dobra kava

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
neprespane noči terjajo svoj davek. Sedaj ugotavljam katera kava je res dobra. Pijem jo z mlekom in brez sladkorja.

Ugotovila sem, da mi je zelena pakunga od MINASA CREM CAFFE totalno bljak, ker je kiselkastega okusa.
Trenutno imam od Francka, rdeča pakunga, pa ajde je sprejemljiva, vendar je kar trpka, se borim, da ne dam sladkorja notr
tongue-1.gif

bi blo fajn najdet neki podobnega BARCAFFE-ju, ker sam barcaffe je kar drag
tongue-1.gif

a so kršne trgovinske znamke dobre?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Tudi sam sem se navadil piti kavo brez sladkorja, z dodanimi par kapljicami mleka. Najboljša je direktno iz kafetiere.

Predvidevam, da bo kaj nekaj predlogov za Illy. Res je....je dobra ampak tudi kar precej draga (sam je ne uporabljam)
Se pa priporočam tudi sam za kakšen nasvet glede kakšne super kave.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Za doma mi je prebavljiva Loka kava. Turška ali iz kafetjere. Ne vem pa kakšna je s curkom ali mlekom ker jo pijem brez dodatkov. Barcafeja ne maram.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Meni osebno je najbolša Segafredo kava. Je malenkost dražja od Barcafeja, je pa za mnogo odtenkov boljša od Bacafeja. Tudi Loka kava je kolikor toliko prebavljiva. Kaj pa tiste kave, ki jih prodajajo v LeClercu? Meni osebno so bile tiste iz Mehike in Etiopije dobre, pa tudi cena je sprejemljiva.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Za doma mi je prebavljiva Loka kava. Turška ali iz kafetjere. Ne vem pa kakšna je s curkom ali mlekom ker jo pijem brez dodatkov. Barcafeja ne maram.

Sam sem 1x poizkusil Loka kavo. Sicer ne vem ali je bila samo meni zanič, ali sem ravno naletel na slabo pakungo. Sem jo pa tudi kupil na predlog drugega....tako da nekaterim je kot zgleda všeč.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Najboljsa in najcenejsa je kava mingos pakirana po 100g ker je.malo pakiranje cenejse kot vecje. Kdor je ni pil naj proba mi na sihtu samo se to pijemo pa vseh 20 jo je zacel doma uporabljat. Vsaj probajte ce vam je sobra ker je tudi najcenejsa
wink-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja vidiš, men pa barcaffe na HR ni imel kiselkastega okusa. Minas je blo... ma sej ne znam razložit.

Bo treba mal v leclercu "vzorčke" nabrat, pa tale vrhniška pražarna verjetno tut ne bo slaba.

Kam pa zorec od kofeta zlivate? Men moj ne pusti, ne v školjko, sploh pa ne v lijak. Pravi, da bom cevi zabila
uf-1.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Probaj še Santano... ni slaba.. sploh instant, je pol cenej od Nescafe-ja pa še boljša je... kar se pa zoca tiče, jst ga zmeri v lijak zlijem, že leta to počnem, pa ni nič narobe
zmaga.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Instant kava se sploh ne bi smela imenovati kava.
wink-1.gif
Zame je najboljša turška kava Barcaffe Selection. Pijem pa črno, brez vsega.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
U to sem pa pozabil omenit, Barcaffe Selection je ful huda. Sicer je mau draga, ampak vredna svojga dnarja.

frenki500

Pripravnik
18. jul 2013
77
3
8
Meni osebno je najboljša Santana, če pa že govorimo o trgovinskih znamkah, pa tudi tuševa ni slaba.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Meni je Hoferjeva kava še nekje najboljša, pa še poceni je.

kw20_8331_turska_kava_569x280.jpg

Mati pa priporoča Alvorada.
Alvora%20gb%201000.jpg

Kupuj kavo v zrnih in jo sama zmelji oziroma jo daj sproti (vsake toliko časa si jo zmelji za naprej).

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Nis niti omenila al delaš turško, al expres? Turška je dost odvisna od priprave, pr kakšnih ne smeš preveč prevret, pol res rata kisla. Probaj nardit enkrat pravo turško, v mrzo vodo, pa sam da zavre in gotovo, al pa da dvakrat kao zavre. Drugač pa po svojem receptu, samo ne preveč prevret oz dvignt temperature, probaj, včas pomaga. Če ti je barkafe draga, pol ti ne bom predlagal druge, v tem rangu nisem dost preizkušal, ker pijem kavo bl enkat, dvakrat na dan, samo zjutri, pa še to sam bl na šihtu, doma pa kdaj k me pič za gušt kako dooooobro. Če ti pa kava ne pomaga probi pravi čaj, mogoče od bl hitro dosegljivih od cha gunpovder oz kak boljši gunpovder, ta mene bl in dle časa drži k kava, sam spet pazi pr pripravi
wink-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

ekspreso fuj, turška ok
grin1.gif
no bom še to foro probala glede temperature. Čeprov mene je mat navadla, da se more tok časa vret kavo, da se pena povre - pa njena kava ni nikol kisla.

V leclercu sm bla dons, pa sm pozabla pogledat za kavo
frown-1.gif
tko da bom to naslednjič.

Sicer jih imam pa kar nekaj za sprobar, hoferjevo, mercatorjevo imam že doma, pa šparova tut mislim, da ni bila slaba.