drva

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma sem jaz že dosti metrov drv razcepil na roke, tam od 3. razreda dalje vsako leto, tako da vem kaj je dober les za kurajvo, kaj je gnilo. strohnelo, piravo...

Jaz se nič kaj dosti ne jezim, imam kar visok prag tolerance in vedno mirno nazaj odgovorim, sevda s sarkazmom in cinizmom, večina jih na ta način utihne.

Pri nas je dosti mizarjev in dosti Janezev, glede na opisano - Janez Dovjak?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Za hrast in kostanj velja, da mora les spustiti tanin iz sebe, potem je ok (izločanje tanina se opazi kot temno rjava voda ki teče z drv po močenju, dežju). Pa vseen ne bi puščal v gozdu, ker bo tisto kar je na tleh sprhnelo. Boljše razcepit, zložit nekam na dež in potem pokrit ko gre tanin vn. Je pa res, da so taka drva vseeno slabše vnetljiva, gorijo počasneje, kurilna vrednost pa ne zaostaja kaj dosti za bukovimi (če je vse iste vlažnosti). Seveda se da greti tudi z drvi s taninom, nabutaš celo peč, pa potem lepo počasi gori, je pa malo več ostankov potem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a bi ti..skočil do njega enkrat, pa neki pripeljal v lj..vse organiziram. pa še za pivo ti bom dal. več ne..

btw
model dela, fantje, najboljše mize daleč naokol. pa zelo zelo ugodno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Jesi ga na šljivu nagnao? Je že silazio dol?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

če samo dimi - uveljavi zaščito in pokliči hanzija
Zakaj bi moral mene klicat?
Da mu dostavim sicer ne idealna drva, definitvno pa boljša kot so očitno ta ki so opisana?
Lokacijo kje so drva softi ve (GPS), naj si jih ogleda, izbere , in če mu paše se bomo pogovarjal. Lahko testno tudi v domač šporget vržemo, ali pa na licu mesta kocko pod klado vrže....
Jaz imam še "drugje" malo problema.... in se mi trenutno ne da preveč zajebavat s temi poleni. glede na cene kurilca in napovedi pa resno razmišljam da podrem tistih nekaj bukev in jih poskušam dobro prodat. Zaenkrat bolj ali manj samo pospravljamo po gozdu in so drva bolj slabe "sorte" ker je bukve bolj malo v gozdu.
jih je pa na kupu vsaj 50m3 že več let(do 5), pa kot kaže je še vedno večja "proizvodnja" kot potrošnja.
bonk.gif

softi: ne znaš slike dodati?
Pred klikneš nadaljuj ouizoma objavi ali karkoli tam spodaj piše imaš malo višje kvardatek kjer piše če želiš dodati datotetko. tam daš kljukico in potem imaš "vmesno" fazo kjer izbereš sliko s tvoejga PC

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Predvidevam, da ker si že par bajt nazidal da veš kaj je pri lesu beljava. Gre za to? Ali so drva strohnjena?

No kakorkoli, nategnili so te. Ali pa si se sam, boš za drugič vedel.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Predvidevam, da ker si že par bajt nazidal da veš kaj je pri lesu beljava. Gre za to? Ali so drva strohnjena?

kako so me nategnil?
plačal nisem nič. jajca so pa tut že nazaj vzel.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

kako so me nategnil?
plačal nisem nič. jajca so pa tut že nazaj vzel.

V bistvu imaš prav - tvoj dobavitelj je nategnil nas, ker že dva večera debatiramo o zanič drvih.
bonk.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Hrast in vsekakor vsaak les ko ga podreš TAKOJ NA ŽAGO DAT in takoj opucat žagovino stran in takoj španglat.

No pa smo malo vec izvedeli o kvaliteti (trajnosti) tvojih kozolckov
bonk.gif

Dej pojdi v nedeljo pohajat kam na kmete v kaksno staro gostilno, kjer v kotu igrajo karte stari mozje.
Naroci vsakemu kozarcek belega in zacni jamrati o kvaliteti plohov, ki si jih kupil prejsnji teden.
Priporocam, da s sabo vzames tudi magnetofon, ker se bodo iz njih vsipale ogromne kolicine koristnih in preizkusenih informacij
priden.gif

skoraj crknil od smeha pri tvojem odgovoru.

koliko lesa pa posušiš letno, da imaš to znanje? Stari kmetje, da imajo pojem o manipulaciji z lesom
hysterical-1.gif

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Softi: si ze klical prodajalca ki prodaja drva med homcem in preserjem. S ceste so videti OK, ne vem pa cene, cifre si pa nisem zabelezil