Drugi avto za ženo....potem pa...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Mojo skrbi, da ne bo znala vozit....samo to me ne skrbi, jo bom že naučil
smile-1.gif

tnx za mnenja
wink-1.gif

Potem nabavi rajši drugo ženo za v avto......potem pa.......
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

hvala vsem za debato. Zdejle gledava malo avto net in je spet nastal en problem....pleha je čist preveč.
Ok, pravi; zrihtaj varen avto, pa da mi bo všeč....in jaz taprav dec imam itak zadnjo besedo; Ja Draga...

V glavnem, budžet imam omejen ( kdo ga pa nima ), v paketu želja so sedaj naslednji, po vrstnem redu.

AR 147: njej najbolj všečen ( meni je sprejemljiv ). Velik plus; oprema ( sploh notranjost v usnju ) in ESP. Slabost; zelo slaba pasivna varnost in žejne so ( Alfe TS , da ne bo pomote ).

BMW 3er ( tu ji všeč notranjost ), sam dodam zelo dobro pasivno in aktivno varnost, zadnji pogon, kvalitetna izdelava....slabost; žejen in morebitne težave pozimi...

Pižo 206: avto nasploh ji je všeč, oprema bolj boga ( razen paket quicksilver), pasivna varnost sprejemljiva, žal ni ESPja...!

Reno Clio: majhna "drvarnica" izmed vseh se pelje najslabše, velik plus, da deli ležijo povsod in so dobavljivi kadarkoli.

Seat Ibiza: bistveno boljša vožnja od cliota, sam nekaj manjka...

Prejle mi je vrgla še A klaso...te drvarnice pa apriorij nočem niti gledat, ker to je obup od vožnje.

Toliko do sedaj
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.380
5.655
113
A klasa je tud "pocen" za šravfat....ma sestra....še kozolc ni pocen
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Zadnjega pogona ne vozim, zato ne komentiram.

Brez zamere, si že vse povedal
grin1.gif

Da se razumemo, anekdote takšne ali drugačne ampak: z letnimi gumami pa res ne prideš nikamor. Gotovo tudi z dvorišča ne.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Zadnjega pogona ne vozim, zato ne komentiram. Sem iskal članek, pa ga ne najdem. Govori o tem, kako je avto (nov, z novimi gumami in esp-jem, ki se ga ne da izklopit) obstal po cca 20 metrih klanca v snegu. In kako je zet z starim cliom 1.4 in 5 let starimi zimskimi gumami naložil tasta in taščo in ju opeljal brez težav.

Samo na hitro: ESP se pri vseh BMW-jih DA izklopiti delno ali popolnoma.
wink-1.gif

Poznam veliko primerov kjer so s FWD avti ostali v snegu in natikali verige, dober šofer z RWD pa se je brez večjih problemov odpeljal mimo. Seveda, pogoj je dober šofer in ODLIČNE zimske gume. V res ekstremnih pogojih pa brez 4x4 tako ali tako ne gre.

Glede testa siolovcev, kaj naj rečem, ni za račke bicikl ...
hysterical-1.gif

Res bi tudi jaz za vsakodnevno uporabo za ženo (moja sicer vozi RWD, občasno tudi 4x4
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Poglej še za kak Nissan micra/note, vw polo, kak Mitsubishi Colt je super voz, pa kaka Honda jazz, bi bla tud ok.

Sam za drugi avto vozim Corso 1.2 l.05, super zadovoljen.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Avtorju, predlagam Clio, 1,2, tako imava midva

drugače pa še vprašanje glede servota? kakšni so simptomi, ker zadnje čase opažam tudi pri mojem malo čudno obnašanje. Pri meni je nekako tako, ko štartam je volan tako nekako čudno trd, potem pa avto vleče včasih v levo, včasih v desno, ampak ne vedno.
letnik je 2009, 1.2 75KM, bolj podrobno bi moral pogledati v prometno.

Lp,

Torej,....če seštejemo....predlagaš avto, ki se pelje zanič in v katerem crkuje vse po spisku, da bo mera polna pa še motoriziranega tako da je nepremičnina (ne v alter smislu, ampak dejansko, tudi v primerjavi s podobnimi jajčki s 15 PS manj na papirju). Vozim (po sili razmer kot drugi avto) ista jajca z istim motorjem, ampak da bi pa nekomu prav želel in svetoval naj vozi isti polizdelek, bi ga moral pa že prav sovražit.

@Samojed: ne nič ni bolje. Zadnjega cliota vrednega da se mu reče izdelek so naredili leta 1995.

Ne me narobe razumet. Da se preživet tudi s tem, ampak da bi nalašč rinil v drek,.....
bonk.gif
Vsaj spodobno motoriziranega si kupiš da si za tolažbo rečeš "vsaj spodobno se premika če je že vse drugo v qrcu".

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kaj pa facelifan Megane prve generacije? Ni vrag da se kaj pametnega ne najde.
Ne vemo pa niti, koliko je avtor sploh pripravljen seči v žep.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.101
6.937
113
pri taščici
Glede na to da gleda od clia do trojke, potem pride v poštev vsaj 100 tipov vozil....
Nekoč so imele honde solidne bencince(aka 1.5) , kako je sedaj ne vem.
Je pa res da ne vemo kakšen budget ima avtor, in koliko je pripravljen dati za registracijo letno (konji in ccm).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.101
6.937
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
A niso bili z Roverji neka sranja s spuščanjem glav?
bili, ampak internetno pismeni roveraši to "enkrat za vselej rešijo" z neko drugo dihtungo.
in SImon je internetno pismen "roveraš"