Divjal s Kresalovo v avtu

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Prometni policist, ki je sredi marca lani med prehitro vožnjo po primorski avtocesti pri Fernetičih ustavil vozilo, v katerem so bili ministrica Katarina Kresal ter njen voznik in varnostnik, naj bi ogrozil njihovo varnost.

To naj bi mu očital vodja policijskega centra za varovanje in zaščito, kjer sta zaposlena voznik in varnostnik nekdanje ministrice, Branko Skrbinek.

Zadnji naj bi šefu policije Janku Goršku pisal, da se prometni policist pri ustavljanju vozila ni odzval na druge kršitelje, ki so bili hitrejši od vozila varnostnikov, temveč je tudi po ugotovitvi lastništva vozila še vedno sledil vozilu varovane osebe.
Apollo8, pa se ti strinjaš z izjavo Brankota Skrbineka, da policist v providi z ustavljanjem ogroža varnost tistega, ki ga ustavlja?

Bo policist, ki je ustavil Kresalovo dobil kakšno kazen, v primeru da je res ogrožal varnost Kresalke, šoferja in varnostnika?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
Osebno menim, da je ta izjava z vidika prometne varnosti neumna. Ce pa je zelel povedat, da so oni vozili prehitro, ker je bil voznik preprican da jim nekdo sledi (in so zato vozili prehitro in se kao ogrozali) pa je mojster pozabil, da ima tudi A8 modre luci in da lahko kadarkoli obvestijo katerkoli OKC da jim nekdo sledi in bi se hitro razcistilo...

Neumen izgovor - naj voznik UVZja placa, ce pa mu je kresalova tako voznjo narocila pa naj bo fer in mu da dnar za placilo kazni.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Sicer ste pa kresalčki z vašim čudnim razumevanjem varne vožnje pri vrhu spiska zaritnežev. Spomnim se vsaj 10 primerov, ko so se mi plavi angeli nalimali 1m za ritjo in nato besno žmigali z lučmi ali pa nato nenadno prižgali sireno. Enega sem enkrat pošteno ozmerjal
Upam da si dobil zasluzeno poloznico za krsitev po ZJRM-1 7/II

Nič samokritike o ravnanju tvojih kolegov? Ne? Pač aroganto predpostavljaš, da ima kresalček vedno prav. A v tem primeru sva midva s plavim angelom zgolj v odnosu žrtev (jaz kot najbolj nedolžna ovčica) in storilec (zlobni gargamel v podobi kresalčka) in le ta ne vodi uradnega postopka proti meni. Kvečjemu bi lahko ukrepal po 1. in ne 2. odstavku, a si ni drznil. Sicer pa BUTELJ je BUTELJ ne glede na to ali nosi uniformo ali ne.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
, drugega, s provido, pa sem kazensko prijavil, ne boš verjel, zaradi ogrožanja varnosti.

Da ne bos v bodoce govoril neumnosti: Ko ti podas ovadbo na zapisnik ti gor ne pise za katero dejanje si nekoga ovadil. to pise sele v kazenski ovadbi. In za prekratko varnostno razdaljo nisi mogel nikogar kazensko ovajat ampak si dogodel lahko prijavil na policiji oni pa so zadevo potem preganjali kot prekrsek. Razen ce se je to vse skupaj zgodilo v tvojem domislijskem svetu kjer veljajo neki drugi zakoni. v slednjem primeru sem povsem nekompetenten za nadaljno razpravo.
In spet v dobri modri maniri plavih angelov arogantno predvidevaš, da je provida lovila mene. Nak Cefizelj, situacija je bila zelo podobna tisti v primeru Kresalkinega videa, ko se je z vso ihto zalimala na rit nič hudega sluteče Toyote, le da je bilo v mojem primeru še dosti hujše: policijski Škodilak mi je, brez plavih luči seveda, v lovu za divjaškim mercedesom, pripizdil vsaj 200 na uro za hrbet in tik pred zdajci zaviral na meter pred pojim zadnjim odbijačem, besno utripajoč z dolgimi lučmi. Ker jaz pač nisem ponižni, bogaboječ državljan sem mu takoj prižgal vse 4 žmigavce v jasno opozorilo naj se, CRETEN, umakne na varnostno razdaljo. On seveda nazaj odgovori z modrimi lučmi in sireno, ves čas viseč na 1m razdalje pri 130 km/h in mu tudi slučajno ni prišlo na pamet da bi se umaknil na varnostno razdaljo in mi tako omogočil neoviran premik na desni pas. No, ker seveda skrbim za lastno varnost, smo se potem zelo, zelo počasi ustavljali in se končno ustavili na odstavnem pasu. Potem je sledilo nekaj krepkih izjav z obeh strani ob popolnem molku policijskega sopotnika na desnem sedežu, ki se v rabote svojega kolega očitno ni hotel vmešavati, nakar smo odpluli vsak svojo pot. Začuda se mu ni mudilo loviti tistega Mercedesa.
Ker sem bolj zlobne in maščevalne sorte
evil.gif
, sem proti dotičnemu kresalčku podal pisni predlog kazenske ovadbe direktno na ministrstvo, kar lahko z digitalnim podpisom storiš po internetu, če slučajno nisi vedel. V dokaz pa sem navedel sam posnetek provide, ki je nedvomo dokazoval teroristično agresijo policije nad nedolžnim državljanom. Škoda le, ker Škodilak ni vozil 260 km/h.
In ne, nisem gojil iluzij, da bo prišlo do sodnega epiloga, a stvar prav gotovo ni minila brez posledic. Kresalček je moral vsaj na zagovor h komandirju v opravičilo svojih rabot, pa še kakšno navodilo z ministrstva o bolj kulturnem obnašanju na cesti je verjetno priromalo zraven.

