Dostava pošiljk & Pošta Slovenije

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Zanima me ali je poštar dolžan prinesti priporočeno pošiljko (velikosti knjige) na dom ali je dovolj, da v nabiralniku samo pusti listek?
Po mojem ni prav in je to pač posledica tega, da na motorčku nima prostora za kaj več, kot klasične kuverte in tono reklam, ampak temu ustrezno bi morali potem tudi prilagoditi cene dostave. Še posebej me moti zato, ker ima naša pošta delavnik samo do 18h, iz službe pa ne hodimo kaj dosti prej.. Zjutraj, ko nas obišče, pa smo še doma..

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Meni na kolesu prinese velike večje pakete kot v velikosti knjige(obleke,obutev) če me ni doma pusti listek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Pri nas vozi pošto z avtom, pa mi je tv pripeljal posebej poštar. Pa bi lahko zadevo pripeljal običajni poštar. Ne vem pa kako je s knjigami in čevlji.
Mi pa občasno dvigne pokrov ko se mi kak nov ali pa nadomestni poštar zahvali za to da lahko polni nabiralnik direkt iz avta s tem da mu je nekaj korakov do zvonca narediti preveč. Njegovega trobljenja pa v hišo ne slišim največkrat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pa potegni zvonec do nabiralnika
smile-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.987
357
83
tam ko se terc po tori rola
Ne vem, kako pri vas, ampak pri nas pošto nosijo dvakrat na dan. Ob osmih zjutraj (govorim za naš naslov) z avtom vozi pakete, ob pol desetih pa redno pošto -pisma, reklame, položnice.... Pa se gre za manjši kraj, ne mesto. Drugače pa -ja, paket ti je dolžan dostaviti na dom. Saj piše naslov ''ta in ta, tu in tu''. Verjetno te ni bilo doma, ko je zvonil s paketom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Pa potegni zvonec do nabiralnika
smile-1.gif
Ja, najbolje.
Moram pa tega ki mi je pripeljal tv pohvalit. Najprej je poklical kdaj bom doma, potem pa mi jo je še pomagal odnesti v hišo. Če bi mu skuhal kavico, bi jo še skupaj iz embalaže vzela
wink-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Eni poštarji so lenuhi. Ko sem bil doma, mi je večkrat pustil listek v nabiralniku. Se mu ni ljubilo v prvo nadstropje. Na pošti sem pri šalteru naredil štalo in galamo, od takrat se potrudi do vrat in pozvoni. Sicer že na vratih piše listek in ga potem strga, ko odpremo vrata...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Zjutraj imam listek, ampak se nam mudi v službo / šolovo / vrtec, ne pa na pošto, sploh če je poštarjeva služba, da nam prinese paket na dom.
Včasih gremo sicer prej od doma, ampak je žena na porodniški in zjutraj vedno doma, tako da varianta, da nas ni bilo in je pustil listek odpade..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Saj pri meni je podobno. So enega zvonci se sicer lahko zapelje samo ga iz avta ne doseže(s kombija bi ga). Do drugega pa se mora sprehoditi do ”medetaže”.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Naročil sem bojler po netu dobil listek od pošte v nabiralnik, čeprav sem bil doma. Naročil sem po po pošti ravno iz tega razloga, da ne rabim sam po njega hodit. Je moja klicala na pošto in jih natulila :D :D, v 20 min je bil bojler doma haha

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Aja, ko sem kupil zamrzovalno skrinjo, jo je pripeljal s kombijem.
Ce bi jo na mopedu pritrogal bi si zasluzil nagrado za pozrtvovalnost
smile-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

K lih vidm, da je aktivna tema o dostavi raznoraznih pošiljk. Lihkr me obvestili, da dobil pošto iz sodišča. Kaj lahko pričakujem, če se zgleden državljan? Kaj sodišče ponavadi pošilja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Nagrado od jackpota

Edit: mogoče ti je kak stric brez otrok zapustil vilo na manhatnu? Prej bi pa rekel da je kakšna položnica.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Nesmiselno ugibati, lahko je karkoli, naj odprejo pismo in ti preberejo.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Poštar ne da... Sj jeba je k je pršl na dekletov naslov (daleč od Lj). Prejšnjič, ko je pršlo od redarstva, sm predvideval, da je položnica, če bi prišlo od policije, bi tut lahko ugibal... sam od sodišča :S... nč nebi rad meu z njimi....

Prejšnjič je tut poštar reku,da kao ne da, saj začne rok veljati ob vročitvi...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Na njeno ime je prišlo... Pa glede na to, da je avto na njo pisan, mi to edino pade na pamet, da sm se v kako cono 30 zapelau 38. Sam ne vem zakaj bi sodišče to pošilal.