domači pujski

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Hanzi, nabrusi noz....

Aja, to ni pujsek
evil.gif

2310960-20151013_113915.jpg
 

Priponke

  • 2310960-20151013_113915.jpg
    2310960-20151013_113915.jpg
    167,1 KB · Ogledi: 365
Nazadnje urejeno:

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
KSZ

doma, od kar pomnim, imamo sami svoje pujse, včasih 3-4 sedaj po 2 na leto. Kupimo tam okrog 15-25kg, akcijo tam pri 150 do 175, včasih tudi kaj več.

Hrana, vse kar zraste doma, krompir, repa, runkl (ne vem kak rečete), zelje, solata, trava, koruza, domače pomije (samo lastne).

Mast bela, salame delamo že vsaj 30 let, meso iz tunke, ...., v vseh teh letih se je pokvarilo samo tako, da je zmanjkalo iz krožnika
smile-1.gif


Res, pa da je vse samo lastno oskrbo oz. kakšno majhno darilo (salama, kranjska, ...).

Lp, B.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Dvomim, da se izdelek pokvari zato, ker je pujs s prave farme. Potem bi pocrkala vsa mesna industrija. Res pa je, da je za kake salame in zaseko boljši malo starejši pujs in ne hitro krmljeno polletno prase. Poznam tudi kraškega domačega izdelovalca pršuta, ki striktno kupuje tačke za začetno stanje pri Panviti. Domači pujsi mu ne dišijo preveč ker so običajno preveč zamaščeni in še kaj mu ne paše, kar pa sem že pozabil.
Mi še imamo pravega domačega pujsa in z drugače gojeno svinjino vidim razliko edino, ko grem na malico ali pojem kako industrijsko salamo. Meni je razlika znosna. Moteča mi je pri piščančjem mesu, kjer pri industrijskih vidim črne kosti, v okusu pa je tudi velika razlika. Ena teorija je, da je to zaradi humanega načina ubijanja, ker se žival najprej omami in šele nato izpusti kri in kri slabše odteka. Doma pa mu odsekaš glavo in kri odteka. Je pa packarija...