgujejo, ce bos dal 1k na brokerja in podpisal LPOA. Lahko naredijo nek dobicek, lahko pa tudi izgubo. Glede na to, da so pridelali izgubo na Luxurisu in spravili firmo v stecaj v manj kot 2 letih, bolj dvomim da bi delali dobicek.

Na sestanku vztrajaj, da ti pojasnijo kje je tvoj denar in naj ti pokazejo dokaze, da trgujejo. .

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Vsake toliko preberem tole temo....

Sam sem bil vlagatelj v Luxuris od samega začetka z manjšim zneskom. Podpisal pogodbe z Luxurisom in Lmaxom. Ob začetnem pozitivnem trgovanje sem redno mesečno dvigal donos. Ob poteku investicije sem osebno na Luxurisu oddal zahtevek za izplačilo in zaprtje računa in sicer z rahlim zamikom dobil tudi izplačano glavnico. Generalno gledano sem v tistem dobrem letu naredil celo rahel plus.

Potem sem slišal da je šlo samo še proti dnu. Da niso veljale varovalke iz pogodb, da je LMAX zadržal velik del sredstev zaradi krišitev pogodbenih kazni, neizplačila, itd.

Včasih res pomislim da je šlo mogoče res za splet nesrečnih okoliščin glede na široko zastavljeno zadevo. Pa da ne bo pomote nobenega ne zagovarjam niti nikogar od teh akterjev ne poznam osebno. Po drugi strani pa moraš biti res odpuljen da zastaviš nek projekt kot nateg in celo pustiš da tvoja partnerka na njem diplomira:

http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska_dela_1/pdfs/mb11_kalan-anamarija.pdf

qqq

Zelenc'
10. okt 2014
28
0
1
Danes sem dobil tole na mail, mogoče kdo ve kaj naj bi to pomenilo?

Dobrodošli v podjetje ADS Securities, čestitamo vam za uspešno odobritev vašega računa.

ADS Securities vam s ponosom ponuja premium račun za trgovanje, ki vam omogoča dostop do CFD in FX trgov. Omogočamo vam sodelovanje z mnogimi partnerji, ker pa ste se ob podajanju prošnje za račun strinjali s pogoji poslovanja, vam bomo naše storitve ponujali samo na podlagi zahteve. Spoznali smo vas preko predstavitvenega borznega posrednika ("Introducing Broker") z imenom WWA. Naša povezava z WWA ne sega dlje od spoznavanja, naše podjetje pa ni na noben način povezano z drugimi subjekti, kot je npr. E-Thorex. Smo finančno urejeno podjetje in kot tako smo tudi registrirani za izvajanje poslovnih ponudb, na odkrit in transparenten način.

Če vam je bilo odprtje računa za trgovanje svetovano zato, ker iščete finančna sredstva iz druge borznoposredniške hiše, vas prosimo, da nas takoj kontaktirate na spodnji elektronski naslov.

Kontakt: Compliance@ads-securities.com

Nazadnje urejeno:

zajevci

Zelenc'
11. maj 2016
3
0
1
MOBIKING, se strinjam s teboj. Če bi bilo kaj drugega tu, zakaj se še vedno trudijo potem. Kot sem že napisal nikoli neveš kaj lahko pričakuješ. Glede na dogodke je čudno reči da še vedno verjamem v tako firmo ampak bo kar bo.

Eric

Pripravnik
21. mar 2016
106
0
16
U je pa veliko za prebrati, sploh pa diplomska naloga
smile-1.gif

Takšen email sem prejel tudi jaz, sliči da so nas "prodali" tretjemu podjetju. hehe

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Eric pravi:
U je pa veliko za prebrati, sploh pa diplomska naloga
smile-1.gif

Takšen email sem prejel tudi jaz, sliči da so nas "prodali" tretjemu podjetju. hehe
Na tvojem mestu bi to predal v upravljanje skiperju. Ne bos se valda ti s tem je.bal

Eric

Pripravnik
21. mar 2016
106
0
16
zajevci, ja sej to je problem ker še vedno upamo. Realnost je pa čist druga od upanja
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik zajevci pravi:
MOBIKING, se strinjam s teboj. Če bi bilo kaj drugega tu, zakaj se še vedno trudijo potem. Kot sem že napisal nikoli neveš kaj lahko pričakuješ. Glede na dogodke je čudno reči da še vedno verjamem v tako firmo ampak bo kar bo.

