Ne vem od kot ti ideja in posledične izjave, da sem jaz v to vložil denar? Predvideval si, da tukaj pišem objave in tega ne povem, ker bi se posledično počutil stigmatiziranega iz strani uporabnikov foruma in bralcev objav? Iz tvoje strani gledano, žal, nisem "sucker" ki je v te tipske prevare vložil denar in se tukaj jočem / zbiram pogum. Trenutno predstavljaš le nek člen družbe, ki vedno pregloboko verjame v svoja predvidevanja, čeprav teoretično nimaš nikakršne podlage, ali pa si mi takoj predpisal neko stanje "loser-ja", ker se ob tem TI počutiš, da mi lahko pridigaš. Očitno moram ponovno razjasniti, da sem tukaj objavil svoje besede z dobrim namenom, z idejo povezovanja, s prvim korakom naproti razpletu, da bi se ljudje povezali in kakršenkoli naj bi razplet že bil, na koncu vsaj informirano in argumentirano "vrgli puško v koruzo" / "požrli svoje napake". Zaradi svoje subjektivne presenečenosti, da ljudje glede tega ne naredijo prav ničesar, čeprav dejansko o tem ne vedo nič ali pa resnično zelo malo (tisto kar jim je bilo sladko predstavljeno), sem želel na tem forumu ljudem enostavno objektivno prikazati, da o tem nobeden od nas nima pojma, saj se nobeden od ljudi tega nikoli ni iniciativno in angažirano niti lotil. Z svojimi besedami sem torej pozval k povezovanju, ker kakorkoli se že odzivate, nihče od vas natančno ne ve kdo, kdaj, kako, zakaj, kje, koliko, komu, kolikokrat, na kakšen način itd. ... se je to vse skupaj sploh odvijalo, in nihče od vas z kakršnimikoli digitalnimi podatki javno ne more razsoditi in popolnoma natančno opisati stvari. To so seveda zadeve povezane z mnogo znanimi in s še več neznanimi okoliščinami. Vsaka takšna goljufija je primer zase, mogoče res VEČKRAT z istim razpletom, definitivno pa ne z istim potekom. Zato bi kot drugo, način, da se skupaj "zberejo" in problem kakorkoli rešujejo le ljudje ki imajo za to voljo in željo bil tisti, ki bi teoretično lahko žel po rezultatih, če bodo ti slabi ali dobri pa je zopet vprašanje okoliščin.
Nisem hotel izpasti kot neka sitna oseba, nekako me besni le dejstvo, da si se kot uporabnik "vpičil" v mene in ne v zadeve o katerih govorim. Lahko pa pritrdim temu, da bi bilo dobro da se ljudje ki so se spletli s tem, iz tega resnično naučijo vse o finančni pismenosti... In ja, moja trditev o pranju denarja očitno ni bil točna, ampak moj namen s to besedo ni bil opis natančnega poteka te akcije, ampak kot beseda, ki se jo s takšnim aktom definitivno in laično da povezati. Tudi beseda finančna pismenosti bo tukaj tista, s katero ciljam le na njen pod sklop o tovrstnih finančnih prevarah. Ne bi rad izpadel niti kot neka reklama ki prodaja stvari o katerih sama ne ve čisto vsega, kot tudi ne nekdo ki pljuva po vaših mnenjih. Zavedam se, da je forum pač odprt za vsa mnenja, nekako pa je iz ene strani neprijetno prebirati po "pljunkih" po ljudeh ki so se zapletli s tem. Ampak pustimo to "harsh reality" - "ideology" mentaliteto.
Takšne objave predstavljajo le eden izmed načinov kreiranja stikov, in upam da bodo besede vidne vsaj za "par" ljudi.
Hvala za prebiranje mojih besed.