Durs - Vabilo za predložitev obrazložitve izračuna

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Hudiča! Zdaj si se pa eni žleht uradnici mal zasmilil.
cheer.gif

Greva.
Če boš imel normirane odhodke, obkrožiš, da si normiranec. Prej preračunaj, kaj se ti bolj splača. Za 2015 so normirani odhodki 80% ocenjenih prihodkov, torej mal premisli. Normiranci tudi ne morejo uveljavljati olajšav (splošnih, za vzdrževane člane...)
Pri vsem skupaj gre le za oceno tvojega "dobička", ki jo moraš po zakonu oddati, sicer so kazni.
Smešno je, če ocenjuješ, da boš imel 0 priodkov. Kristus, tolk lahko napišem jaz, ki nimam obrti. Ne še.
evil.gif

ejanski odhodki ali pa normirani , to je le terminologija, da se ve, kam spadaš, v kakšne vrste obdavčitev. Tudi če obkrožiš "dejanski", se bo vedelo, da gre le za oceno realnih odhodkov, ne za take, ki bodo potem na koncu dejasnko.

LP
wink-1.gif

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Hudiča! Zdaj si se pa eni žleht uradnici mal zasmilil.
cheer.gif

Greva.
Če boš imel normirane odhodke, obkrožiš, da si normiranec. Prej preračunaj, kaj se ti bolj splača. Za 2015 so normirani odhodki 80% ocenjenih prihodkov, torej mal premisli. Normiranci tudi ne morejo uveljavljati olajšav (splošnih, za vzdrževane člane...)
Pri vsem skupaj gre le za oceno tvojega "dobička", ki jo moraš po zakonu oddati, sicer so kazni.
Smešno je, če ocenjuješ, da boš imel 0 priodkov. Kristus, tolk lahko napišem jaz, ki nimam obrti. Ne še.
evil.gif

ejanski odhodki ali pa normirani , to je le terminologija, da se ve, kam spadaš, v kakšne vrste obdavčitev. Tudi če obkrožiš "dejanski", se bo vedelo, da gre le za oceno realnih odhodkov, ne za take, ki bodo potem na koncu dejasnko.

LP
wink-1.gif

Hvala. Čeprav mi je to že blo vse jasno, cenim trud.

Vem kaj pomeni biti normiranec. Za mene je to idealka trenutno.

Zakaj sem napovedal 0? Ker dejansko ne vem koliko jih bom imel. Lahko, da bo 5k, 10k al pa 20k.. Hkrati pa tudi ne bi rad kreditiral države.

Še vedno mi pa nisi odgovorila kaj pomenijo zadnji dve postavki. Kakšna je razlika med 'osnova za izračun dohodnine' in 'osnova za določitev akontacije ali predhodne akontacije'. Če si iz foha morš to strest iz rokava.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.173
3.637
113
Marlbor
0 prihodkov bo itak napisal zgolj zato, ker se zaveda, da se bo ob kakršni koli drugi cifri še prej izgubil.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
0 prihodkob bo itak napisal zgolj zato, ker se zaveda, da se bo ob kakršni koli drugi cifri še prej izgubil.

hehe genij. Končal farso od faksa - epf (če si) in si naj jači.

Dej mi raj en zastonj nasvet. Dej no!
grin1.gif

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Evo ti vprašanje: Kakšna je razlika med 'osnova za izračun dohodnine' in 'osnova za določitev akontacije ali predhodne akontacije'? To je eno in isto. Na podlagi izračunane dohodnine plačuješ potem akontacijo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
0 prihodkob bo itak napisal zgolj zato, ker se zaveda, da se bo ob kakršni koli drugi cifri še prej izgubil.

hehe genij. Končal farso od faksa - epf (če si) in si naj jači.

Dej mi raj en zastonj nasvet. Dej no!
grin1.gif

Najjači se piše skupaj. Predvidevam, ker ni knjižna beseda. Ker faks si ti končal? Al ga še nisi?
evil.gif

Strest iz rokava ti nimam kaj, ker to bi moral ti, če nimaš računovodkinje.
evil.gif

Nimam obračuna pred sabo, vendar davčna osnova je razlika med (ocenjenimi) prihodki in (ocenjenimi) odhodki, potem so tu še razne olajšave, ki ti to osnovo zmanjšujejo. Predhodna akontacija je le "naziv" za tisto, kar boš na podlagi te ocenjene osnove/12 plačeval mesečno (oz. trimesečno, če je manjša od 400 €). Gre le za izračun. Važna je davčna osnova, da se ti izračuna davek.

Zakaj so te ocene DDD ali DDPO potrebne, ti ne vem povedat, mogoče je to le uvajanje v vstop v lepoto davčnih obračunov oz. obveznosti. So pa obvezne. Zato priporočam strokovnjakinjo, sicer lahko slej ko prej naletiš na nadzor, kjer pa kakšna uradnica ne bo več tako prijazna, kot sem jaz.
Pa-pa.
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Hvala. Čeprav mi je to že blo vse jasno, cenim trud.

