Diners Club kartica, zakaj?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.747
113
Razmišljal sem, da bi naročil Diners kartico. Ko sem na njihovi strani odprl prijavnico, me je zmotilo toliko zelo osebnih vprašanj:
- Pri kom živiš
- Ali si v zvezi (zakonski stan)
- Ali ste lastnik nepremičnine
In še cel kup podobnih vprašanj. Nikjer pa (na samem formularju zagotovo ne) ničesar ne navajajo o varstvu osebnih podatkov. Zanima me, ali sploh lahko zbirajo te podatke in zakaj vse te podatke potrebujejo? Me je kar minilo.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Od podatkov je odvisno, ali ti kartico odobrijo.

Pravila in pogoji

Izdajatelj se zavezuje, da bodo vsi osebni podatki obdelovani in varovani v skladu z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov in drugo veljavno zakonodajo.

Imaš pa notri tudi podatke, za kaj vse bodo tvoje podatke uporabljali in s kom jih bodo delili.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.747
113
Obročno plačevanje, koriščenje salonov na letališčih...?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Ne vem, no... tudi z mojo gorenjska banka kartico lahko obročno plačujem. Res pa je, da po letališčih ne skačem več tolk, kot sem včasih - in za zasluge (beri: milje) mi je lufthansa dala kartico za vstop v vse salone, odkoder letijo. No, ta zdaj ne velja več, ker, kot rečeno, ne letam več okol z eroplani.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.747
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Ne vem, no... tudi z mojo gorenjska banka kartico lahko obročno plačujem. Res pa je, da po letališčih ne skačem več tolk, kot sem včasih - in za zasluge (beri: milje) mi je lufthansa dala kartico za vstop v vse salone, odkoder letijo. No, ta zdaj ne velja več, ker, kot rečeno, ne letam več okol z eroplani.

Katero kartico od Gorenjske banke?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.747
113
To imam tudi jaz, ampak zaenkrat še nista zlati. Pa ne bi rekel da z mojima lahko plačujem obročno.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Mastercard obročno odpačevanje je take fore da ti poberejo celoten znesek z limita in potem počasi po obrokih vračajo. Jaz sem se prvič konkretno opekel pri temu in zame to ni nobeno obročno odplačevanje. Oz če že je, je bolj debilne vrste.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Diners deluje na podobnem principu. Tehnikalije so sicer malo drugačne, princip pa je enak ...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
DINERS je vsaj meni čist ok kartica za obročna plačila (do 12 obrokov), zaračunajo 1 EUR /obrok za administrativne stroške. Kupiš recimo nekaj za 600 EUR --> 600/12 += 50 EUR/mesec + 1 EUR vodenje = 51 EUR/obrok..ni nobenih zavarovanj ipd...Edino PIKA je še boljša
smile-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Diners je kul, za moje pojme najboljša kar osnovna, ki ima neko normalno naročnino, vse tiste "partnerske" so nategancija čista, ker te lupijo z visoko naročnino, ne vem pa če je kaka dodana vrednost, razen fensi plastike. Podatke pa pač daš. Tak kot marsikje drugje, ni diners tu nobena izjema.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Nekatere trgovine ti v primeru obročnega odplačevanja s AmEx in Diners karticami nabijejo 5% k končnemu znesku.

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Ze nekaj let imam Diners in sem cisto zadovoljna z njo. Sploh je prikladna za kako manjso investicijo in placila na obroke. +5% sem do sedaj zasledila le pri Rutarju. Pa tudi to je ponavadi manjsi strosek od potrosniskega kredita?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bimbim pravi:
Ze nekaj let imam Diners in sem cisto zadovoljna z njo. Sploh je prikladna za kako manjso investicijo in placila na obroke. +5% sem do sedaj zasledila le pri Rutarju. Pa tudi to je ponavadi manjsi strosek od potrosniskega kredita?
+5 % na znesek nakupa pomeni tam 10% obresti na eno letni kredit, na krajše obdobje pa ustrezno večje. Če je to zate malo
stupid-1.gif

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bimbim pravi:
+5 % na znesek nakupa pomeni tam 10% obresti na eno letni kredit, na krajše obdobje pa ustrezno večje. Če je to zate malo
stupid-1.gif

jejžeš, sorry, sem se malo nerodno izrazila - še bilo zgodaj:) če ni +5% je tisti 1€ na obrok ugodnejša opcija
cool-1.gif

Podobne teme