Drugi avto za ženo....potem pa...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Saj vemo razporeditev teže...sicer se nekateri hvalijo da imajo 50:50, ampak v snegu je to še vedno bistveno manj kot pa so imeli fičko, bolha, hrošč...

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.341
113
za šankom
iz avta za ženo smo prišli na BRZ in RWD sranje
stupid-1.gif

only in alter

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
A žena ne bi mogla voziti brz ali pa 86?
Niti proračuna ni omenil v uvodnem vprašanju, izbor avtov ima itak vse od 4m pa do 4,5, limuzina, kombilimuzina,... Rad bi imel bencin, usnje, esp, pa sem mu predlagal eno lancio in roverja, ker oboje si je že lastil. No tudi marsikaj drugega sem mu predlagal.....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
iz avta za ženo smo prišli na BRZ in RWD sranje
stupid-1.gif

only in alter

"rwd sranje" je kot voz za ženo omenil avtor.
wink-1.gif

Samojed: jaz sem razumel, da omenjaš rwd avte kot nekaj najslabšega za sneg ... če ni blo mišljeno tako, se ti opravičujem.
Za povprečnega uporabnika je morda res boljši prednji pogon, vendar če znaš voziti rwd tako kot je treba, ni boljšega.
Seveda v ekstremnih razmerah nimaš kaj početi niti s fwd, niti rwd, tam je 4x4 zakon.
Fičo je šel res kot tank po snegu, na svojem sem imel namontirane štiri zimske tigar kramparce in je šlo vedno povsod super, posebej pri vožnji navzdol se je obnesel boljše kot večina sodobnih avtov, vključno s težkimi terenci.
smile-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ni res da so rw najslabši za sneg, so pa v določenih primerih laho veliko sranje. "naš klanec", ki sem ga že omenil, precej visi. Z esp-jem se ustaviš. Ob južnem snegu je edina varianta priti čez z povišanimi obrati, da kolesa odmetavajo sneg (dokaz v članku, ki se ga prilepil in stestiran na lastni koži več kot enkrat). Takrat se pelješ čez klanec v povprečju 10 km/h, ob cesti in na cesti pa tisti ki ne znajo, imajo esp brez možnosti izklopa ali že omenjeni bmw-ji in mb-ji. Prednja kolesa meljejo, ampak se tudi obračajo. Vlečejo v smer kamor so obrnjena. Ves čas vožnje v klanec volan obrnjen kontra od nagiba ceste in počasi gre. Kako bi to skompenziral z zadnjim pogonom mi ni jasno, ker napočez vozit ne gre. preozka cesta plus prej omenjeni ustavljeni in obtičali avti. Cesta je pač preozka ta takšno reč
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Mogoče ni bil bmw lahko pa je bil mb.
Sem se lansko zimo podal iz Idrije po bližnjici na Črni Vrh - čez Idrijski Log - in nikoli v življenju nisem bolj preklinjal MB - esp se ne da izklopiti - ker ko sem prišel do snega sem samo z kombiniranim pritiskanjem na gumb esp-ja, pritiskanjem na sklopko in gas dobesedno prilezel čez vse ride, na ravnini sem poskusil nabil čim večjo hitrost (paziti sem moral, da ni "zakopal" in mi odvzel moč kar je pri 265 kp svinjsko) pred ovinkom sem pritisnil gum za izklop istočasno pohodil sklopko in plin nato sem sklopko in plin spustil in ponavadi mi je esp že prijel tako, da sem moral v eni ridi ponovit tudi 4x, da sem se prebil na ravnino.
ON topic
Vzemi Aurisa ali Yarisko boš imel vsaj s popravili mir.

a to si imel zravn pospeševalko prodaje?
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A žena ne bi mogla voziti brz ali pa 86?
Niti proračuna ni omenil v uvodnem vprašanju, izbor avtov ima itak vse od 4m pa do 4,5, limuzina, kombilimuzina,... Rad bi imel bencin, usnje, esp, pa sem mu predlagal eno lancio in roverja, ker oboje si je že lastil. No tudi marsikaj drugega sem mu predlagal.....

ni problem v tem,problem je da se je.bete med sabo glede rwdja kot otroci v peskovniku

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz...fantje..za trenutek odložite svoje delo in se vrnite na naslov teme...

