Dno, dna...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Lol, tu si močno falil.
grin1.gif

Da otroka nažgeš po riti, ni nobena manifestacija nemoči, ampak manifestacija dejstva, da je otrok nekaj zajebal in jih je zasluženo fasal.
Njemu je kristalnio jasno, zakaj jih je fasal po riti. In če ga ne nažgeš po riti takrat, ko to prvič zasluži, si zajebal v nadaljevanju.
Ampak brezveze je to vam razlagat, ko ste že prvič zamudili.
Sam ne jokat pol, ko ga bo pri 16.tih en čefur razbu, ker bo pamž mislil, da je doma in da si lahko vse dovoli, v resnici bo pa na ulici, kjer si praktično ne sme dovolit ničesar, kar je navajen doma.
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
Uf. Nisem vedel, da je vzgoja otroka v bistvu dril za čefursko apokalipso. A v Lager baru se bo dobr znajdu? K bo razlagu fotrovo teorijo o tem, kako ga je blo treba po riti, da bo potem pravi dec...ziher ga bodo častili...majkemi.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa, saj mu ni treba boga ubiti v njem. Zadosti je, da jih dobi toliko, da "ga dušica zaboli".
Otrok zelo dobro ve, kje so meje in z veseljem jih preizkuša. Kadar pa zadeva postane "preveč", je pa "preveč". Takrat jih dobi po riti, magari samo z dvema prstoma. On zelo dobro ve, zakaj jih je dobil.

Za ta kao zakon ni čisto nobene intelektualne podlage. Človeštvo je staro vsaj miljon let in vzorci v obnašanju se vseskozi ponavljajo. V čisto prvi vrsti je treba imeti vzgojenega starša. Potem so šele otroci. Ti bodo pa itak vedno preizkušali meje - saj zato pa smo ljudje, kot krona življenja, kot se radi ponašamo
rolleyes-1.gif
.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
Meni se zdijo zakoni zrcalo družbe. To je vse.
Demz, ti morda misliš, da ni treba ubiti boga v otroku, marsikdo pa to redno praktircira. Torej, zakon je ok, dokler ne bo "mrtva črka na papirju". Za vse fotre, ki so se zglasili v tej temi, češ, zdaj pa ga ne bom smel niti takrat, ko se ne bom mogel zadržati, pa bi bilo bolje, če bi šli v gmajno tuhtat.

Otrok preizkuša meje, seveda. To je del NORMALNEGA odraščanja. Saj jih tudi odrasli marsikdaj. Ampak, če VEŠ, da jih otrok preizkuša, je zares edina pot, da ga takrat lopneš? Vzpostavljanje odnosa starš - otrok se itak ne dela v tistem trenutku. Edina stvar, ki jo lahko narediš po tem, ko ga lopneš ker mu s tem poskušaš nekaj privzgojiti, je, da se mu opravičiš in mu razložiš, da je sicer iskal težave, da pa ni prav, da si ga zarezal. Tepež, pa ga lahko še tako relativizirate, ima vedno močno sporočilnost in ta je: ti si manj vreden od mene. To je najbolj neposredna oblika zaničevanja in je žal tako enostavna, da jo lahko izvaja vsak intelektualno podhranjen bedak.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Uf. Nisem vedel, da je vzgoja otroka v bistvu dril za čefursko apokalipso. A v Lager baru se bo dobr znajdu? K bo razlagu fotrovo teorijo o tem, kako ga je blo treba po riti, da bo potem pravi dec...ziher ga bodo častili...majkemi.
Vzgoja otroka pač ni dril za čefursko apokalipso, ampak priprava na real life.
Pač ne razumeš, ni problema.
Delaj po svoje, nihče ti ne soli pameti.
Jaz sem ti pač hotel prikazati real life, ti pa to pač po svoje razumeš. delaj, kot misliš, da je prav.
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
Ma dej...kakšn real life. Batine lahk prej fašeš, če so te kot otroka vzgajali s klofuto. Mislm...če bo fasu batine, jih pač bo...naj gre borilne veščine trenirat, bo imel veliko več od tega, kot če mu jih ti spustiš.

A drgač kej veš, če se tut Najđel vrača?

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Da se ne boste spet ubadal z klofutami in tapkanjem po ritki... Še enkrat... "Dodatno naj bi za fizično nasilje štelo tudi prisiljevanje v delo in omejevanje gibanja in komuniciranja".... Kar praktično pomeni, podobno, kot danes učitelj v šoli nimaš več nobenih vzvodov, kje otroku postaviti meje...

