Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Hudiča! Zdaj si se pa eni žleht uradnici mal zasmilil.
Greva.
Če boš imel normirane odhodke, obkrožiš, da si normiranec. Prej preračunaj, kaj se ti bolj splača. Za 2015 so normirani odhodki 80% ocenjenih prihodkov, torej mal premisli. Normiranci tudi ne morejo uveljavljati olajšav (splošnih, za vzdrževane člane...)
Pri vsem skupaj gre le za oceno tvojega "dobička", ki jo moraš po zakonu oddati, sicer so kazni.
Smešno je, če ocenjuješ, da boš imel 0 priodkov. Kristus, tolk lahko napišem jaz, ki nimam obrti. Ne še.
ejanski odhodki ali pa normirani , to je le terminologija, da se ve, kam spadaš, v kakšne vrste obdavčitev. Tudi če obkrožiš "dejanski", se bo vedelo, da gre le za oceno realnih odhodkov, ne za take, ki bodo potem na koncu dejasnko.
LP
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
0 prihodkob bo itak napisal zgolj zato, ker se zaveda, da se bo ob kakršni koli drugi cifri še prej izgubil.
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
0 prihodkob bo itak napisal zgolj zato, ker se zaveda, da se bo ob kakršni koli drugi cifri še prej izgubil.
hehe genij. Končal farso od faksa - epf (če si) in si naj jači.
Dej mi raj en zastonj nasvet. Dej no!
Citat:
Hvala. Čeprav mi je to že blo vse jasno, cenim trud.
Vem kaj pomeni biti normiranec. Za mene je to idealka trenutno.
Zakaj sem napovedal 0? Ker dejansko ne vem koliko jih bom imel. Lahko, da bo 5k, 10k al pa 20k.. Hkrati pa tudi ne bi rad kreditiral države.
Še vedno mi pa nisi odgovorila kaj pomenijo zadnji dve postavki. Kakšna je razlika med 'osnova za izračun dohodnine' in 'osnova za določitev akontacije ali predhodne akontacije'. Če si iz foha morš to strest iz rokava.
Citat:
Na podlagi katerih podatkov naj napovem prihodke? Nimam še nobene pogodbe, nisem izdal še nobenega računa. Lahko, da ga tudi ne bom in bom zaprl. Ne razumem kakšna podlaga je za to. Si naj preprosto izmislim eno cifro? Koliko? 100, 487, 972382?
Sem normiranec in ne bom imel računovodje.
Citat:
Odprl sem s.p. in podal oceno prihodkov 0 eur. Referentko, ki je izpolnjevala vlogo sem vprašal, če je višina te ocene predpisana z zakonom in mi je odgovorila, da ne.
Poslali so mi Obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti, ki naj bi ga izpolnil in da je zagrožena globa od 800 do 10.000 eurov za vsakega, ki ga ne predloži.
Ampak ne morem izpolniti že prve točke tega obračuna, kjer moram obkrožiti način ugotavljanja davčne osnove (dejanski ali normirani) na podlagi DEJANSKIH prihodkov. Jaz dejanskih prihodkov še nimam.
Kakšne izkušnje?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj si odprl, če napoveduješ 0€ prihodkov?
zato, da maš sp, pa ti znese plačevat iz privat še 10€ mesečnega vodenja trr in si pol privatnik?
al da si dobil od države denar?
al nisi imel kaj počet?
Citat:
Sem jim že. Čakam odgovor.
Za vsak slučaj pa rajši izpolnim minimalni obračun, da me ne bo kdo lovil na tem, da ga nisem oddal.