Durs - Vabilo za predložitev obrazložitve izračuna

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj si odprl, če napoveduješ 0€ prihodkov?
zato, da maš sp, pa ti znese plačevat iz privat še 10€ mesečnega vodenja trr in si pol privatnik?
al da si dobil od države denar?

al nisi imel kaj počet?

Zakaj bi moral sploh kaj napovedovat?????? To se rajši vprašaj. Bom plačal dohodnino/davek, ko mi jo poračunajo ppo dejanskih prihodkih. Zakaj bi kreditiral državo na podlagi nečesa kar se še ni zgodilo?

Zakaj pa zaposleni placujejo v pokojninski sklad?
Zakaj vse firme placujejo akontacije?

Ri si tok podjetnika k jaz papeza

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.197
6.749
113
zdaj bo ona njega, ob letu bo pa jokal, koliko DURS hoče naenkrat denarja imeti od poštenih ljudi, pa če se da na obroke. Jaz mislim, da dobro izbrana akontacija bolj razbremeni kot ne. Če je pa tako discipliniran, da bo dal na stran vsak mesec toliko kot bi bilo akontacije in se tga denarja ne bo pipal, in jih imel na TRR, ker kaj dosti več s tem denarjem v enem letu ne more in bo kreditiral samega sebe in dobil 0,3% obresti na ta denar - zakaj pa ne? v resnici bo na boljšem, pa čeprav bo razlika zgolj arbitrarnega značaja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj se vidi, da mu manjka elastičnosti za s.p., če se mu že pri taki simpl reči zatakne. Kot bi dal kipu delat trebušnjake.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
"Naj mu čim prej krava crkne..." Slovenceljni.

Pubeci ftrgal bom. To sploh ni dvoma. Še čez mi bo teklo. Pun dnara.
cheer.gif

Očitno ste eni prekratki, da bi razumeli v čem je bil point. Je pa čisto preprosto in logično.

softi ti pa mešaš hruške in lubenice. Škoda besed.

Obračun oddan. Že vem, da se naslednjič tudi obrnem na alterjevce. Res ste fantje od fare.
aplauz.gif

Hvala mamci za trud.
roza.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
zdaj bo ona njega, ob letu bo pa jokal, koliko DURS hoče naenkrat denarja imeti od poštenih ljudi, pa če se da na obroke. Jaz mislim, da dobro izbrana akontacija bolj razbremeni kot ne. Če je pa tako discipliniran, da bo dal na stran vsak mesec toliko kot bi bilo akontacije in se tga denarja ne bo pipal, in jih imel na TRR, ker kaj dosti več s tem denarjem v enem letu ne more in bo kreditiral samega sebe in dobil 0,3% obresti na ta denar - zakaj pa ne? v resnici bo na boljšem, pa čeprav bo razlika zgolj arbitrarnega značaja.

To bi bilo za normirance dejansko zelo smiselno. Po oddaji obračuna plačaš tisti davek in fertik. Brez akontacij, dodatnega dela čez leto in mučkanja z doplačevanjem oz. vračanjem itd. Če se že grejo poenostavljeno poslovanje ...

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Ne to je brez veze. Pa propadu bom v enem mescu. Še stanovanje pa avto mi bojo vzel pa obesu se bom.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.885
5.979
113
Dursa ni več, sedaj je Furs (Fušarska uprava republike sloveniastana).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.272
7.177
113
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
"Naj mu čim prej krava crkne..." Slovenceljni.

Pubeci ftrgal bom. To sploh ni dvoma. Še čez mi bo teklo. Pun dnara.
cheer.gif

Očitno ste eni prekratki, da bi razumeli v čem je bil point. Je pa čisto preprosto in logično.

softi ti pa mešaš hruške in lubenice. Škoda besed.

Obračun oddan. Že vem, da se naslednjič tudi obrnem na alterjevce. Res ste fantje od fare.
aplauz.gif

Hvala mamci za trud.
roza.gif
Če rabiš lopato za dnar šaflat ti jo ugodno prodamo.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Dobil od fursa, da je bil obračun pravilno oddan in da imam akontacije 1,33 eur na 3 mesece. Ne morem verjet, da mi ga je uspelo pravilno izpolnit brez pomoči računovodje.

