Še en predlog, sicer je pot malce daljša, če obiščete vse po mojem spisku, ampak je vredno ogleda.
POLJSKA
Za otroke to sicer ni najbolj primerno, ampak na poti proti Krakowu si lahko ogledate
Auschwitz.
Od tu naprej pa za otroke vse super:
začne se ravno z relaxom, to bi znalo biti top, če so jim te zadeve všeč (zame niti ne, so zadeve kar "brutalne"):
Energylandia
Nato se zapeljete do
Krakowa, po mojem mnenju eno lepših mest na Poljskem. Nato naprej do
Varšave, tudi tam je kaj za videt, ampak bolj v starem delu mesta, ker bližnja okolica je bolj "moderna", v slogu novejših stavb itd., na obrobju pa ... no, kot kako staro mesto, ampak ne v dobrem smislu. Pod črto, Varšava mi ni bila niti pol toliko zanimiva, kot Krakow.
Lahko se tudi zapeljete do take manjše
puščave, čeprav zadnje čase postaja še manjša. Ni ne vem kak presežek, je pa za videt.
In, kot se je potovanje začelo s Karkowom, se je tudi zaključevalo z enim lepših mest na Poljskem,
Gdansk. To je po mojem mnenju must see kraj na Poljskem . Lahko se zapeljete do Baltika, čeprav kak presežek to ni. Jadran je v primerjavi s tem delom Baltika veliko lepši. Ampak, kot omenjeno, cilj bi bil Gdansk. Stavbe v mestu malce spominjajo na slog gradnje v Amsterdamu.
Nazaj grede pa se lahko ustavite še v Berlinu, tudi ogromno za videt.
Glede cen bi na Poljskem lahko prišli skoz poceni, edino v Berlinu se potem cene precej "dvignejo". Ampak, po zgoraj napisanem naj bi bila primarni cilj Poljska, tako da ...
TOP:
Krakow, Gdansk, Berlin + zabaviščni park (TOP za otroke) + Auschwitz (zgodovinski vidik, za otroke ta del z vidika "zanimivo" odpade)
Malce manj TOP: Varšava