Simon bi avto za babnico, s katerim se bo pelala 'do štacune'...kje je pa tema trenutno? a!?
evil.gif

(moja sodelavka je tudi 'voznica', še čorova povrhu...vse kar ve je, da imajo Alfo, pa da je črna (temno siva drugače)...pa da jo čist komot pelje...dec jo sicer vsake pol leta štriha, blatnike ravna, odbijače privezuje..samo ona se ful dobr pelje v 'alfi'
hysterical-1.gif
).

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Jaz bi vzel za drugi avto, tistega, ki ima drsna vrata. Za po mestu, na park placih je to odlično, za ta male not dajat isto....
TAko da kar se tiče funkcionalnosti, bi jaz gledal predvsem to....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

dolžan sem update.

Šel sem gledat par avtomobilov, vsi 1.lastnik, s servisno knjigo in garažirani.....rezultat ?

Nič še kupil, ker se res čudim, da je toliko mutibaričev prodajalcev. Da ne govorim o temu,da je imel p206 že 4 različne uporabnike ?!

V glavnem, žena se je osredotočila na P206 letnik 2004+ ( ker so faceliftani ), v srebrni oz. svetlomodri barvi..in to sedaj iščem.
Pa naj ga ima
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.341
113
za šankom
danes kupiti dober rabljen avto je loterija,sploh ko vidiš da je 9/10 oglasov na avtonetu gor po par mesecev.kot opažam gredo dobri rabljeni avti v dveh dneh,vse ostalopa se valja po netu.ko sem malo bolj intenzivno kupoval avto je med zadnjih 100 bilo vedno 20 istih oglasov

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.131
96
48
Res je. Sem to lekcijo absolviral pred tremi leti.
Zdaj ga pa prodajam
smile-1.gif
Ni več potrebe po njem.
Tako da če koga zanima 13 let star VAG, 1.6 bencinar, golfove velikosti z ritjo in realnimi 145kkm... Naj da ZS.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Ok sem prebral tole temo in vidim da je marikoga strah tega BMW zadnjega pogona čež kako nikamor ne prideš z njim. Sam sem si ga lastil in v 5 letih nisem nikjer obstal z njim. Treba je met samo dobre gume in delno izklopljen ESP (DSC) pa zmerno nogo na gasu pa se drži kot tank. Trenutno si lastim accorda pa v zimskih razmerah ne vidim nikakršnih razlik med njima. Sicer nisem zagovornik nobenih Avtomobilskih znamk, ampak če že izbiramo med cliom in bmw-jem potem raje bavarca. Cena vzdrževanja z malo iznajdlivosti sploh ni tolk velika. Bi pa definitivno predlagal tudi kakšnega ford fokusa.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
danes kupiti dober rabljen avto je loterija,sploh ko vidiš da je 9/10 oglasov na avtonetu gor po par mesecev.kot opažam gredo dobri rabljeni avti v dveh dneh,vse ostalopa se valja po netu.ko sem malo bolj intenzivno kupoval avto je med zadnjih 100 bilo vedno 20 istih oglasov

Res je. Zadnje čase spremljam zadnjih 100 oglasov in se vrtijo eni in isti... Nekateri že več mesecev... Nekaj bo treba kupiti v roku leta dveh, pa že zdaj malo spremljam kaj se sploh dobi. Pa se mi vedno bolj dozdeva, da se bo treba stegniti do novega...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jao tebi če bo babnica izbrala avto...in glede na to kaj je/bo izbrala: 3 put jao!
evil.gif

Pežo po petih letih...samo bejž od njega. Izbiro imata pa dobro tud to je neki
wink-1.gif