Nimam RPI, klasičen računalnik je (HP Microserver).To imaš na RP dodatni BT dongle?
Nimam RPI, klasičen računalnik je (HP Microserver).To imaš na RP dodatni BT dongle?
Tip pravi, da so najboljši, kar se baterije tiče. Test senzorjevSamo fyi če o kdo kupoval senzorje za vrata in okna.
Ta teden sem dobil 4 tele in delajo odlično out-of-the-box:
Jaz imam 3 Ikejine vtičnice na različnih koncih hiše, avtomatično delujejo kot routerji in poskrbijo da pride signal od oddaljenih senzorjev do gatewaya.Btw uporabniki HA, kako imate rešeno s pokrivanjem Zigbee signala v hišah - več gateaway-ev ali
Z-wave naprave se ponavadi začnejo pri 30 eur. Vse naprave so certificirane in omogočajo kup servisnih nastavitev. Zigbee vsega tega nima, zato je praviloma polovico cenejši. Prednost zwava je tudi, da je na 868MHz, medtem ko se Zigbe lahko tepe z WIFI, BLE, vse kar je pač na 2.4GHz.20€ za 1 senzor? To je pa kar drago... Jaz sem za tele dal 12€ po komadu + 5€ ptt iz CZ...
Sem gladal na aliju tudi ene čisto noname po 7€ kom samo raje nisem razkiral.
Meni kaže 18eur po komadu + 5 eur ptt iz cz20€ za 1 senzor? To je pa kar drago... Jaz sem za tele dal 12€ po komadu + 5€ ptt iz CZ...
Sem gladal na aliju tudi ene čisto noname po 7€ kom samo raje nisem razkiral.
En kom je 18e, 4kom pa 48e.Meni kaže 18eur po komadu + 5 eur ptt iz cz
Ima pa zigbee višji data rate, večji doseg ter podpira veliko več device-ov na enem networku.
Oba imata pros and cons.
jaz imam xiaomi senzorje povezane z ESP32, na katerem je esphomeČe nimaš ravno RPI4, kaj potem nabaviti, ker z gsm om, verjetno ne gre, ker ni vseskozi tam ?
En kom je 18e, 4kom pa 48e.
z broadlinkovim IR controllerjem imam jaz slabe izkušnje. imel sem dva, oba sta mi crknila po kake pol leta. potem sem nabavil malega ploščatega od tuye, flashal z esphome in zdaj dela že par let BPHvala bom nabavil tega, ki naj bi deloval s HA:
BroadLink x BestCon RM4C Mini IR Smart Home Universal WIFI Remote Controller Infrared Receiver Timer Work With Google Assistant Amazon Alexa FastCon IFTTT Voice Control System
Only US$23.09, buy best broadlink x bestcon rm4c mini ir smart home universal wifi remote controller infrared receiver timer work with google assistant amazon alexa fastcon ifttt voice control system sale online store at wholesale price.www.banggood.com