Dišim, ker vozim na plin ...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
A kdo ve, čigav slogan je to?

Po netu sem že brskal, pa nisem našel nič pametnega
frown-1.gif

V LJ ga imata dva avta, ki sta na LPG.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Kakšno je stanje pri nas, glede predelave avtomobila na plin? So mehaniki dobili že dovolj izkušenj ali je še zmeraj nevarnost, da ti sistem vgradijo in ti potem stvar slabo dela?

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Mislim, da so kar v redu in da ti ni potrebno skrbeti. Malo prebrskaj forum, pa boš videl, kateremu iti.
zmaga.gif

Zadeva ni več tako nova, le veliko jih še nima tega. Kar brez skrbi.

Moj je sicer že originalno predelan v Italiji (fiat), tko da ne vem, kakšna je naknadna predelava iz prve roke ..

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
plineks

oz njegovi "podizvajalci"

npr avtomehanika hribar

Plineks so res retardi ... V MB imajo reklamnega renault traffica, tistega prvega, dizla. Okrog in okrog pa ima napise "Plineks: vozim 50 % čisteje. Vozilo na LPG."
Zaropota kot vsak navadni dizel, dvomim pa, da so šli delat predelavo, ki je finančno potratnejša kot pri bencinarju, na koncu pa se voziš na mišungo dizla in plina. Po moje zadeva sploh ni predelana.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
A nebi bilo bolje da malo pobrskaš po spletu pa potem napišeš kaj na temo ,da ne izpadeš butl?
17758-icon_confused.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citiram:

Možnost morebitne eksplozije? Rezervoar avtoplina je mogoče napolniti le do 80%. Ker pa se testiranje rezervoarske posode izvaja s pritiskom do 30 barov, nevarnosti poškodbe oziroma eksplozije rezervoarja tudi ob 100% napolnjenosti ni. Vsak rezervoar ima vgrajen tudi poseb en varnostni ventil, ki v primeru previsokega tlaka tega razbremeni, da nikakor ne more priti do eksplozije. Tako rezervoar, kot celotna armatura pa imata še dodatne varnostne elemente tudi za primer nesreče ali požara na vozilu. Ti preprečijo nekontroliran izpust in nevarnost eksplozije plina. Če pa bi ob zelo hudem trku vendarle prišlo do predrtja rezervoarja in vžiga plina, ta zagori v obliki usmerjenega plamena, kar je mnogo ugodneje, kot pri razlitju bencina, kjer plamen nekontrolirano zajame celotno vozilo. Plinski rezervoar je poleg tega izdelan iz jekla, ki zagotavlja tudi do 20-krat boljšo mehansko zaščito v primerjavi z običajnim bencinskim rezervoarjem. Izkušnje kažejo, da v primeru nesreče tak rezervoar predstavlja tudi dodatni ščit pred udarci pri trku.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
No ja, kakor jaz vidim avtomobilske proizvajalce, ki se lotevajo reči resno, recimo Toyota in njen plinski Camry v ZDA, imajo rezervoar nameščen ne med zadnjim odbijačem in zadnjo osjo, temveč med obema osema, torej orenk zaščiteno. Podobno kot rezervoar za gorivo.
wink-1.gif

Jaz v "dodatno" zaščito s tankom polnih plinastih ogljikovodikov takoj za odbijačem, ne verjamem. Kvečjemu, ko je prazen, ko je poln, pa bejž stran če kaj poči.
Namreč vsak moderen avto ima med odbijačem in osjo zaščitno cono, ki se ob trku namerno ruši in absorbira kinetično energijo trka. In definitivno, vsaj jaz, ne bi hotel, da rezervoar poln plina opravlja to nalogo.
Sicer pa dajmo logično razmišljat, saj ni tako težko, ne? Pa ni treba verjet vsaki neumnosti, ki jo plinarji ven fuknejo, ko so pa reči tako jasne, da bolj ne morejo bit.