Počasi vas kuhajo, da ne skočite iz lonca. Človek se s časom sprijazni, da denarja ne bo, dodaš še ščepec stockholmskega sindroma ("pa tako so se trudili za nas") in juha je odlična, zanje seveda.

V FFX so tudi zbirali denar za neke odvetnike in izcimili še več iz obubožanih nategnjencev, v stilu mehiških limonad. Kar je skupno limonadam in tej sagi: zgodbe se vedno ponavljajo na enak način.

kusprkuc1

Zelenc'
28. avg 2013
5
0
1
MOBIKING: ti si bil samo med prvimi v Ponziju. Znanec je prav tako dobil denar (predčasno; po vseh odbitih penalih še vedno z nekaj malega donosa). Ampak to je bilo prej kot so se začeli problemi. Takrat so ljudje še vedno vlagali in še vedno je bil denar, zato ni bilo problema. Želel jih je prijaviti pri kriminalistih, pa so se mu samo smejali v fris, češ naj najprej zahteva denar, in ko ga ne bo dobil (po njihovem mnenju naj ga ne bi), naj se vrne. Kam lepši pogoji za prevarante, če vejo, da se jih policija tudi dotakne ne?

> Od trgovanja si pa lahko kadarkoli odstopil, le poklical si na Lmax in preklical LPOA.

To, da si samo poklical na LMAX, preverjeno ne drži, razen če so imeli različne račune za različne stranke. Na LMAXu se niso vtikali v posle in niso želeli *ničesar* izvršiti brez posredovanja Luxurisa. Znanec je najprej poskusil narediti zahtevek za vračilo denarja direkt na LMAX-u, ker je Luxuris "smrdel", pa enostavno ni šlo.

> Dobil si takoj izplacilo equity minus penale, ki jih je Luxuris uveljavljal.

Dobro, in kateri broken točno ti omogoča v poljubnem trenutku dvigniti equity? (I tata bi, sine.) Matematično veš, da bo šla stvar zugrund, če boš izplačeval equity. Predpostavi, da želijo *vsi* vlagatelji dvigniti denar. Ja ups, ne! Balance lahko dobijo, equityja pa ne.

pioneer: vsaka čast, če verjameš njihovim pravljicam o skrivanju pozicij v MT4. Tudi če bi bilo to res in tudi ko odbiješ vse petkove naključne transakcije, se izpiski še vedno niso 100% ujemali.

> Lmax je reguliran od FCA in ce bi goljufali, bi jih regulatorji odstranili nabili penale in kazensko ovadili...

To je tako, kot da bi nekemu goljufu nakazoval denar na transakcijski račun na banko X in trdil, da je banka X regulirana. In da bi kazensko ovadili banko, če bi tisti goljuf delal kaj narobe z nakazanim denarjem. Kdo pa pravi, da je bilo z LMAX-om kaj narobe? LMAX je verjetno delal vse po regelcih, samo Luxuris je na random nalagal in dvigoval denar iz "tvojega" računa. Kaj je lahko bolj simpl? Luxurisove razlage enostavno ne pijejo vode, so pa očitno dobro zavajali večino žrtev, tudi tistih, ki se na finančne trge sicer spoznajo.

Za tiste, ki verjamete, da vam bo 1000 EUR dodatnega vložka rešilo vaš denar na Thorexu, se lahko začnete izobraževati na www.419eater.com