Drag plin in prispevek na POP TV

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Katete škodljive izpuste? Les je CO2 nevtralen, če bodo merili dimne pline v slogu A, D, CH sem pa brez skrbi.
lambdasonda.press
Saj nafta je tudi CO2 nevtralna. Sam dosti dolgo obdobje moreš gledat
wink-1.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
tako kot so nabili davek na co2 pri plinu in še kje, tako ga bodo na pelete, sekance, les.
bodo že sprejeli uredbo ( če seveda že niso ) da mizarji , tesarji, žage ipd ne smejo kuriti odpadnega lesa, ga prodajati ampak predati ( s plačilom seveda ) pooblaščenim podjetjem, ki bodo to ekološko predelali - v karkoli pač
davek -trošarino na les pa bo plačal kmet ko bo podiral
čisto enostavno.bodo zrihtali, če že niso oz nimajo tega v predalu

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Saj ga je
grims-1.gif

Veš kok se imajo rastline fino, ko ga je več. V rastlinjake recimo se dodatno fila CO2, da bolje raste

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri
I

Izbrisan uporabnik #488

Prvo mora kemik Jerovšek ugotoviti kakšen je produkt, če skuriš les in kaj gre v zrak potem pa bo uredba
smile-1.gif
Grims pa mu bo pomagal spisati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
...ksz...

Kar se peletov tiče, je najceneje, da se par uporabnikov dogovori in pripelje iz Bosne cel šlepar.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.001
113
Odziv Energetike Ljubljana na 21,8% nižje cene Gen-I in prispevek POPtv:

Citat:
Novice 26.9.2012:

V Energetiki Ljubljana smo za vse naše nove in obstoječe odjemalce zemeljskega plina pripravili posebno prodajno akcijo "Bodi aktiven, zmanjšaj račun" s katero si lahko zagotovite kar

13,5% popust na veljavno neto ceno za dobavo zemeljskega plina.

Akcijski produkt je na voljo: prvim 500 gospodinjskim odjemalcem, ki se bodo prijavili v času trajanja akcije

Dobro da so ponudili to res hudo akcijo, ki je še vedno 8% dražja od konkurence celim 500 gospodinjstvom, na Energetiki je namreč zaposlenih samo 400 ljudi, tako da dejansko lahko zraven pride še kdo (sicer imajo 56.500 odjemalcev)

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem tudi prepričan, da bodo roparji le v začetku znižali cene, da obdržijo kupce, nato pa bo po akciji sledilo zvišanje, s katerim bodo vse povrnili.

Katastrofa, kaj se dogaja na našem trgu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj imamo zelo butasto uradništvo, ampak da bi pa trošarino na les nabili, tako neumni pa spet niso.
In kaj bi jih koštalo, če bi to res uvedli?? A znaš pojasnit?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj naj pojasnim?
Saj lahko nabijejo trošarino na kruh ter mleko. Mislim, nič jih ne košta, lahko nabijejo trošarino na karkoli. Ampak les ni taka vrednota, da bi to delali.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kaj naj pojasnim?
Saj lahko nabijejo trošarino na kruh ter mleko. Mislim, nič jih ne košta, lahko nabijejo trošarino na karkoli. Ampak les ni taka vrednota, da bi to delali.
Tako ja. Nič jih ne košta, samo zaslužili bi. Pa tudi če bi jim ratalo samo od enga pokasirat bi več zaslužili kot sedaj, ko ne pokasirajo od nikogar. tko da ne vem, zakaj bi bilo z njigovega gledišča butasti, če bi uvedli nekaj s čimer bi zaslužili.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.297
26
48
Murska republika
Drva so šer vedno najcenejša, rad bi slišal strokovnjaka ki se spozna na peči ki kurijo pelete in sicer zakasj? zato ker vam noben ne bo priznal da je minimalec 7 kg pelet na uro in tha do 12 kg , sedaj pa izračunaj dnevno koliko ur kurite in iz spodnjega cenika si preračunajte 1 tono palet koliko je to dnevno in vna mesec, upam da boste spregledali in opazili da so pelete v rangu kurilnega olja, čeprav je konkurenca velika so cene katastrofalno visoke naspram lanskega leta-govorim za pelete -
1587025-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1587025-Zajetaslika.PNG
    1587025-Zajetaslika.PNG
    29,8 KB · Ogledi: 96
Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Saj se ne kuri neprestano 24/7 celotno kurilno sezono na polno. Tvoja peč na drva je tudi sposobna skuriti v ogrevalni sezoni precej več polen, kot jih pa dejansko vanjo zmečeš. Vse je odvisno od potrebe po ogrevalni moči.

Jaz pri meni izkušenj z drugim gorivom, kot s peleti, nimam, zato ne bom govoril. Ampak so člani foruma, ki so prešli iz ELKO na pelete, pa se jim to krepko pozna. Cene pelet so pa zelo podobne lanskim, vsaj tam, kjer jaz kupujem.

Zakaj nabijaš na pamet? Prodajaš ELKO?
In ja drva so še vedno cenejša, vendar ne omogočajo enakega udobja kot peleti. Meni enkrat na leto napolnijo zalogovnik s peleti, nato moram na 3-6 tednov (odvisno od mraza) izprazniti pepel - in to je vse.

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
480
33
28
Cene vzameš pa tudi najvišje. A greš po kurilno olje tudi v Italijo, kjer je najdražje?
Sam sem jih letos dobil po 200€ tona s prevozom. Peč pa mi lahko porabi tudi manj kot 1 kg/h.

LP Sandi

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.001
113
Gen-I je v samo 15 dneh prejel več kot deset tisoč izpolnjenih povpraševanj za zamenjavo dobavitelja. Glede na podatke o letni porabi teh odjemalcev je družba Gen-I s tem dosegla rekordni 10-odstotni tržni delež oskrbe. To je bil cilj, ki naj bi ga dosegli v treh letih. Ker so se tako hitro odzvali, bo lahko družba Gen-I do konca leta dodatno znižala cene plina za vse svoje stranke, tako za obstoječe kot nove, in sicer za 10 odstotkov.

Cena plina pri Gen-I je tako od danes do konca leta 0,3599 evra na standardni kubični meter (Sm3).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Do konca leta pa bo verjetno že tretjina pri njih.

So bili prav smešni pri Mestnih plinovodih, ko so znižali ceno na ''neverjetnih'' 0.439€
tongue-1.gif
).