Domofon - pomoč

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Dve podpvprašanji:

-Kako visoko pride montirana zunanja enota?
-Kako je izvedeno napajanje? Od zunanje enote imam 2 UTP kabla v notranjo omarico, od tam pa dva do mesta, kjer bo notranja enota. V notranji omarici je tudi 220V.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Pa si še jaz malo sposodim temo:

na kakšen način komunicirata notranja in zunanja enota? Je vedno potreben kabel med njima? Ok, da ima vsaka enota elektriko, mi je jasno, vendar ali morata biti vedno tudi obe enoti povezani, ali obstaja "wireless"?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kupujem domofon, ena zunanja enota in dve notranji. Za dva stanovanja, en glavni vhod. Iščem pa bolj wireless varianto, ma kdo kaj izkušenj s tem?

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Kupujem domofon, ena zunanja enota in dve notranji. Za dva stanovanja, en glavni vhod. Iščem pa bolj wireless varianto, ma kdo kaj izkušenj s tem?
Si našel kaj?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
da obudim staro temo: pri prenovi stanovanja mi je nekdo od "pametnih" delavcev odklopil domofon, brez da bi označil ožičenje

gre za star Urmet-ov domofon na 3 žice: 1, 2 in CA
Za dve liniji sem ugotovil, da gresta naprej v zg. nadstropje, torej sta najbrž to 1 in 2 pozicija.
CA si predstavljam kot CALL in pride samo ena žica
Trik je, da ko sem to zvezal, pri sneti slušalki STALNO ZVONI; kot bi nekdo spodaj držal tipko.
Sem preveril pri vhodu in tipka deluje BP, se pravi posveti ledika, ko jo pritisneš za klic

Mi lahko kdo prosim pomaga?
Električar mi je najprej poizkusil zvezati nov URMETov domofon po vezavi - neuspešno,
potem pa sem poizkusil še sam s starim, pa je enaka situacija

V kolikor mi kdo napiše, kako zadeva deluje, se bom najbrž znašel