Domači izotonični napitki in večji napor

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Saj se vmes ustaviš v štacuni. Ne rabiš celodnevne zaloge s sabo nositi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Kaj pa če si na tour de france, kaj pa veš kje bo OP gonil, ni napisal
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
btw, ena novejših študij:

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_153342.html

[/QUOTE]
Athletes often are mistakenly advised to "push fluids" or drink more than their thirst dictates by, for example, drinking until their urine is clear or drinking to a prescribed schedule. But excessive fluid intake does not prevent fatigue, muscle cramps or heat stroke.

"Muscle cramps and heatstroke are not related to dehydration," Dr. Winger said. "You get heat stroke because you're producing too much heat."

Modest to moderate levels of dehydration are tolerable and pose little risk to otherwise healthy athletes. An athlete can safely lose up to 3 percent of his or her body weight during a competition due to dehydration without loss of performance, Dr. Winger said.

The guidelines say EAH can be treated by administering a concentrated saline solution that is 3 percent sodium - about three times higher than the concentration in normal saline solution.

[/QUOTE]

Torej ne samo 1 gram soli v domač napitek, ampak veliko več. Če se ne motim je natrija v soli nekje polovico, torej bi moral dati nekje 6g soli v liter vode.

PS, čeprav dvomim da je tu kak tak profi, ki bi mu to prišlo prav, ampak mogoče pa
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Sem se dvakrat tehtal pred in po kolesarjenju...prvič tri ure na biciklu zgubil 4,5 kg oz. litrov....drugic 2 uri in izgube 3 litre....v obeh primerih je bilo zunaj okoli 30 stopinj.

Torej imam jaz v povprečju pri kolesarjenju zgubo tekočine cca. 1,5 litra na uro.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
In se je 4.5 l kaj poznalo na performansu, predvidevam, da je to več kot 3% tvoja telesne teže?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
1,5 litra sem vmes vnesel (dva bidona)...a takole čez palec...5 ur in več na kolesu zna bit problematično z vidika dehidracije.

Načeloma zaradi izgube tekočine še ni bilo problemov...