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Če so mene za pizdarije nasekali, pa sem zdaj čist OK, bom še jaz moje mulce.

Poceni izgovor za nadaljevanje slabe prakse. Kot ce se kadilec tolazi s tem da je njegov dedek se pri devetdesetih vlekel ko tovarniski dimnik. Ali alko, saj je isto. Ze 4 generacije pred mano so se ga ulivale na polno, pa zdaj mene poglej. A mi kaj manjka hik, bruh, bljak.

Tudi sam sem kdaj kaksno vzgojno ujel. Kljub temu da verjetno popolnoma zasluzeno, pa ne verjamem da je mel stari vsaj enkrat pri tem obcutek da je naredil pravilno. Prej bi rekel da se je sam pocutil kot [cenzura] ker na drugacen nacin v tistem trenutku ni znal odreagirat. Je seveda bistvena razlika med eno simbolicno okol kepe in pretepanjem, ni pa opravicila za nic od tega. Oboje je samo kompenzacija za pomanjkanje necesa drugega. Casa, pozornosti, pogovora ali kaj jaz vem cesa.

Vem tudi kako je ko bi mulca zmazal ob steno. Ampak samo zato da bi sebi sprostil pritisk, ne pa solal mulca.

13. jul 2011
2.677
626
113
Tako je, ali pa imajo otroke, ki jim jih vzgajajo stari starši, varuške, televizija, računalnik..., medtem ko se oni svaljkajo po parlamentu.
Treba je ločiti med trpinčenjem, tepežkanjem in "eno vzgojno". Prvo dvoje je tudi zame nesprejemljivo, ena vzgojna (seveda primerno dozirana) je pa, vsaj pri nas, včasih kar nujna. Vedno se trudim, da je to res zadnji ukrep, ampak če te otrok gladko ignorira, ko mu rečeš enkrat, dvakrat, ko povzdigneš glas... Včasih ga to celo še bolj vzpodbudi, no takrat se ga pač krcne - toliko, da se zdrzne, ne več. Še posebej se mi to zdi upravičeno, ko se otroci bockajo in grizejo med sabo.
Če kdo misli, da sem zaradi tega tiran, pa naj. Jaz sem za vzgojo svojih otrok v prvi vrsti odgovoren njim samim in sem prepričan, da delam prav za njih. Za druge mi dol visi, kaj porečejo. Ja, včasih se dobi kdo, ki soli drugim pamet, češ, da on (no, največkrat ona) otroka ni nikoli udaril(a). Ja, super. Sem vesel, ampak: 1. starši smo različni in 2. otroci so različni. Sploh zna biti veselica, ko jih imaš dva, tri, štiri...
Ja, ena vzgojna zna v tistem trenutku boleti, ampak lahko prihrani hude bolečine kasneje v življenju.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Da se ne boste spet ubadal z klofutami in tapkanjem po ritki... Še enkrat... "Dodatno naj bi za fizično nasilje štelo tudi prisiljevanje v delo in omejevanje gibanja in komuniciranja".... Kar praktično pomeni, podobno, kot danes učitelj v šoli nimaš več nobenih vzvodov, kje otroku postaviti meje...

Adijo pamet! Uničili so šolstvo sedaj hočejo še družine.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Tako je, ali pa imajo otroke, ki jim jih vzgajajo stari starši, varuške, televizija, računalnik..., medtem ko se oni svaljkajo po parlamentu.
Treba je ločiti med trpinčenjem, tepežkanjem in "eno vzgojno". Prvo dvoje je tudi zame nesprejemljivo, ena vzgojna (seveda primerno dozirana) je pa, vsaj pri nas, včasih kar nujna. Vedno se trudim, da je to res zadnji ukrep, ampak če te otrok gladko ignorira, ko mu rečeš enkrat, dvakrat, ko povzdigneš glas... Včasih ga to celo še bolj vzpodbudi, no takrat se ga pač krcne - toliko, da se zdrzne, ne več. Še posebej se mi to zdi upravičeno, ko se otroci bockajo in grizejo med sabo.
Če kdo misli, da sem zaradi tega tiran, pa naj. Jaz sem za vzgojo svojih otrok v prvi vrsti odgovoren njim samim in sem prepričan, da delam prav za njih. Za druge mi dol visi, kaj porečejo. Ja, včasih se dobi kdo, ki soli drugim pamet, češ, da on (no, največkrat ona) otroka ni nikoli udaril(a). Ja, super. Sem vesel, ampak: 1. starši smo različni in 2. otroci so različni. Sploh zna biti veselica, ko jih imaš dva, tri, štiri...
Ja, ena vzgojna zna v tistem trenutku boleti, ampak lahko prihrani hude bolečine kasneje v življenju.

aplauz.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Teli predlagatelji zakona imajo doma nevzgojene mulce, narkomane, ali pa sploh nimajo svojih otrok - kot predvidevam da jih mistique nima.