Ogo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
No ja, kakor jaz vidim avtomobilske proizvajalce, ki se lotevajo reči resno, recimo Toyota in njen plinski Camry v ZDA, imajo rezervoar nameščen ne med zadnjim odbijačem in zadnjo osjo, temveč med obema osema, torej orenk zaščiteno. Podobno kot rezervoar za gorivo.
wink-1.gif

Jaz v "dodatno" zaščito s tankom polnih plinastih ogljikovodikov takoj za odbijačem, ne verjamem. Kvečjemu, ko je prazen, ko je poln, pa bejž stran če kaj poči.
Namreč vsak moderen avto ima med odbijačem in osjo zaščitno cono, ki se ob trku namerno ruši in absorbira kinetično energijo trka. In definitivno, vsaj jaz, ne bi hotel, da rezervoar poln plina opravlja to nalogo.
Sicer pa dajmo logično razmišljat, saj ni tako težko, ne? Pa ni treba verjet vsaki neumnosti, ki jo plinarji ven fuknejo, ko so pa reči tako jasne, da bolj ne morejo bit.

Ogo
1.) Rezervoar je običajno v prtljažniku in ne na odbijaču, tako da zaščita ostaja.
2.) Na strani Motorevije (ne da se mi iskati) imaš crash test avtomobila s plinsko napeljavo. Crash test je bil v zadek. Zaključek je pa že zgoraj naveden.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Jaz mam Freelanderja predelanega na plin in dela BP!

Če te zanima kaj več pa na PM ...

Tako pa zgleda plinska bomba vgrajena pri meni: http://lovrod.moj-album.com/album/13651795/

Izvedba bombe je itak najbolj zanimiva ... vsega ostalega pod pokrovom se pa itak nič ne vidi ker je skrito pod plastiko ...

Moram čestitat !
aplauz.gif
Odlična izvedba!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Prtljažnik se cel sesuje, ko ga dobiš konkretno v rit. Zato pa so rezervoarji praviloma pod zadnjimi zici, torej pred zadnjo osjo.
wink-1.gif

Ogo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Prtljažnik se cel sesuje, ko ga dobiš konkretno v rit. Zato pa so rezervoarji praviloma pod zadnjimi zici, torej pred zadnjo osjo.
wink-1.gif

Ogo
Se strinjam, ampak poglej si crash test, pa potem še kaj napiši.
wink-1.gif

Zraven pa malce razmišljaj o materialu iz katerega je bencinski ali plinski rezervoar in pa o načinu gorenja ter vnetljivosti ter varnostnem ventilu pri plinu.
wink-1.gif

Žal videa ne najdem, tukaj je članek z opisom:
http://www.monstersandcritics....rash_test_finds

drma

Zelenc'
26. apr 2009
3
0
1
Hvala, da ste mi pomagali najti fante s tem sloganom. To je Hribar in Hribar iz Ljubljane. Super korekten servis, dobil sem avtoplinski sistem na 24 obrokov, dela mi v nulo... FUUUL zadovoljen, veliko prihranim, punca rada kopuje za ta denar
smile-1.gif

Razmišljam, da si dam na mojga konjička še sam ta napis, saj RES DIŠIM, KER VOZIM NA PLIN...

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ma dej, to ni reklama. To je samo ena super zadovolna stranka, ki se je prijavlu na forum da pove kako super zadovoljen je pri predelavi avta na plin pri Hribar in hribar iz Ljubljane. Pa na 24 obrokov ga je dobil. Pa še veliko prihrani.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
no, jaz potrjujem dejstvo, da so super servis!
wink-1.gif

da se z njimi vse zmeniti. dobil sem občutek, da jim ne gre zgoljin samo za denar, pač pa za zadovoljno stranko...

če kdo kaj potrebuje glede avta, priporočam njih ..

pa nimam nič od te "reklame"
tongue-1.gif