Vem kaj pomeni biti normiranec. Za mene je to idealka trenutno.

Zakaj sem napovedal 0? Ker dejansko ne vem koliko jih bom imel. Lahko, da bo 5k, 10k al pa 20k.. Hkrati pa tudi ne bi rad kreditiral države.

Še vedno mi pa nisi odgovorila kaj pomenijo zadnji dve postavki. Kakšna je razlika med 'osnova za izračun dohodnine' in 'osnova za določitev akontacije ali predhodne akontacije'. Če si iz foha morš to strest iz rokava.

Meni se zdi, da si ti material za državno službo, birokrat.

Verjetno tudi ni plan imeti 0 € dohodka, tako da prav tako lažeš kot pes teče.

Napisal bi 'nimam pojma, jasnovidka mi pa ni hotela izdati računa'.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.049
205
63
Citat:
Na podlagi katerih podatkov naj napovem prihodke? Nimam še nobene pogodbe, nisem izdal še nobenega računa. Lahko, da ga tudi ne bom in bom zaprl. Ne razumem kakšna podlaga je za to. Si naj preprosto izmislim eno cifro? Koliko? 100, 487, 972382?

Sem normiranec in ne bom imel računovodje.

Zakaj si potem sploh odprl s.p., če ne poznaš osnovnih pojmov? Se mi zdi, da boš eden izmed tistih, ki bodo hitro zabredli v davčne dolgove. Če po dveh tednih nimaš nobenega priliva, prispevke boš vseeno moral plačati. Durs ne pozna milosti. Iti v s.p. brez dobrega načrtovanja je samomor.
Obstajajo raznorazni tečaji o vsem, kar se podjetništva tiče, med drugim tudi o vsem, kar se računovodstva tiče. Lahko vprašaš, karkoli te zanima in ti z veseljem razložijo. Dosti je tudi brezplačnih tečajev...

Klikni TUKAJ pa si malo poglej.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Ampak prav tako bi lagal, če bi napisal 5k. Kako naj vem? V vsakem primeru se zlažem.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Odprl sem s.p. in podal oceno prihodkov 0 eur. Referentko, ki je izpolnjevala vlogo sem vprašal, če je višina te ocene predpisana z zakonom in mi je odgovorila, da ne.

Poslali so mi Obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti, ki naj bi ga izpolnil in da je zagrožena globa od 800 do 10.000 eurov za vsakega, ki ga ne predloži.

Ampak ne morem izpolniti že prve točke tega obračuna, kjer moram obkrožiti način ugotavljanja davčne osnove (dejanski ali normirani) na podlagi DEJANSKIH prihodkov. Jaz dejanskih prihodkov še nimam.

Kakšne izkušnje?

zakaj si odprl, če napoveduješ 0€ prihodkov?
zato, da maš sp, pa ti znese plačevat iz privat še 10€ mesečnega vodenja trr in si pol privatnik?
al da si dobil od države denar?

al nisi imel kaj počet?

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
To je najboljše, ko mi razlagate kaj je normiranec, kaj so osnove podjetništva... Noben mi pa ne odgovori na dokaj preprosto vprašanje za nekoga, ki je to že izpolnjeval.

Nazadnje urejeno:

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj si odprl, če napoveduješ 0€ prihodkov?
zato, da maš sp, pa ti znese plačevat iz privat še 10€ mesečnega vodenja trr in si pol privatnik?
al da si dobil od države denar?

al nisi imel kaj počet?

Zakaj bi moral sploh kaj napovedovat?????? To se rajši vprašaj. Bom plačal dohodnino/davek, ko mi jo poračunajo ppo dejanskih prihodkih. Zakaj bi kreditiral državo na podlagi nečesa kar se še ni zgodilo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.272
7.177
113
Pa napisi 0 in je. Kaj zdej javkas. Ce ti bodo prisli tezit pa jim z istim zanosom kot nam razlozi da pac ne ves.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Sem jim že. Čakam odgovor.

Za vsak slučaj pa rajši izpolnim minimalni obračun, da me ne bo kdo lovil na tem, da ga nisem oddal.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Sem jim že. Čakam odgovor.

Za vsak slučaj pa rajši izpolnim minimalni obračun, da me ne bo kdo lovil na tem, da ga nisem oddal.

Mah klinc, sej teli so brihtni......moram jutr vprašat, kako je s takimi, ki nekaj plačujejo vnaprej na podlagi ocen.....sicer dobijo vse z obrestmi nazaj, ampak če je kje kakšna fora....
evil.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
dejansko je v nekaj urah ko me ni bilo pri temi bilo cca. 31 novih odgovorov....sem rekel kaj pa je tu tako zanimivega.

Pa je fant ze vmes odgovoril, da ne potrebuje nasveta racunovodje za eno izpolnjevanje obrazca. Potem pa nisem odgovarjal.