Dobra pizza na dom - Ljubljana

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
No vsi k bi pa radi narocli pizzo prek spleta probajte pa tole www.dostavi.si
Ce bodo mrezo sirili bo tole cista zmaga.
cheer.gif

Opa
smile-1.gif


www.netpincer.hu :D
 

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sam naročam pr Novaku, je pa res da je Napoli 9€ in a mi zdi full precenjena vrednost pizz v Lj
confused-1.gif

Pred 2mi mesci sm bil na obisku v Kranju in smo naročil 2 pizze pa je blo nekih 12€ skp pa dobre so ble u ibr
zmaga.gif


LP,S
 

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Dobre pice na dom ni !!! Ker tisti karton uniči vse kar je dobro ! hehe
Najbrž bo res kaj na tem. Sem opazil, da jih Dobra Vila dostavlja z alu folijo med pico in kartonom.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zanimivo....čeprav to je verjetno samo zato da dalj časa vroča ostane.

Ta nabrani kondenz pomojem "uniči" pizzo na dom. Tako kot pomfri, če ga naročiš na dom je za en drek.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja pa seveda.
V kartonu ne ostane "hrustljavo sveža", ker se potem še "skuha" v škatli zaradi lastne temperature in testo postane kot čigum, še huje pa je, če jo med prevozom fliknejo še v tisti box, ki drži temperatutro.
Če grem po pizzo "za domov", grem vedno v pizzerio, ki je max. 5 min. vožnje od doma.
 

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Enako!

Pa še to niti slučajno ne pustim, da mi jo dostavijo. Se je že dogajalo, da zaposlijo novega, ki išče in išče in išče.. Na koncu je pica hladna
10.gif
Sam v avto pa gas; seveda če se odločim jest doma.
 

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
že dolgo nič naročal, najbolj mi je bilo pri halo katri, coccinelli.. zanima me, kje imajo najboljše mehiške (načo!), ve kdo? :D
 

monocit

Zelenc'
15. jul 2010
5
0
1
Maribor
PIZZERIJA, RESTAVRACIJA IN PIVNICA VICTORIA Andreaševa ulica 8

pred leti so tam imeli eno fajno s tartufato pa polnjenim robom......pojma nimam če še poslujejo
 

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Še poslujejo. Njihova nacho pica je odlična, drugega pa tam ne jem, kot to.
 

izistyle

Pripravnik
22. sep 2007
288
0
16
NG
Citat:
Uporabnik monocit pravi:
PIZZERIJA, RESTAVRACIJA IN PIVNICA VICTORIA Andreaševa ulica 8

pred leti so tam imeli eno fajno s tartufato pa polnjenim robom......pojma nimam če še poslujejo


FUJJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!!!! svinjarija ! zmeraj ko sem jo naročil mi je potem bilo slabo !!!!! NE ZNAJO DELAT PIZZ !!!!!!!!
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, pica doma je meni še vedno najboljša, ko jo spečeš sam
smile-1.gif
Ni je dostave, ki bi bila sveža. Ok, pač živim 100m od picerije pa si jo grem včasih iskat (če nimam testa doma) sicer pa dostava čez celo ljubljano... ni to to.
Najboljši princip je da ko se ti da, narediš testo iz 1kg moke, daš zmrznit, poj ko ti pa zapaše pica, imaš pa v 15minutah narejeno, svežo. V hladilniku se pa itq vedno najde kaj za gor, če zmanjka pelatov (ki jih imam sicer tudi kar zmrznjene - doma zmiksane iz hofra) daš ketchup, salama pa sir sta pa itq vedno.


Lp
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Najboljši princip je da ko se ti da, narediš testo iz 1kg moke, daš zmrznit, poj ko ti pa zapaše pica, imaš pa v 15minutah narejeno, svežo.

A to zmrznes hlebcek testa ali ga ze prej kaj pripravljas (tako kot tisto v trgovini) ? Jaz sem tudi razmisljal, da bi namesto za eno pico naredil naenkrat za 3, ker ravno za toliko pride ena kocka kvasa, pa bi potem dva hlebcka testa zmrznil, samo nisem najbolj preprican, da se bo to dobro odtajalo (da ne bo vse pocasto zaradi odtajanega kondenza), pa se kaj vzhajalo (da ne bo samo keks).

Daj malo pojasni tole
smile-1.gif
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jhebeš pico iz krušne peči, če se je pol ure vozila v smrdljivi katrci v kartonasti škatli
tongue-1.gif



Radirko: ja, narediš komplet testo, kakor se ti izide ali z moko ali s kvasom, potem pa razrežeš na primerne porcije. Ne spomnem se zdejle kolko hlebčkov mi je ratalo narest pa kak recept sem vzel (ga poiščem če rabiš), mam dve merici, odvisno za kater pekač delam... poj ko razdeliš testo, ga daš v vrečke (lahko pustiš ene 15minut da malo vzhaja, ne preveč), in jaz jih najraje malo sploščim, da so enakomerno debele. Pa ne zato da bi lepše pasale v skrinjo, ampak da se v primeru lakote hitreje/lepo enakomerno odtajajo v mikrovalovki.
Poj imaš pa dve varjanti:
lahko se zvečer spomneš da se ti ne bo dalo kuhat naslednji dan in jih prestaviš v hladilnik, 15minut preden začneš valjat jih daš na toplo da malo vzhajajo... malo je lahko vlažno, ampak itq še enkrat pregneteš na moki, da dobi prav feeling, in potem razvaljaš
če se zmisliš na 1-2-3 da bi pico, lahko daš v mikrovalovko odmrznit, ampak po mojih izkušnjah, ni tako dobro testo, ker ga ne-enakomerno greje in je malo bolj pocasto in neraztegljivo. Ampak, še vedno smo pojedli. Ta način, ko si zverziran, traja nekje toliko, da se pečica ogreje, tako da imaš pico narejeno v vsega skupaj 20minutah
smile-1.gif


p.s.: sory za offtopic
smile-1.gif


Lp
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz mam malce drugačen sistem kot Odisej.

Takoj, ko je testo narejeno ga zvagam, naredim hlebčke in v vrečko pa direktno v zmrzovalnik. Mogoče bi bilo celo bolje če bi jih dal na pladenj, da jih zrak direktno obkroži, ker v vrečki včasih preden zamrzne še malce vzhaja ker od "vzhajanja" in dihtanja vrečke zrak ni dovolj mrzel za direktno zmrznitev.

Potem pa ga jaz en večer prej dam iz skrinje ter v hladilnik. Zjutraj testo samo še 1x malce z rokami pregnetem, oblikujem hlebček in pustim vzhajati ene 2 urci, potem pa hoc in za kosilo je pica.

Dejansko (vsaj) meni, ko se testo odmrzne "pade skupaj", tako da ga je vsaj pri meni potrebno še 1x malo pregnesti in vzhaja še 1x.