Dnevnice tujina

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Še vedno je isto. Če imaš obroke vključene si moraš ustrezno odšteti dnevnico. Vsaj po mojem vedenju.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to je sedaj odvisno kje ker nekateri hoteli pišejo samo pač spanje zraven v ceni pa je tudi zajtrk torej ti ga časti potem firma.

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
to je sedaj odvisno kje ker nekateri hoteli pišejo samo pač spanje zraven v ceni pa je tudi zajtrk torej ti ga časti potem firma.
Pišemo kako je zakonsko urejeno, ne kako je v praksi.
evil.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Kaj če imaš apartma, da si pač več časa gor je tukaj kaj drugače, ker zajtrka pač ni...

Kako je pa kilometrino, ta se je baje tudi spremenila ima kdo nove cene?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
V vecino hotelih v tujini se da zment da ti na racun napisejo samo znesek (prej se ze zmeni).
Pred leti vem da sem celo paytv imel, pa so na koncu samo
SUMO dali na racun in koliko dni, tko da sem imel celo dnevnico pa se paytv placan
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ali ima zvezo izplačilo dnevnice z urejeno prehrano na službeni poti, natančneje ali je res da kadar imaš na službeni poti za prehrano poskrbljeno ti dnevnica ne pripada???

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zanimivo, v drugi temi jambra folk, da "tajkuni" kradejo, potem pa zraven sami še nasvete delijo, kako krast.

Ne morete istočasno biti za in proti kraji.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Izplačuješ si lahko tudi 1€ vendar gre vse, kar ti vse nad 0,37€/km povečuje davčno osnovo.

Poglej 5. člen predmetne uredbe (http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r09/predpis_URED4359.html) in ne pozabi upoštevati spremembe iz leta 2008
wink-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
To vem, vendar mora biti nek minimum ki ti ga podjetje izplačuje in za to semizdi da je trenutno 0,47€, od tega ti gre 0,1€ za razliko od 0,37€ v davčno osnovo; če jaz prav zastopim...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Narobe zastopiš. Poglej v relevantno kolektivno pogodbo.

V okviru tarifnega dela Splošne kolektivne pogodbe za gospodarske dejavnosti piše:
Citat:

4. Povračila stroškov v zvezi z delom

Povračila stroškov v zvezi z delom (prevoz na delo in z dela,
službena potovanja, terenski dodatek) se izplačujejo in
usklajujejo v višini zgornjega zneska, določenega z uredbo o
višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih prejemkov, ki
se pri ugotavljanju davčne osnove priznavajo kot odhodek (Uradni
list RS, št. 72/93 in 7/95).

Znesek povračila stroškov prehrane med delom znaša 500 SIT na dan
za dan prisotnosti na delu in se usklajuje vsakih šest mesecev z
rastjo cen prehrambenih izdelkov. Usklajuje se januarja in julija
v tekočem letu. Prva uskladitev se opravi januarja 1998.

Pri tem je važen predvsem prvi odstavek; uredbo sem ti pa že pripopal.

Ni mi jasno, zakaj tisti, ki o zadevah res nimate nobenega pojma od tistih, ki vam želimo pomagati zahtevate še dokaze. S tem le še dodatno dokazujete lastno nesposobnost... kako ste sploh prišli do službe?