Dobre zavore

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Komentarji.... Iz 280 do 140 km/h v cca 3sec.....1-1.3G pojemka...bo kr ok bremze..

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Tole ni SLO. Je pa glavni “krivec” (da ne bo nesporazuma - glavni vzrok za nastalo situacijo), tisti, ki se ob praznem skrajno desnem, vleče kot šmrkelj po srednjem pasu in “prisili” v nepotrebno prehitevanje.
In žal takih ni malo - bemti obstaja pravilo vožnje po skrajnem desnem pasu!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Sem prav še enkrat pogledal video in četudi je v pregovorno neomejeni Nemčiji, se vozi mimo uvozov in izvozov z AC, kjer je praviloma 100 do max. 130 omejitev!

In oni ni nič kriv, je s cca 140 prehiteval in to celo z uporabo smernikov. ;)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Tole ni SLO. Je pa glavni “krivec” (da ne bo nesporazuma - glavni vzrok za nastalo situacijo), tisti, ki se ob praznem skrajno desnem, vleče kot šmrkelj po srednjem pasu in “prisili” v nepotrebno prehitevanje.
Meh...

DE ma ponavadi 3 pasovnice.....redko so 4

In potem gre.....desni kamijoni....srednji....vse kar gre 120+....levi...160++

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
167
72
28
Vsekakor je krivda na vozniku bmw saj pri taki gostoti prometa se ne vozi 300km/h. Če bi šlo 500km/h bi se pa 500 peljal. Pol pa en lolek z mazdo pri 200 prehiteva.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in McGiver

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
@all Saj jaz nisem nikjer “pohvalil” “divjanja” BMW in se načeloma strinjam, da ni preveč pametno ob pregostem prometu tiščati do konca. S tem, da tukaj pa res ni gosti promet.

McGiver Sicer res ne moremo vedeti ali je Autobahn ali ne. Ampak vseeno dve pripombi - kolikor jaz razberem so predvsem izvozi in parkirišče - in tu običajno ni omejitve. A če bi bile bi stal kak znak. Jaz jih nisem opazil.:p

In še enkrat - za nastalo situacijo nosi velik del odgovornosti počasnelo na srednjem pasu, saj je neposredni vzrok, da Mazda dejansko iz skrajno levega na desni prehitevat. In samo na to hočem opozoriti - dajte se vozit po skrajno desnem, ker če bi tu spokalo, bi tudi tistega na sredini fino stumbalo.

edit:zdaj pa grem večerjo delat - bomo pri nas “feštali” - midva in svakinja s svakom - mater bo žurka

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
zaseka z BMW malo testira po Nemčiji kako je drveti z 200+. Meni je to absolutno prehitro, tudi če samo gledam. Prenevarno..... Sploh zato, ker te drugi udeleženci na avtocesti sploh ne opazijo ker si tako hiter pogleda levo, desno pa si že za njim. Pa da se razkantaš pri tej hitrosti od tebe ne ostane nič. Na youubu obstaja kanal, kjer se prikaže, čiščenje razbitin takih junakov. Ponavadi zraven piše, umrla družina v avtu povzročitelja in v avtu oškodovanca 5-8 tote.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Sem prav še enkrat pogledal video in četudi je v pregovorno neomejeni Nemčiji, se vozi mimo uvozov in izvozov z AC, kjer je praviloma 100 do max. 130 omejitev!

In oni ni nič kriv, je s cca 140 prehiteval in to celo z uporabo smernikov. ;)
Poglej na HUD. Zraven hitrosti je znak, da ni omejitev,. In ne, na "no limits" delih AC ni omejitve niti pri uvozih/izvozih, ponavadi.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Točno tako je.
Ni omejitev.

In tudi pri 130 kmh omejitvi nimaš pravice menjavati pas da ne preveriš.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.621
113
Naj me, če to ni res prosim kdo popravi, ampak kakor mi je nekoč pred leti razlagal en Nemec ob nesrečah na njihovih AC pri hitrosti nad 130 km/h - verjetno, če si sam kriv - kasko zavarovanje škode naj nebi krilo.
Niti si ne predstavljam, kako naj bi se v praksi to sploh dokazovalo:sprasujemse:.