Za predlagatelje ne vem. Vem pa kaj za marsikoga pomeni vzgojen mulc. Jaz ne bom nič predvideval, ker v tej témi to ni potrebno.

Nekoga je skrbelo glede pooblastil učiteljev...no tudi to kasto bi bilo potrebno privleči v 21. stoletje. Represivne prijeme na skupini otrok ponavadi iz obupa uporabljajo učitelji, ki ne znajo vzpostaviti avtoritete.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Ta vikend sem bil prostovoljec pri mladinski organizaciji in smo imeli dvodnevni tabor za otroke prvega in drugega razreda. Izkazalo se je, da najbolj "nagajivi" žal tudi daleč najmanj znajo. Ne znajo si zavezati čevljev, ne prepoznajo svojih oblačil, slabo govorijo, ne obvladajo še branja in celo telesne sposobnosti so ti naši "primerki" imeli podpovprečne. Bi sicer kar naprej divjali, ampak pogorijo na celi črti, ko jih postaviš v vrsto z vrstniki in šprint v hrib do 30 metrov oddaljenega drevesa. Ko so prišli starši po njih, je bilo malo več jasnega, kdo koga vzgaja.
Žal povsem permisivna vzgoja pogosto ustvarja bodoče invalide. Človek je seveda odgovoren zase in ko odraste lahko marsikatero napako, ki so jo pri vzgoji naredili njegovi starši sam odpravi. To je njegova odgovornost.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
sola.jpg

Pa še glede avtoritete učiteljev: Le čevlje sodi naj kopitar.

Da ne bo nesporazuma - imaš take in onake, ni jim pa lahko.

Kratka zgodbica: Odmor. Šolsko dvorišče. Okoliš šole tlakovan. Otroci med 12 in 14 let, razigrani, deloma "podivjani", beri se lovijo. Nadebudnež teka kot muha brez glave. Na opozorilo dežurne učiteljice ji zabrusi, da mu ona že nima kaj razlagati in če ji to ni jasno, da ji bo to njegov ati razložil.
3 minute kasneje se zaleti v drugošolčka - oba po tleh, ta mal konča s pretresom možganov, ta večji pa brez prvih dveh zobov.
Naslednji dan oba fotra v šoli in težita kako "naši učitelji ne pazijo dovolj" in grozijo z odškodninskimi tožbami.

Toliko o avtoriteti učiteljev in današnji zblojeni družbi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Meni je med sodobnimi terapevti všeč Zdenka Zalokar Divjak, ki zna biti v svojih predavanjih kar oštra, da staršem kar sapo vzame. Kdaj naj otrok sam je, kaj storiti, če ne, do kdaj se naj doji, itd. Red, meje, čas za vzgojo in doslednost. Kratek intervju
Njena "šola" je tudi Sebastijan Kristovič.
Zakonodaje ne pišejo ti ljudje in ministrstvo ne išče pri takih mnenja. Zakaj ne tudi pri njih, mi ni jasno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Dokler si za otroka odgovoren boš ga vzgajal po svojih močeh.

Včeraj ravno je tamala 3 leta na polno zvečer zatrmraila in kričala, ne umit, ne glave umit, ne zobe umit. igrala je na struno zaspana sem utrujena, dretje pa tako kot da bi jo živo udrl. Sicer je res bila utrujena, ampak nek osnovni red mora bit. Malo je falilo pa bi jih fasala. Ker ji nisi mogel dopovedat, daboš pa do 21:00 se ukvrjal z njo pa ne gre, ker potem je zjturaj zalepljena itd. V glavnem. Zobe smo umili, spat brez pravljice, pa danes ni risanke. Taki izpad ima enkrat na 14 dni. Zdaj če maš čas, se lahko greš modernih metod, če ti dramo naredi zjutraj in testira, ti pa moraš v službo..zadevo reši samo kuhla.
wink-1.gif