In ja dragec, to je resno ogrožanje moje varnosti in v civilizirani deželi bi takšnim teroristom morali odvzeti vozniško dovoljenje in še kaj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Upam, da sledi poziv tebe na sodišče, kjer se boš zagovarjal za načrtno motenje uradnega postopka.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Dragi dentist, te moram žal razočarati; sodnica me je zgolj napotila na civilno tožbo proti kresalčku zaradi izrečenih žalitev.
cheer.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
In ne, nisem gojil iluzij, da bo prišlo do sodnega epiloga, a stvar prav gotovo ni minila brez posledic. Kresalček je moral vsaj na zagovor h komandirju v opravičilo svojih rabot, pa še kakšno navodilo z ministrstva o bolj kulturnem obnašanju na cesti je verjetno priromalo zraven.
Ah ti še kar živiš v iluzijah.
če je že uradno moral it k zagovoru k komandirju, je bil tam "off the record" kvečjemu pohvaljen, saj si je zelo prizadeval, da v proračun kapne par 100 eurov, ki so mu po tvoji zaslugi splavali po vodi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Osebno menim, da je ta izjava z vidika prometne varnosti neumna. Ce pa je zelel povedat, da so oni vozili prehitro, ker je bil voznik preprican da jim nekdo sledi (in so zato vozili prehitro in se kao ogrozali) pa je mojster pozabil, da ima tudi A8 modre luci in da lahko kadarkoli obvestijo katerkoli OKC da jim nekdo sledi in bi se hitro razcistilo...

Neumen izgovor - naj voznik UVZja placa, ce pa mu je kresalova tako voznjo narocila pa naj bo fer in mu da dnar za placilo kazni.
Kdo naj pa plača kazen vozniku provide, ker če je res ogrožal varnost kogarkoli (v našem primeru, kot trdi vodja policijskega centra za varovanje in zaščito, Kresalove, šoferja in varnostnika) bi si kazen vsekakor zaslužil ???

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Sicer ste pa kresalčki z vašim čudnim razumevanjem varne vožnje pri vrhu spiska zaritnežev. Spomnim se vsaj 10 primerov, ko so se mi plavi angeli nalimali 1m za ritjo in nato besno žmigali z lučmi ali pa nato nenadno prižgali sireno. Enega sem enkrat pošteno ozmerjal
Upam da si dobil zasluzeno poloznico za krsitev po ZJRM-1 7/II

Nič samokritike o ravnanju tvojih kolegov? Ne? Pač aroganto predpostavljaš, da ima kresalček vedno prav. A v tem primeru sva midva s plavim angelom zgolj v odnosu žrtev (jaz kot najbolj nedolžna ovčica) in storilec (zlobni gargamel v podobi kresalčka) in le ta ne vodi uradnega postopka proti meni. Kvečjemu bi lahko ukrepal po 1. in ne 2. odstavku, a si ni drznil. Sicer pa BUTELJ je BUTELJ ne glede na to ali nosi uniformo ali ne.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
, drugega, s provido, pa sem kazensko prijavil, ne boš verjel, zaradi ogrožanja varnosti.

