Dostava pošiljk & Pošta Slovenije

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Če je bil paket velikosti knjige je možno, da ti ga je pripeljal z avtom v popoldanski paketni dostavi. Ni nujno torej, da ti ni zvonil, ampak enostavno ni bilo nikogar doma.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
ne-ne-1.gif

Danes se je zgodba ponovila, žena pa cel dan doma. Samo zjutraj ob 8:30 je bil listek (brez da bi pozvonil) v nabiralniku..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ne, paketna pošta pride s kombijem, OP govori o poštarju, ki se okoli fura s mopedom, torej "navadna" pošta, čeprav lahko ima tudi manjše pakete, mislim da je meja 2.5kg ?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
V bistvu me je zmotilo to, da je ok, da ti nimaš ne zjutraj časa, ne popoldan, od pošte pa očitno pričakuješ, da bo odprta do ne vem kdaj. Kdaj bodo pa poštarji imeli čas zase? Poštarju se očitno tudi mudi, da bo čimprej doma
smile-1.gif

Drugače pa poštarji, če "vejo" da te ni, večjih stvari ne nosijo s sabo. Če je prej recimo nekaj časa zvonil pa dopoldan nikoli noben ni odprl, potem je čist možno da pusti tvoj paket na pošti. Lahko enkrat omeniš, ko greš na pošto iskat, da ste doma pa naj vam dostavlja.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
No,danes sem šel na pošto po oba paketa in preveril pri okencu, če je sedaj praksa, da poštar ne pozvoni, ampak samo pusti listek. Odgovor je bil, da to ni pravilno in da bi moral imeti paket s seboj. Saj razumem, da je človeško, da bo poštar pričakoval, da je dopoldne pač večina folka v službah in se mu neumno zdi trogat pakete s seboj in jih nosit nazaj, ampak lahko pa bi pozvonil in rekel: "O, a vi ste doma, no vam jutri prinesem en paketek.."

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Pa si siguren da je punca doma????
Kaj pa če ....... Ko si ti v službi

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Ko smo se preselili, sem bila en dan doma, ko je poštar prišel/prinesel paket. In je zelo prijazno povprašal ali smo ponavadi doma dop ali ne. Ker je bil odgovor ne, je povedal, da morebitnih paketov potem ne bo nosil s seboj. Da pa če bomo kdaj doma, pa bo paket prinesel naknadno, še isti dan.
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ženske doma po mojih izkušnjah preslišijo 50% zvoncev, vsaj. Treba je klepetati po telefonu 25% cajta, potem so maratonske španijade vsako dopoldne, vse tisto kričanje in stokanje preglasi še porod, potem je treba po bajti prižgati prav vse radijske sprejemnike,...

...ni nujno da je poštar kriv.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Iz izkušenj povem, da je le cca. 10% pritožb upravičenih, da se razumemo, še to je preveč. Ponavadi po vrtanju v stranko, ki zatrjuje, da je bila ves čas doma, ponavadi ugotoviš, da je skočila na brzino v trgovino, k sosedi na kavo, je bila na vrtu ali pa je sesala (sicer ne sprašujem kaj
cool-1.gif
).

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Uf, mi imamo super pošto.
uf-1.gif

Majhen paket, pisemska pošta, ki ne gre v standardni nabiralnik, se pusti pod nabiralnikom na tleh. Sem se pozanimal na pošti. Če je paket prevelik, se pusti listek. Prijazno opozoril, ampak se ni nič spremenilo. Mene še ne moti, saj živimo v varni soseski, kjer se vsi poznamo med sabo.

Večje probleme ima kolega, saj živi v bloku in imajo v avli nabiralnike. Ista situacija, paket pod vsemi nabiralniki. Še večjo akcijo je imel, da je dobil obvestilo za paket, pred tem pa ga je klicala neznanka, da je ponesreči dobila njegov paket. Je še po paket, ga dobi, nato pa na pošto z listkom po ta isti paket. Seveda ga na pošti ni nikjer bilo. Ko je pa omenil, da je klicala neznanka, so pa odgovorili, da je to njegov paket in naj ga prevzame pri njej. Da ta gospa veliko naroča preko spleta
bonk.gif
svasta

Me zanima kdo odgovarja, če kdo v tem času paket ukrade?? Še veš ne, da je bil dostavljen.

So kr maherji poštarji v našem kraju

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Sem že doživel, da so mi izgubili paket. Če ne bi nujno rabil tistega materiala... Majke jim...

Najprej kličem dobavitelja in ga napizdim. On mi da številko paketa in preverim na pošti. Tam nič ne vejo kje je paket zato mora pošiljatelj poslati poizvedbo. Čez nekaj dni ugotovijo, da paketa vseeno ni. Pošiljatelj mora potem dokazati vrednost vsebine, da dobi povrnjeno. Kolobocije, izguba časa in živcev ter slaba volja stranke...

Moje mnenje o pošti? Pocarji!

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Tukaj se en pripelje na mopedu z že napisanimi listki, vrže noter in gre naprej. Potem pa se hoče branit, da nikogar ni bilo doma. Z dostavljalci paketov pa nimam slabih izkušenj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mene so tudi čakal paketi na vrhu nabiralnika. Sedaj sem napisal listek (boldano z rdečo:)) ), da naj ne pušča paketov zunaj. In se drži.
Enkrat sva se celo srečala in me je vprašal, če ga lahko vsaj pred vrata odnese, ker je videl obvestilo:)
od takrat imam mir.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Poštarji to delajo zaradi tega, da naredijo uslugo strankam, da jim ni treba na pošto. Seveda pa se tega ne sme delati. Če je poštar stalni in dobro pozna svoj rajon in stranke, točno ve, kaj lahko in kaj ne sme.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
razumem, da dela uslugo. Samo moreš bit pa tudi tolk pameten, da če je nabiralnik ob glavni cesti, da ne pustiš paketa na vrhu.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Meni je tudi samo vrgel listek v nabiralnik brez, da bi pozvonil (sem ga videl skozi okno), šel na pošto in so se mi opravičili.
Drugič spet enako, bil doma ker sem nujno moral dobiti paket in spet enako...

Popenil na Pošti, sedaj pa pozvoni in še potrka 😄
evil.gif