Dišim, ker vozim na plin ...

jebach

Pripravnik
3. maj 2009
160
0
16
ni je cene bencina, ki bi me spravila, da zamenjam svojega bencinarja na kaj drugega, sploh pa na kakšen plin!
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Se mi je zdelo, da bo nekaj takšnega v igri ja..ampak kako pa potem dela motor na nafto, če je poleg še celo neka svečka..pa to morajo fajn predelat glavo ali kako??

Nekje sem zasledil, da imajo sistem, ki meša LPG in nafto, zakaj tega nimajo pri nas? Magari je le 10% razlike, za mene je dovolj
wink-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.630
4.356
113
Uporabljaj Biodizel. Cena je 88 centov/1L. Kmalu bo pa na razpologo v Slovenski Bistrici, Oziroma že je če imaš kartico LOMO, DKV....

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Pri dizlu se mešata plin in nafta. Nafte se vbrizgne le toliko, da vžge mešanico plina. Tako, da kuriš nafto in plin istočasno. Predelava je možna, vendar je tako draga, da se ne splača. Moč motorja pa se poveča za nekje 25%.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Uporabljaj Biodizel. Cena je 88 centov/1L. Kmalu bo pa na razpologo v Slovenski Bistrici, Oziroma že je če imaš kartico LOMO, DKV....
kaj ko ga pa preveč motorjev ne mara.Najcenejši pogonski vir je pa garažni BD.Cena pod 0,5€ za domačo uporabo.
Če ne bi vozil na BD bi vozil na plin LPG, še raje pa na lesni plin

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kateri motorji pa ga ne marajo, oz kateri ga? Če bo pumpa v bistrici se še ustavim kdaj...

Me res zanima, koliko mi bodo ocenili predelavo dizla na lpg.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Če poizveduješ koliko stane predelava dizla na plin napiši ceno tukaj, ker tudi mene zanima. Baje je zelo drago.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.630
4.356
113
V Bistrici je ta pumpa za Šparom ob Avtocesti v Industriski (novi coni) Piše pa gor Truck Dizel (pink črne barve logotip) točilna mesta že stojijo tak da po mojem bo kmalo. Tovrnjaški del na kartice pa že deluje.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Dizla se ne splaca predelovat na plin prvic zaradi visokih stroskov predelave(zmanjsanje kompresije) drugic pa ker je ze v osnovi ekonomicen.
Dizla je najboljse voziti na rastlinsko olje ali pa na Biodizel. Sam dobim biodizel po 61 centov v Avstriji videl sem pa da ga imajo na pumpi v Vucji vasi, je paca 7 centov cenej od dizla.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Te ki so meni predelovali Freelanderja na plin imajo predelano Seat Ibizo dizla na plin in pa Renault Laguno dizl na plin ...

Prviš so sedaj komercialno predelali tovornjak Actros dizl na plin ...

Lasten razvoj in znanje kar se tiče SW in HW ...

Kolikor vem predelava stane podobno kot predelava za bencinarja ...

Nič ni potrebno spreminjati kompresije, ker večja ko je bolje je ...

Pri dizlu gre za malo drug princip kot pri bencinu, kjer zamenjaš gorivo, pri dizlu pa namesto zraka oz. zraku dodajaš plin ...

Pridobiš pa moč in navor, izgubiš pa trde delce ...

Pri dizlu greš lahko načeloma do 90% plina in 10% nafte, ker potrebuješ nafto namesto iskre ki jo ima bencinar ...

Toliko na hitro dizel na plin ...

Če koga zanima več - PM ...

Kar se porabe in izgube moči tiče lahko iz lastnih iskušenj napišem sledeče:

Freelander V6 2.5l avtomatik 130kw/177hp

Poraba bencina 10-12l, plina 12-14l, izguba moči na plin minimalna ...

Sodobni plinski sistemi ki delujejo kot vbriz bencina imajo manjšo izgubo moči kot pa stari sistemi na vplinjač (Venturi) in zato tudi boljši izkoristek plina ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Mene bi samo zanimalo, kjer si delal predelavo, ker si rekel, da že imajo izkušnje pri predelavi dizlov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Evo odgovor:

Predelava traja 2 dni, cena za turbodizelsko vozilo je od 2390 EUR
naprej. Odvisno od želja in detajlov vgradnje.
Čakalna doba za predelavo je cca. 7-14 dni.
Rezervoar vgradimo po želji, namesto rezervnega kolesa gre običajno 50-95
litrov, v prtljažnik pa od 60-120 litrov. Možna je vgradnja tudi dveh
rezervoarjev.
Vgradnja se izplača v vsakem vozilu, saj je našo napravo možno prenesti v
drugo vozilo tudi, če je druge znamke in
ima drugačno moč in prostornino.
Možno je tudi plačilo na obroke (do 24 mesecev).
Imamo tudi testna in nadomestna vozila.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Včeraj sem v Domžalah opazil, da ima črpalka pri McDonaldsu tudi polnjenje na LPG. Postavljeno je bilo, menda, par dni nazaj.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
No, moja Fiat Marea 1.6 je bila na plin in se sploh ni opazilo razlike med gorivom in plinom .. se je pa zato konec meseca pri veliiiiko nižjem računu .. človek pomisli, da se vozi na "luft"!
grin1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Te ki so meni predelovali Freelanderja na plin imajo predelano Seat Ibizo dizla na plin in pa Renault Laguno dizl na plin ...

Prviš so sedaj komercialno predelali tovornjak Actros dizl na plin ...

Lasten razvoj in znanje kar se tiče SW in HW ...

Kolikor vem predelava stane podobno kot predelava za bencinarja ...

Nič ni potrebno spreminjati kompresije, ker večja ko je bolje je ...

Pri dizlu gre za malo drug princip kot pri bencinu, kjer zamenjaš gorivo, pri dizlu pa namesto zraka oz. zraku dodajaš plin ...

Pridobiš pa moč in navor, izgubiš pa trde delce ...

Pri dizlu greš lahko načeloma do 90% plina in 10% nafte, ker potrebuješ nafto namesto iskre ki jo ima bencinar ...

Toliko na hitro dizel na plin ...

Če koga zanima več - PM ...

Kar se porabe in izgube moči tiče lahko iz lastnih iskušenj napišem sledeče:

Freelander V6 2.5l avtomatik 130kw/177hp

Poraba bencina 10-12l, plina 12-14l, izguba moči na plin minimalna ...

Sodobni plinski sistemi ki delujejo kot vbriz bencina imajo manjšo izgubo moči kot pa stari sistemi na vplinjač (Venturi) in zato tudi boljši izkoristek plina ...

Napisi potem kdo je ta predelovalec.
smile-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
O razliki med predelavo bencinarja in dizla na plin, piše tudi Bora (nekaj takega) iz Sarajeva. Pogooglajte malo
wink-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Pri meni se razlika v moči splh ne opazi (A8, 4.2, 311km). Šparam ga ne, poraba plina je tam nekje 16-17l/100km, kar je upoštevajoč minimalno porabo benza tam nekje okrog 9l na 100km. Rezervoar je toroiden bruto nekje 80l, prtljažnik ostane cel. Dela brezhibno (zaenkrat cca. 20kkm).