Driveassist 50 montaža na armaturo ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pa si preveril, kaksen je ta Brodit namenski nosilec? Pri Driveassistu izgubis moznost snemanja, ker je kamera zakrita :D

Mount Tilt_swivel_mount_ Garmin Garmin_DriveAssist_50LMT-D 215547 _ Brodit.png

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Pozdravljeni. imam drugo težavo. Za drive assist 50 LM sem kupil novo baterijo. Zdaj imam problem odpreti garmin ker ima torx vijake na zadnji stani in nimam primernega ključa. Kateri ključ pride v poštev ( 1,5, ali 2 mm), ker z uporabo ostalih izvijačev se bojim da bom samo uničil sedež za ključ.
Hvala za odgovor.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kaj lahko ti to malo poslikaš. Prvič slišim, da bi bil garmin s torx vijaki zašraufan. Razen, če imajo ti novi kako novo foro. Kolikor je meni znano je samo skupaj stisnjen in uporabiš plastično orodje.

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Hvala za namig. Sem šel v Hofer, pač trenutno nimajo v prodaji, potem sem šel pa v Merkur in kupil torix-5 in je ravno pravi. Dobrih 6 EUR.
Popoldan sem telefoniral v servis Garmin Šenčur in povedal, da sem kupil baterijo, ne morem pa odviti na zadnji strani Garmina vijake
In vprašal, če lahko prinesem Garmina da odvijejo 4 vijake. Pa je je bil odgovor da ne, ker ne odpirajo aparatur. Sem vprašal, če imajo
saj torx ključ. Pa sem dobil enak odgovor, na vprašanje zakaj imajo potem servis, je odgovoril, sicer prijazno, da če je treba zamenjati
baterijo, naj prinesem Garmina k njim in ga bodo le zamenjali. Sem se zahvalil in prekinil zvezo.
Malo premišljujem, sicer brez veze, ampak, kaj, če bi tako delali na avtomobilskih servisih. Bi pripeljal recimo zamenjati zavorne ploščice,
pa bi rekli, da avto lahko pripeljem, ga bodo pa zamenjali z novim. Še dobro, da mi tega ne rečejo, ko mi zamenjajo žarnico za kratko luč,
ker je tako smotana menjava, da sploh ne vidim, kako bi novo žarnico vstavil v luč, da slučajno ne sveti v luno namesto na cesto..

• Haha
Reactions: jtfc

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Dodatek - simptom “slaba baterija” na 6 let stari napravi. Pa na servis - pa ni samo baterija crknila, ampak pač vse skupaj “umrlo” - in ob današnji mentaliteti bo pač servis kriv in ne to, da je naprava prišla do eol. Torej je bolje od vsega začetka rečt: “Mi ne šraufamo …”.
In kdor zna in ve kako, ter se seveda zaveda rizikov, si sam porihta stvari.

Sem tudi sam nehal “kolegom” servisirati zadeve - se je pač eden odločil, da sem jaz odgovoren, da je matična odletela (ne samo baterija, ki sem jo zamenjal).
Aja - svoje zadeve še vedno “pošraufam”.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.412
2.576
113
Ta - dejvi - od mene ne bo dobil ...

... samo enega pira, ampak tudi pizzo ali čevapčiče. Kar bo izbral!!!!! Ja, je dec!!

p.s. Veš, tudi ti nisi daleč od njega!

• Všeč mi je
Reactions: Janch

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Vem, da servis ne bo dal na razpolago orodja. Ampak se najde kaka duša, s katero se zmeniš in ti za pir prinese ključ, pa ne v servis.
Tako, da to sem rešil in zdaj, ko sem odvil vse 4 vijake imam nov problem. Kako ločiti pokrov. Vse je, kot bi bilo zapečeno. Sicer sem si
ogledal posnetek na youtube, ampak tam je tako vse enostavno, kar v resnici ni. Pokrov se drži ohišja kot bi ju zavulkaniziral med seboj.
Bom pa pogruntal prej ali slej. Ker tudi ni nikjer reže da bi lahko s primernim orodjem ločil pokrov garmin naprave od ohišja pa da ne bi
preveč oškrabal ohišja ali pokrova. Bom napisal, če mi bo ali ko mi bo uspelo.

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Živijo. Sem pogledal že zadnjič na youtubu, pa še enkrat ta posnetek. Vse v redu, le če imaš pravo orodje pri roki. Ker pač nimam tako
univerzalnega sem danes pobrusil rob neuporabnega CD ploščka in začel ločevati pokrov. Kar mi je lepo uspelo. prišel do baterije,
ko sem hotel vstaviti novo sem šele videl, da je nova prevelika (1100 mA namesto 850) in pa popolnoma drugačen priključek.
Zdaj sem pisal v trgovino, kjer sem kupil baterijo za Garmin Nüvi 50 LM, nisem pa porajtal, da bi moral zapisati Drive Assist 50 LM.
Se pač zgleda da baterije za posamezen model s priključki vred razlikujejo. Zato je najboljše najprej podreti zadevo in videti točno
tip materiala, ki ga je treba zamenjati.
Ko iščem po spletu izključno za ta model ni baterije, obstaja pa za 50 LMT-D z enakim priključkom. Tako da čakam odgovor trgovine,
če bodo mogoče imel baterijo za moj model. Drugače pa mi preostane le, v Garmin napravi odbrusiti dve nepomembni plastični steni,
s tem narediti prostor zdaj preveliki bateriji, precvikati žičke (ne nisem Šarec) in ju priciniti na novo baterijo.
Ker v servisu v Šenčurju po vprašanju, če imajo na zalogi baterije mi je odgovoril da ne, ker je baterija uporabna samo za prvi hip, drugače
pa naprava dela na 12V napeljavo v avtu. Zanimivo pa, da je v spletu na desetine prodajalcev, ki prodajajo baterije za Garmin naprave, le
zakaj, če se baterija ne menja? Tako da bom zadevo že rešil z vstavitvijo nove baterije na en način.
Hvala za predloge, vsem, da ste hoteli dobro in tako je bilo tudi sprejeto.

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Prijazen trgovec mi je odgovoril, da je to že znano, kako gre z Garmini.
Ponudil mi je, da mu vrnem novo baterijo (sem imel še original embalažo) in mi bo naročil
pravo.
Kar sledita dve zadevi. Prava baterija ima 930 mA in je za moj model Garmina
in potrebno bo počakati 14 dni, da jo dobi od dobavitelja. Je nekaj cenejša in ne bo potrebno
doplačilo. Kar sem rade volje sprejel. Imam pa dobro izkušnjo s trgovcem že od predhodne
nabave baterije za že zastarel namizni računalnik.
Tako zdaj razstavljen Garmin čaka na mizi na baterijo. Zanimivo, da se priključek z baterije za
povezavo le pritisne na nosilec na ploščici v Garminu.