Da ne bos v bodoce govoril neumnosti: Ko ti podas ovadbo na zapisnik ti gor ne pise za katero dejanje si nekoga ovadil. to pise sele v kazenski ovadbi. In za prekratko varnostno razdaljo nisi mogel nikogar kazensko ovajat ampak si dogodel lahko prijavil na policiji oni pa so zadevo potem preganjali kot prekrsek. Razen ce se je to vse skupaj zgodilo v tvojem domislijskem svetu kjer veljajo neki drugi zakoni. v slednjem primeru sem povsem nekompetenten za nadaljno razpravo.
In spet v dobri modri maniri plavih angelov arogantno predvidevaš, da je provida lovila mene. Nak Cefizelj, situacija je bila zelo podobna tisti v primeru Kresalkinega videa, ko se je z vso ihto zalimala na rit nič hudega sluteče Toyote, le da je bilo v mojem primeru še dosti hujše: policijski Škodilak mi je, brez plavih luči seveda, v lovu za divjaškim mercedesom, pripizdil vsaj 200 na uro za hrbet in tik pred zdajci zaviral na meter pred pojim zadnjim odbijačem, besno utripajoč z dolgimi lučmi. Ker jaz pač nisem ponižni, bogaboječ državljan sem mu takoj prižgal vse 4 žmigavce v jasno opozorilo naj se, CRETEN, umakne na varnostno razdaljo. On seveda nazaj odgovori z modrimi lučmi in sireno, ves čas viseč na 1m razdalje pri 130 km/h in mu tudi slučajno ni prišlo na pamet da bi se umaknil na varnostno razdaljo in mi tako omogočil neoviran premik na desni pas. No, ker seveda skrbim za lastno varnost, smo se potem zelo, zelo počasi ustavljali in se končno ustavili na odstavnem pasu. Potem je sledilo nekaj krepkih izjav z obeh strani ob popolnem molku policijskega sopotnika na desnem sedežu, ki se v rabote svojega kolega očitno ni hotel vmešavati, nakar smo odpluli vsak svojo pot. Začuda se mu ni mudilo loviti tistega Mercedesa.
Ker sem bolj zlobne in maščevalne sorte
evil.gif
, sem proti dotičnemu kresalčku podal pisni predlog kazenske ovadbe direktno na ministrstvo, kar lahko z digitalnim podpisom storiš po internetu, če slučajno nisi vedel. V dokaz pa sem navedel sam posnetek provide, ki je nedvomo dokazoval teroristično agresijo policije nad nedolžnim državljanom. Škoda le, ker Škodilak ni vozil 260 km/h.

In ja dragec, to je resno ogrožanje moje varnosti in v civilizirani deželi bi takšnim teroristom morali odvzeti vozniško dovoljenje in še kaj.

Pises take neumnosti, da vsi, ki nekaj vemo o tem kako deluje pravni sistem v RS, vemo da nabijas. Ti si lahko podal ustno ovadbo na zapisnik, ovadbo preko neta, lahko naredil kar si zelel pa ti nikjer ni pisalo da podajas ovadbo zaradi ogrozanja varnosti.

Ko se nisi umaknil ob modrih luceh si storil prekrsek. Ce nisi dobil poloznice je policist ki je vodil postopek b.edak.

No sedaj pa bom spet ignoriral tvoje neumnosti (kot sem to uspesno pocel ze prej, ne vem kaj me je picilo da sem ti vceraj odgovarjal)

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Bom doma pobrskal kam sem poslal prijavo. Mislim pa, da je bilo Ministrstvo za pravosodje, saj si se moral prijaviti z elektronskim digitalnim potrdilom, tako kot za banko. Tisto skrpucalo o prijavi, ki ga imate na policijski strani ni omembe vredno. Sicer pa tako: jaz lahko spišem še tako butasto prijavo in predlog kazenskega pregona, pa jo morate državni organi sprocesirat in jo seveda argumentirano zavrniti.

Zdaj pa naprej! V tipični maniri policijske buldožerske mentalitete gladko ignoriraš vse moje navedbe o smrtno nevarnem načinu obnašanja nekaterih kresalčkov na cesti, butasto pa vztrajaš, da se je treba takšnemu nasilnemu policistu brezpogojno umakniti, če ti prižge plavo luč viseč na odbijaču. Ej človek, malo morgen! Se bo policajček lepo skuliral in pričel obnašati varno in kulturno, ker bo drugače spet fasal prijavo, le da naslednjič od odvetnika.

Tu pa si poglej kako se odgovarja državljanom:

Vprašanje na netu:
Police tailgate you on highway.Can you give them a ticket? If a police officer tail gates you when they pull you over for speeding and video tape it with rear camera can you go to court and get them to pay a ticket as well and have their insurance go up for being hypocrites. Everytime I see a cop pull some one over they aways ride that persons

Odgovor policaja:
Best Answer - Chosen by Voters
Contrary to what you may have heard, police departments do investigate citizen complaints. Yes, it will be your word against his, but you should report it to his supervisor. Perhaps several others observed the same thing. Again, contrary to what you may hear, good cops do not like bad cops smearing the profession.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Vprašanje na netu:
Why are the holes in cat's fur always in the right place for their eyes?

