Stolp sem nabavil tukaj:Kje in koliko te je prišel stolp?
Super izgleda vse skupaj!
https://global.kegworks.com/kit-double-tap-stainless-tower-w-2-650ss-faucets
Stolp sem nabavil tukaj:Kje in koliko te je prišel stolp?
Super izgleda vse skupaj!
Tak točilni stolp z dvema pipama in podpultnim hladilnikom sem jaz pravkar vgradil v kuhinji. Mislil sem da bo problem s penjenjem, zato sem vgradil na vrhu hladilnika ventilator kateri piha direktno v luknjo. Takoj sem ugotovil, da ni nobene potrebe po tem hlajenju, zadostuje že dodatna penasta izolacija za cevi zunanji premer fi60, po celem stolpu in vse skupaj zatesnjeno s silikonom. Pivo se toči zelo lepo, brez vsake pene že pri prvem kozarcu. Dejansko moram točit z višine da dobim peno v kozarec
komar89 hvala. Lahko še vprašam kakšne kege imaš? Klasična Nektar varianta (cca fi23cm) ali novejše ožje in višje (cca fi21cm)?
Trenutno se bolj nagibam k prostostoječemu hladilniku.
Ima kdo kakšno preverjeno varianto?
Tale bi verjetno bil ok:
Electrolux ERT1601AOW3
https://www.ideo.si/prostostojeci_h...nik_brez_zamrzovalnika_ERT1601AOW3_ELECTROLUX
Ne, varianto s starimi hladilniki z bolhe sem že dal skozi. Ne bom več gledal zarjavelega glasnega hladilnika... Tokrat tudi hočem "kompaktno" zadevo. Torej 2 kega in co2 v hladilniku standardnih dimenzij.Pa se ti splača novega kupovat?
Jaz sem svoj star hladilnik predelal, da pašejo 3je tastari sodcki od nektarja noter, jeklenka je zunaj, noter je napeljana sonda od termostata, ventilator za krozenje, razdelilec co2ja, zunaj je zmontiran podstavek za kapljanje... Ne bi dal več kot 50e za hladilnik, ki ga mislim tako demontirati
Odlično izgleda tole! bravo! Kolk ti je pa mojster vzel €, ki ti je izdelal lonce?Pred časom so mi podarili knjigo Domače pivo. Ker imam pivo rad, me je potegnilo, da bi skuhal svoje. Način iz pločevink mi ni bil dovolj izziva, tako, da sem se kar s prve odločil da si izdelam HERMS sistem. Verjetno tudi zato ker mi je tudi elektronika hobi. Precej sem googlal, nato pa dal pri nekem mojstru izdelat 70 L lonce, ki pa jih je malo po svoje naredil. Ok, bo že nekak šlo. V kleti sem preuredil prostor, napeljal vodovod in elektriko. Itak sem imel namen preurediti tisti kletni prostor in narediti neko vrste kletno kuhinjo, kjer bo žena vlagala in kuhala marmelade, jaz pa pivo .
Pri loncih moram naredil še neke spremembe. Navariti 3 dodatne fitinge 1/2" in in ene fitinge podaljšati, saj sem "prešprical", da se nanje privijači ventil z zunanje strani in tudi znotraj, kot npr. pri herms spirali.Če kdo ve za kakšnega mojstra v bližini Maribora, ki bi znal to kvalitetno zavariti, bi za kontakt bil zelo hvaležen, saj mi ne bi bilo potrebno iskati in klicariti vedno preveč zasedenih mojstrov, ki se tako malih poslov otepajo.
Trenutno sem v fazi sestave HERMS kontrolerja, ki je precej po izgledu ElectricBrewery. Odločil sem se za trifazni tok. Grelci 6kw.
Prilagam nekaj fotk.
Ko bo z mojim projektom kaj novega , pa spet objavim.
Enostavno kupiš ventil, ki je privijačen na lonec. Sam imam na enak način ventil in grelec, plus na pokrovki...pozdravljeni, imam vprašanje glede ventila na inox loncu, sedaj kuham pivo na 50l inox loncu in bi rad ta lonec malo predelal, da bi imel ventil iz katerega bi s pretočno črpalko lahko črpal pivino nazaj v lonec ali pa v fermentor. zanima me če je kakšne so opcije za vgradnjo tega ventila, saj mi navadno varjenje niso priporočali zaradi pretanke kovine. najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.