Torej potrebno je samo oddat obračun pa če napišeš, da so pričakovani prihodki 1 eur.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Ok. Seveda lahko napišeš 1 EUR, vendar:
Predvidevam, da si s.p. odprl zato, da boš za svoje storitve izdal račun od katerega ti bodo potem pobrali, kolikor ti bodo glede na to kar si izbral ob prijavi.
Ker si izbral samo 1 EUR, lahko na koncu leta oz. pri izračunu dohodnine pričakuješ, da boš mogel doplačati. Več kot bo izdanih računov več boš doplačal. Res je, države ne boš kreditiral, se boš moral pa zato na koncu naenkrat nekoliko več stegniti, da boš plačal dohodnino iz s.p..
Če s tem nimaš težav potem ok, sicer je bolje, da poskušaš čimbolje oceniti prihodke v tekočem letu iz česar ti določijo akontacijo dohodnine med letom, z drugimi besedami plačuješ manj naenkrat (kot nekakšni obroki), na koncu se pogleda koliko je tvoja dejanska osnova za dohodnino (glede na dejansko izdane račune) od katere ti potem odbijejo med letom akontirane zneske, iz česar sledi, da na koncu nimaš naenkrat tako veliko za plačati. Če bi, teoretično napoved prihodkov zadel v nulo, bi na koncu plačal 0 EUR dohodnine.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.173
3.637
113
Marlbor
Bo pa s predvidenim nerealnim prihodkom tudi tarča kontrol, ker bo po njihovem pametnem programu takoj padel v segment sumljivih podjetij.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Če bo posloval pošteno, potem, menim, se pregleda s strani davčnega organa nima kaj bati. Izgubil bo le nekaj časa in verjetno nekoliko živcev, da jim bo vse predložil. Če se tega zaveda in ga ne moti, potem nima težav.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Mi lahko kdo prosim razloži povezavo med REK obrazci in popoldanski s.p. normiranec?
Je treba oddati? Kdaj? Kateri obrazec?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Za sebe kot zasebnika popoldanskemu s.p.-ju ni potrebno oddajati REK-a.

REK-e oddaja le če ima druge zaposlene, oz izplačuje druge vrste dohodkov fizičnim osebam.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Ok. Seveda lahko napišeš 1 EUR, vendar:
Predvidevam, da si s.p. odprl zato, da boš za svoje storitve izdal račun od katerega ti bodo potem pobrali, kolikor ti bodo glede na to kar si izbral ob prijavi.
Ker si izbral samo 1 EUR, lahko na koncu leta oz. pri izračunu dohodnine pričakuješ, da boš mogel doplačati. Več kot bo izdanih računov več boš doplačal. Res je, države ne boš kreditiral, se boš moral pa zato na koncu naenkrat nekoliko več stegniti, da boš plačal dohodnino iz s.p..
Če s tem nimaš težav potem ok, sicer je bolje, da poskušaš čimbolje oceniti prihodke v tekočem letu iz česar ti določijo akontacijo dohodnine med letom, z drugimi besedami plačuješ manj naenkrat (kot nekakšni obroki), na koncu se pogleda koliko je tvoja dejanska osnova za dohodnino (glede na dejansko izdane račune) od katere ti potem odbijejo med letom akontirane zneske, iz česar sledi, da na koncu nimaš naenkrat tako veliko za plačati. Če bi, teoretično napoved prihodkov zadel v nulo, bi na koncu plačal 0 EUR dohodnine.

Če si prebral vse objave (predvidevam, da jih nisi), bi ugotovil, da mi je to vse jasno in da je bil moj cilj dosežen. Sem zelo discipliniran človek in nimam težav s tem, da bom na koncu leta plačal toliko kot moram. Težavo pa imam s kreditiranjem države, ker lahko ta denar do takrat že parkrat obrnem in ima na koncu država še večjo korist. Razumem pa da se s takšnim načinom (sprotnim pobiranjem) zavarujejo pred neplačniki, insolventi, stečajniki...

Sploh pa mi je čisti nonsense napovedovanje prihodkov ob odpiranju. Razumem, da mi naslednje leto pobirajo akontacijo na podlagi letošnjih rezultatov. Do takrat pa je vsako plačevanje akontacije nesmiselno. Vsaj iz moje strani.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Prijam, hvala za jasen odgovor.
Kako je pa z oddajo tistega obrazca M-15 na ZZZS? Je to nujno?