Odgovor:
Hmmmmmmm, my cat has a couple of holes in his fur around the neck, could it be from fighting? I'm going to check him if he has extra eyes.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.333
7.387
113
Ne sej point je drugje - nikjer mu ni pisalo, da je dejansko naznanil ogrozanje varnosti. On je pac naznanil dogodek za katerega zmotno misli da je kaznivo dejanje. Torej je storil enako kot da bi gledal v zid 5 minut in sel naprej - nic, brezsmisla. No pa cas je kradel tistemu ki je zadevo moral prebral da je ugotovil da ne gre za kaznivo dejanje.

Citat:

Zdaj pa naprej! V tipični maniri policijske buldožerske mentalitete gladko ignoriraš vse moje navedbe o smrtno nevarnem načinu obnašanja nekaterih kresalčkov na cesti, butasto pa vztrajaš, da se je treba takšnemu nasilnemu policistu brezpogojno umakniti, če ti prižge plavo luč viseč na odbijaču. Ej človek, malo morgen! Se bo policajček lepo skuliral in pričel obnašati varno in kulturno, ker bo drugače spet fasal prijavo, le da naslednjič od odvetnika.
Ja, seveda. Saj pravim, be.dak je bil ce ti ni dal kazni. Ce nekdo za teboj vozi s prizganimi modrimi lucmi, si se ti dolzen umaknit. Ne glede na to ali je zadaj policija ali pa dars. In nikogar na tem svetu en zanima ali ti mislis da je voznik za teboj grd in nekulturen. Umaknit se mores in pika. Ce se ne si v prekrsku. Bos ze an mino naletel.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Si pa res bukov, pardon .. zobat. Kako veš kakšen je bil moj text? Si ga bral? Nisi.
Gre pa nekako takole:

Bla bla bla .....bla bla bla......
......................kaj takega niti slučajno nisem pričakoval in je v meni povzročilo močan občutek ogroženosti in strahu. Takoj zatem sem zopet skladno s 64.členom ZVCP prižgal vse 4 smerne utripalke in tako vse udeležence v moji bližini, posebej pa še nesramno nasilnega voznika za menoj, opozoril na nevarnost, ki jo povzroča. Trenutek za tem je tudi vozilo za menoj prižgalo utripajočo modro luč na strehi in se tako izkazalo za policijsko vozilo................
Bla bla bla ..............................

"Na ta način zoper policista Janeza Kresalčka, podajam prijavo zaradi naslednjih prekrškov in kaznivih dejanj, ki jih je storil:
1. ...
2. ...
3. ...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Lej, res si bukov. Misliš, da ti policijska pooblastila dajo vso moč, da na cesti počneš kar hočeš. Ne, tudi z vključeno sireno in lučmi si se ves čas dolžan obnašati voznim razmeram primerno in nikakor ne smeš ogrožati drugih udeležencev v prometu. Tudi ti močno pazi, da ne boš naletel na mino!

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
nevem kaj tu ni za razumet, če je za tabo nekdo z lučkami in sireno se pač umakneš. očitno eni tu rabijo še napis NUJNA VOŽNJA - UMAKNITE SE
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
nevem kaj tu ni za razumet, če je za tabo nekdo z lučkami in sireno se pač umakneš. očitno eni tu rabijo še napis NUJNA VOŽNJA - UMAKNITE SE
wink-1.gif
Se umakneš, če se imaš kam. Da se imaš kam je pa fajn, da ti tisti zadaj naredi mal maneverskega prostora.
Amapak tu je problem nastal še preden je policaj vklopil lučke.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sicer te ne poznam, pa ne rečem da te ne bi vsaj po pisanju tu gor nadvse rad spoznal.

Zakaj?

Zaradi po moji presoji zelo mirnih živcev in trezne glave že v bistvu dokaj anonimmmmnem svetu interneta, ko moroni tipa jurij in synthiman vpijejo eno, ko pa je vendarle že na kilometer jasno da temu ni niti približno tako kot oni tulijo v rog. Na moment se mi celo zdi, da je tale jurij al kaj je že alter od sintiča, da sta vsaj dva z tako ne morem rečt drugače butastim mnenjem.
Dostikrat imam spisan kakšen odgovor na njune odgovore, pa na koncu stinem delete.

Vsaka ti čast res še enkrat, da se ti da. Hvalabogu z takimi kot si ti rase vrednost foruma vsaj toliko kot pada zaradi takih ....... (vstavi po želji).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
......, ko moroni tipa jurij in synthiman vpijejo eno, ko pa je vendarle že na kilometer jasno da temu ni niti približno tako kot oni tulijo v rog.
naprimer kaj?