Dobesedno banana država...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
A ni zanimivo, da jih zakon ovira, medtem, ko slovenskih ni problem oglobil za 5dg zenfa?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Ampak - a ne pravi ZKP nekaj v tem smislu, da lahko policist izjemoma vstopi v stanovanje, če zasleduje storilca kd, ali pa če je to nujno potrebno za zavarovanje ljudi in premoženja? Če npr. pokliče občan, da v romskem naselju streljajo, ali ne spada to pod "zavarovanje ljudi in premoženja" in potemtakem bi lahko uletela noter grupa specialcev brez odredbe PS? Resno sprašujem in ne provociram.

Zahtevaj in ne spraševat, saj se uporablja davkoplačevalski denar.
crazy1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.380
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Ampak - a ne pravi ZKP nekaj v tem smislu, da lahko policist izjemoma vstopi v stanovanje, če zasleduje storilca kd, ali pa če je to nujno potrebno za zavarovanje ljudi in premoženja? Če npr. pokliče občan, da v romskem naselju streljajo, ali ne spada to pod "zavarovanje ljudi in premoženja" in potemtakem bi lahko uletela noter grupa specialcev brez odredbe PS? Resno sprašujem in ne provociram.
Po zkp lahko vstopis brez odredbe ce:
- to zeli imetnik stanovanja
- kdo klice na pomoc
- je potrebno zavarovati zivljenje ali premozenje
- obstaja sum da skusa kdo storiti samomor
- se je v stanovanje zatekel storilec kaznivega dejanja ki se preganja po uradni dolznosti in je bil pri kaznivem dejanju zaloten

Tole je na pamet ker odgovarjam preko telefona in nimam zakona tu.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz sem mnenja da ce bi jih drzava nehala podpirat s socialno podporo itd, si jih bi vec naslo delo in bi se v kakem desetletju socializirali.

Ali pa bi se povečala stopnja kriminala.

Tako razmišljanje je vodilo v teorijo o kulturi revščine v prejšnjem stoletju. Najbolj znana oseba, ki se je borila s tem na ta način, pa je bila Železna lady - Margareth Thatcher.
wink-1.gif

Margaret Thatcher rules!
zmaga.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Hisne preiskave ne mores ker ti noben sodnik ne bo dal odredbe za preiskavo 30 objektov.
To pa res ni noben problem. Uradno je tam samo en objekt
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V Hudejah so ene trije...
evil.gif
Se spomnim, ko mi je pokojni oče govoril (vodja el. nadzorništva v Trebnjem) da so odklopili štrom celotnemu naselju, ker edini uradni plačnik ni plačal računa... Je čez par ur prišel ves pobunan in pobuškan s plačano položnico prosit za priklop... Da je pobunkan zato, ker je v graben padel...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Aha, ta zakon glede preiskave. Pa bi res pripomogel k kaki resni akciji?

Ker občutek imam da zakoni so čisto v redu, le sodstvo in policija v izogib osebnim težavam raje naredita ovinek. Kar pa spet razumem. Ni vam lahko. En lokal mafijozo je zadnč policaju grozil, da mu bo celo familijo pobil, ker mu je ta vzel izpit.
crazy1.gif

Zato pa je treba naredit obširno zamaskirano racijo. Jebeš AI in ostale, zasest orožje, tisti ki so v prekršku strpat v delovne zapore, otroke pa resocializirat. Cilj je pa da iz dolenjskih Romov nastanejo prekmurski Cigani. Vsaj to.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ker občutek imam da zakoni so čisto v redu, le sodstvo in policija v izogib osebnim težavam raje naredita ovinek. Kar pa spet razumem. Ni vam lahko. En lokal mafijozo je zadnč policaju grozil, da mu bo celo familijo pobil, ker mu je ta vzel izpit.
crazy1.gif

Isto mu že jaz tupim na ZS...pa trdi da ni res...da je zakon pomankljiv
cry12bpy.gif
Kaki zakon...sodstvo...da bi kdo kej sprovedu u tej naši državi...pa se držal tega...pa bi blo vse bolš

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Žalostno je, da bo ena zablodela krogla morala nekoga ubit, preden se bo sploh kdo zmigal...

LP
Gargy

Napaka!
Žalostno je, da bo krogla ubila enega, potem še enega, pa še in še, zgodilo pa se ne bo nič.
Mediji bodo poročali o strelajnju in o smrtnih žrtvah, krivec pa bo kot vedno neznan.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
En lokal mafijozo je zadnč policaju grozil, da mu bo celo familijo pobil, ker mu je ta vzel izpit.
crazy1.gif
Žalostno kam smo prišli...
Jaz za razliko od mnogih cenim policijo in njeno delo, ker pa malo po sorodstvenih in kolegialnih vezeh vem s kakšnimi težavami se srečujejo pri vsakdanjem delu jim čisto nič ne zavidam. In če bi to bila normalna država se takšne stvari enostavno nebi dogajale.
Me zanima kako bi zgledalo, če bi tak lokalni mafiozo kaj takega rekel rangerju v usa ali kakšni drugi državi z urejenim pravnim redom. Najverjetneje bi fasal magnuma na čelo in lisice pa v rest...Eh

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.380
113
Citat:
Aha, ta zakon glede preiskave. Pa bi res pripomogel k kaki resni akciji?

crazy1.gif

Zato pa je treba naredit obširno zamaskirano racijo. Jebeš AI in ostale, zasest orožje, tisti ki so v prekršku strpat v delovne zapore, otroke pa resocializirat. Cilj je pa da iz dolenjskih Romov nastanejo prekmurski Cigani. Vsaj to.
Napacno si razumel moj post.

Tebe je zanimalo kater zakon omejuje policijo pri preiskovanju ciganskih naselij in sem ti odgovoril.

In ce si potem naprej bral - ta zakon je naceloma ok. Ker sciti tudi naju in vse ostale. Sicer bi lahko policija kar vsepovprek preiskovala stanovanja. Sem tudi jaz napisal - sodniki ne obsojajo in kazni ocitno ne zadostujejo.

@kameleon ne bluzi.

Glede mafijozotov... Lej ni problem ko gres zamaskiran, jaz mam kapuco v avtu skoz. Problem je ker ni nekega vzvoda da bi sankkcionirali taka streljanja naprimer. Ker se ne da dokazat kdo od 200 ciganov je streljal. Realizacije so se najmanj.

Kar se pa grozenj tice - to je vsak mesec pa ne samo od ciganov. Sam lej vsak si je sam izbral to sluzbo.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Glede mafijozotov... Lej ni problem ko gres zamaskiran, jaz mam kapuco v avtu skoz. Problem je ker ni nekega vzvoda da bi sankkcionirali taka streljanja naprimer. Ker se ne da dokazat kdo od 200 ciganov je streljal. Realizacije so se najmanj.

Ahh, ja, seveda. Glej, uni metek je čisto lepa osnova, da dobiš od sudije nalog za premetačino. Če najdeš pri premetačini kalašnik, ni blema za nadaljnji postopek. Metek se da primerjat iz katere puške je streljal, če je iz najdenega kalašnika, imaš terno. S kalašnika pobereš prstne odtise, ni več izgovorov, kdo je/ni streljal, če se sami ne žele izjasniti. Prekrškov, kaznivih dejanj za preganjat po službeni dolžnosti kuker češ.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.380
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ahh, ja, seveda. Glej, uni metek je čisto lepa osnova, da dobiš od sudije nalog za premetačino. Če najdeš pri premetačini kalašnik, ni blema za nadaljnji postopek. Metek se da primerjat iz katere puške je streljal, če je iz najdenega kalašnika, imaš terno. S kalašnika pobereš prstne odtise, ni več izgovorov, kdo je/ni streljal, če se sami ne žele izjasniti. Prekrškov, kaznivih dejanj za preganjat po službeni dolžnosti kuker češ.
No ravno to tupim ze celo temo. Da ta krogla (ne metek da bova natancna) ni dovolj. Ker je nemogoce dolociti tocno pozicijo strelca. In ti mores v predlogu za hisno napisat kaj isces in utemeljiti sum zakaj mislis da bos to nasel pri tej osebi v tem stanovanju (baraki). In ne mores napisat 30 barak ker pol sum ni ravno utemeljen ce ne ves kdo od 30ih je bil. Aja pa tega kalasnika ni v baraki ampak je nekje zakopan.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ti 30 ciganov se od blizu nisi videl. Policija in sodstvo ne moreta spreminajti zakonov. Ce tega nisi sposoben razumeti je vsakrsna nadaljna razprava brezpredmetna. Policisti seveda lahko gredo v tabor in jih 30 nalomijo ko pse. Nato pa vsi ti policisti izgubijo siht. in tako dalje dokler pac policistov ne zmanjka in so vsi na sodiscu takrat pa bos vskocil ti tough guy in resil slovenijo.

Tolk enih "posebnih" enot oz oddelkov imamo,pa naj naredijo še enega ki lahko prekorači marsikatere omejitve...

Sej vem,samo debate so to,ampak dejansko bi res rabili nekaj takega.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Dobite prijavo da v vasi Spodnji Rom streljajo (bila ena tema prejšnji mesec). Naredite preiskavo, zasežete nedovoljeno orožje, saj psi znajo vohat smodnik itd. ane? Naredite balistiko še za Brgotov metek. Imate povzročitev materialne škode, ogrožanje življenj ... Brgo ima zrihtan avto, tebi bo častil Horsa, mi bomo pa eno okvirno generacijo (cca. 12 let) lažje spali.
grin1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz Apollota razumem.

Sam jebiga, commandos akcija pač ni to to.

Očitno so res drugi časi. Moj oče je iz Celja, pa mi je razlagal, da so 30 let nazaj cigane v Celju (tiste problematične) mlatili kot obliko rekreacije.

Sam to so bili časi, ko so se bali policije, ko ni vsak reku "o fak, če bom tega kresnu na gobec, me bo tožu."

Jebiga, danes vsak od želi life s čim manj problemi. In tako je tudi prav - čim manj nasilja, tem boljše.

Kar pa ne pomeni, da ne bi mogl najdt prijema za te izjeme.

Jaz se strinjam. 5 kšitev pogojne - se usedeš za 30 let s prisilnim delom. Ker 5x se ti ne more "ponesrecit". Pa da vidimo.

LP

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.380
113
ce je prijava da se v taboru strelja se gre vedno not. Tu pa ni blo tega ampak je brgo nasel samo posledice le-tega. Ce sem prav razumel so kroglo zasegli. Ko se zaseze kalasnik pa ne vem ali vedno delajo primerjalne strele ali ne. Ce jih pol bomo vedli iz katere puske je bilo streljano. Se vedno ne vemo kdo od 20 prebivalcev barake je streljal. A ves kaj je najbolj zalostno? Tudi ce tega dobijo bo pa naslednji vvikend drugi streljal v zrak. Pac govedo se je razvadilo in zdaj dolocen del populacije trpi posledice

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ko se zaseze kalasnik pa ne vem ali vedno delajo primerjalne strele ali ne.

Ponucate to za sebe .....al gre v uničenje?